99

Cerrahi görüntüleri 3D veya 2D olarak 4K ayrıntısı, netliği ve renkleriyle görüntüleyin!

   55 inç / 31 inç  4K  3D/2D LCD Medikal Monitörler

Yüksek çözünürlüklü 4K ve 3D görüntüleme, derinlik algısı sunarak karmaşık cerrahi prosedürlerin daha gerçekçi bir şekilde görselleştirilmesini sağlıyor.

Sony, 4K Ultra HD cerrahi medikal monitörler serisine 55 inç LMD-X550MT ve 31 inç LMD-X310MT olmak üzere 2 yeni model daha ekledi.

Günümüzün ameliyathanelerinde 4K ve 3D görüntüleme giderek daha popüler hale geliyor. Yüksek çözünürlüklü 4K görüntüleme ve 3D görüntüleme, derinlik algısı sunarak karmaşık cerrahi prosedürlerin daha gerçekçi bir şekilde görselleştirilmesini sağlıyor.

Full HD’nin dört katı sayıda piksel sunan 55 inç LMD-X550MT ve 31 inç LMD-X310MT medikal sınıf, geniş ekran LCD monitörler; endoskopik/ laparoskopik kameralardan, cerrahi mikroskoplardan ve diğer uyumlu medikal görüntüleme sistemlerinden alınan yüksek kaliteli, 4K Ultra HD renkli video görüntülerini 3D ve 2D olarak görüntüleyebilir.

Ergonomik tasarımı hastane ameliyathaneleri, cerrahi merkezler, klinikler ve doktor ofisleri gibi ortamlar için uygundur. Kolay kurulum ve ayarlamanın yanında ameliyathanede pozitif kullanım için LED aydınlatmalı navigasyon özellikli, kullanıcı dostu bir kontrol paneline sahiptir. İnce, şık bir tasarıma sahiptir ve düz yüzeyler, modern klinik ortamlarında temizlik ve dezenfeksiyon yapılmasını kolaylaştırır.

3D/2D çalışma modu, ekran menüsü ile ayarlanabilir ve ekran üzerindeki bir göstergeyle onaylanır. 3D/2D renk eşleme işlevi, görüntüleri 3D (gözlükle) veya 2D (gözlüksüz) olarak görüntülerken renk değişimlerini en aza indirir. Monitörler, dahili hafif ve kolay takılan bir 3D göz koruma başlangıç kitine sahiptir. Başka göz korumaları da seçenek olarak mevcuttur.

Gelişmiş OptiContrast Panel™  tasarımı, parlak ameliyathane ışıkları altında görüntü kontrastını artırarak dikkat dağıtıcı ekran yansımalarını engeller. Sony’nin güçlü A.I.M.E.™ (Advanced Image Multiple Enhancer) teknolojisiyle ekrandaki yapının, kenarların ve ince renk farklarının ayırt edilmesi kolaylaşır.

Her iki monitörde de  Advanced Image Multiple Enhancer (A.I.M.E.) olarak adlandırılan görüntü geliştirme teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji, video görüntüsünün rengini ve yapısını birbirinden bağımsız olarak vurgulayıp cerrahın isteğine göre geliştirilmiş gerçek zamanlı görüntü analizi özellikleri sunar.  A.I.M.E.™ teknolojisiyle ekrandaki yapının, kenarların ve ince renk farklarının ayırt edilmesi kolaylaşır.

Günümüzün ameliyathane ortamlarına entegre etmek için tasarlanan bu monitörler, medikal taşıma aracına bom koluyla kolayca takılabilir veya entegre edilebilirler. Ekranın ön kısmı, IPX5 sınıfında su sıçramasına dayanıklıdır, panelin arkası ise (kablo kapağı takılıyken) kolayca temizlenmesi için IPX2 standardında suya/neme karşı dayanıklıdır.

Cerrahi Kullanım Alanları

Cerrahlar ve ameliyathane personeli, artroskopik veya laparoskopik ameliyatlar sırasında esnek endoskopik kamera sistemlerinden veya rijit endoskoplardan alınan ayrıntılı görüntüleri görüntüleyebilir. Yüksek kaliteli görüntü üretimine monitörün yüksek kontrastı, hızlı yanıt süresi ve geniş renk aralığı eşlik eder.

Cerrahi mikroskoptan alınan büyütülmüş görüntülerin doğru şekilde görüntülenmesi için en küçük ayrıntıları bile hassas şekilde üreten yüksek çözünürlüklü bir monitör gerekir. Cerrahi mikroskop cerrah tarafından kullanılırken monitörler de ameliyathane personelinin de görüntüleri izlemesine imkan sunar.

Monitörler beyin, omurilik veya çevresel sinir sistemi ameliyatları sırasında yakalanan video görüntülerini görüntüleyebilir. Monitörlerin yüksek çözünürlüğü, beyin cerrahisinde sık sık gerekli olan, yüksek oranda büyütülmüş görüntülerin ayrıntılı bir şekilde görüntülenmesini destekler.

Share