Sony 4K ile ameliyata yönelik görüntülemeyi yeniden tanımlayın!

  • Yeni 4K medikal monitörler, medikal sektöründe şimdiye kadar sunulan en yüksek kaliteli çözünürlüğü sunuyor. 4K, cerrahların ve ekiplerinin monitördeki bir görüntüyü her zamankinden daha net biçimde görmesini sağlıyor. Tabii, 4K içerik görüntülemek aynı zamanda 4K çözünürlükte kayıt alınmasını da beraberinde getiriyor.

4K görüntüleme, cerrahların ve ekiplerinin monitördeki bir görüntüyü her zamankinden daha net biçimde ve daha fazla ayrıntıyla görüntülemesine olanak tanıyor. 4K görüntülemenin ameliyatın yanı sıra hastane kampüsü ve ötesinde eğitim ve uzaktan danışma için de avantajlar sağlıyor.

55 inç LMD-X550MD ve 31 inç LMD-X310MD medikal sınıf bu LCD monitörler, cerrahi endoskoplar ve laparoskopik kamera sistemleri gibi çok çeşitli medikal görüntüleme sistemlerinden 4K çözünürlüklü, yüksek kaliteli, iki boyutlu ve renkli video görüntüleri görüntüleyebilir.

Ameliyathanede daha fazla hassasiyet

3840 x 2160 piksel büyüklüğündeki 4K video görüntüsü, sıradan Full HD’ye (1920 x 1080) göre dört kat daha yüksek çözünürlüktedir. Bu ekstra çözünürlüğün modern cerrahi görüntüleme uygulamalarındaki potansiyel avantajları heyecan vericidir. 4K kamera ile yakalanan ince yapılar daha hassas şekilde tanımlanarak açık ameliyat veya minimal düzeyde invazif operasyonar sırasında bile cerrahlara daha net bir görüntü sunar.

4K’nın daha ayrıntılı yapısı, klinisyenlere ameliyathanede daha fazla seçenek sunar. Cerrahi endoskop ile 4K çözünürlükte yakalanan görüntüler, daha yakından bakmak için Full HD çözünürlük korunarak kırpılabilir veya yakınlaştırılabilir. Tek bir 4K monitör; cerrahi kameralar, yaşamsal bulgular ve diğer kaynaklardan gelen birkaç görüntüyü görüntüleyerek cerrahlar ve ameliyathane personeli için bilgilendirici bir genel bakış sağlar.

4K daha geniş gam veya renk alanıyla da HD’den üstündür. Çok çeşitli küçük renk farklılıklarını üreterek doku türlerini daha güvenli bir şekilde ayırmaya yardımcı olur.

4K, ameliyathane dışında eğitim ve bilgi paylaşımının kalitesini de dönüştürmeyi vaat ediyor. Ameliyat sırasında canlı olarak yakalanan 4K görüntüler gerçek zamanlı olarak IP ağlarında paylaşılabilir, böylece amfiler ve muayenehanelerdeki doktorlar ve öğrenciler hassas operasyonları daha net şekilde görebilir.

4K’nın ekstra çözünürlüğü, geleneksel medikal monitörlere kıyasla daha ince ayrıntıların daha net görülebilmesini sağlıyor. Büyütülmüş görünüm için yakınlaştırırken dahi daha az piksel bozulması ile farkı görebilirsiniz. Gelişmiş OptiContrast Panel™  tasarımı, parlak ameliyathane ışıkları altında görüntü kontrastını artırarak dikkat dağıtıcı ekran yansımalarını engeller. Sony’nin güçlü A.I.M.E.™ (Advanced Image Multiple Enhancer) teknolojisiyle ekrandaki yapının, kenarların ve ince renk farklarının ayırt edilmesi kolaylaşır.

Her iki monitörde de Advanced Image Multiple Enhancer (A.I.M.E.) olarak adlandırılan görüntü geliştirme teknolojisi bulunur. Bu teknoloji, video görüntüsünün rengini ve yapısını birbirinden bağımsız olarak vurgulayıp cerrahın isteğine göre geliştirilmiş gerçek zamanlı görüntü analizi özellikleri sunar.  A.I.M.E.™ teknolojisiyle ekrandaki yapının, kenarların ve ince renk farklarının ayırt edilmesi kolaylaşır.

Yeni 4K medikal monitörler, medikal sektöründe şimdiye kadar sunulan en yüksek kaliteli çözünürlüğü sunuyor. 4K, cerrahların ve ekiplerinin monitördeki bir görüntüyü her zamankinden daha net biçimde görmesini sağlıyor. Tabii, 4K içerik görüntülemek aynı zamanda 4K çözünürlükte kayıt alınmasını da beraberinde getiriyor.

HVO-4000MT kayıt cihazı ile yakalanan görüntüler, hasta kayıtları için ya da uygulama ve eğitim amaçlı kullanılabilir. Kompak ve taşınabilir kayıt cihazı; hastane ameliyathaneleri, medikal görüntüleme merkezleri, cerrahi merkezler, klinikler, muayenehaneler ve benzer sağlık hizmeti ortamlarında kullanıma uygundur.

Share