sony hms 3000mt 3d medikal kisisel goruntuleyici

Sony HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyici

Prof. Dr. M. Mahir Özmen Türkiye’de İlk Kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sony HMS-3000MT

3D Medikal Kişisel Görüntüleyici Kullanarak Laparoskopik Bariatrik Cerrahi, Laparoskopik Antireflü Cerrahisi Ve Laparoskopik Kolorektal Cerrahi Ameliyatları Gerçekleştirdi.

Türkiye’de ilk kez Sony HMS-3000MT 3D Medikal Kişisel Görüntüleyici sisteminin değer­lendirileceği bir çalışma yapıldı.

Genel Cerrahi, Obezite Cerra­hisi ve Kanser Cerrahisi Uzma­nı Prof.Dr. M. Mahir Özmen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD da Olympus 3D kamera ile birlikte Sony HMS-3000MT 3D Medikal Kişisel Görüntüleyici Sistemi’ni kullanarak laparoskopik ba­riatrik cerrahi, laparoskopik anti­reflü cerrahisi ve laparoskopik kolorektal cerrahi ameliyatları gerçekleştirdi.

Laparoskopik cerrahi, kanserin ve birçok hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Disek­siyon panelleri ve anatomik yapıların hassas şekilde tespit edilmesi ve belirli anatomik ayrıntıların büyütülmesi çok önemlidir. Dolayısıyla, gelişmiş görüntü sistemlerinin kullanıla­bilirliği, operasyonların güvenliği ve başarısı açısından cerrahide önemli bir rol oynar.

Geçtiğimiz yıllarda, cerrahları daha rahat ettirecek çalışma­lara odaklanılmaya başlandı. Geleneksel video sistemleri cerrahlar için fiziksel dezavan­tajlar taşır: Bir ekipmana bir ayrı monitöre bakmaları gerekir. Bunun sonucunda, uzun ve zorlu prosedürlerde erkenden yorulmak cerrahi prosedürün güvenliğini etkileyebilir.

HMS-3000MT Kişisel Görün­tüleyici Sistemi kas ve göz yorulmasını azaltma gibi önemli avantajlar sağlayarak fiziksel yorulmayı en aza indirmek, baş ağrısının önüne geçmek, duru­şu iyileştirmek ve monitör ile hasta arasındaki göz hareket­lerini azaltmak için özel olarak tasarlanmış bir üründür.

Kişisel 3D monitör uzun sü­reli kullanımlarda daha rahat kullanım için ayarlanabilir ve cerrahın operasyon yerini “yuka­rıdan” görmesini sağlar. Pasif (dairesel polarize) 3D sistem­lerin aksine çift panelli tasarım kullanıcının sol ve sağ gözü için ayrı görüntüler sağlamak üzere iki bağımsız OLED paneli kullanır. Böylece “gölgelenme” ve parazit olmayan, akıcı, doğal stereoskopik görüntüler elde etmek mümkün olur.

Sunduğu yüksek kaliteli 3D gö­rüntüleme özelliği, cerrahi alan derinliği, manevra kabiliyeti, görüntü ayrıntısı ve dikiş sayısı açısından büyük avantaj sağlar.

Share