ameliyathanelerde daha fazla netlik

Ameliyathanede daha fazla netlik, renk ve kontrast için 4K medikal monitörler!

Sony, iki yeni 4K medikal sınıf monitörleri 31 inç LMD-X310MD ve 55 inç LMD-X550MD modelleriyle 4K teknolojisini sağlık sektörüne taşıyarak  alanında öncü olmaya devam ediyor.

 4K, cerrahların ve ekiplerinin monitördeki bir görüntüyü her zamankinden daha net biçimde görmesini  sağlıyor. LMD-X550MD ve LMD-X310MD, Full HD’nin dört katı çözünürlük sunmanın yanı sıra mükemmel renk üretimi ve kontrasta sahiptir.

4K teknolojisi cerrahlara, doktorlara ve medikal ekiplere cerrahi işlemler sırasında gelişmiş görselleştirme sağlıyor. Bu durum, çok ayrıntılı görüntülemelerde bile neredeyse hiç piksel bozulması olmadan genel anatomi ve kan damarlarında üstün görüş sağlanması anlamına geliyor. Bu da cerrahlara, klinisyenlere ve ameliyathane personeline HD’ye kıyasla daha ayrıntılı görüntü sağlıyor. Bu teknoloji, minimal düzeyde invaziv prosedürler için çok önemli olduğu kadar eğitim/öğrenim için de  daha fazla netlik sunması bakımından tercih edilir düzeydedir.

4K medikal monitör, Full HD’ den 4 kat fazla ayrıntı sağlar!

3840 x 2160 piksel  büyüklüğündeki  4K video görüntüsü, sıradan Full HD’ye (1920 x 1080) göre dört kat daha yüksek çözünürlüktedir. Bu ekstra çözünürlük modern cerrahi görüntüleme uygulamalarına avantajlar sunmaktadır . 4K kamera ile yakalanan ince yapılar daha hassas şekilde tanımlanarak açık ameliyat veya minimal düzeyde invaziv prosedürler sırasında cerrahlara daha net bir görüntü sağlayıp çok çeşitli küçük renk farklılıklarını üreterek doku türlerini daha güvenli bir şekilde ayırmaya yardımcı olur.

31 inç ve 55 inç medikal sınıf bu LCD monitörler, cerrahi endoskoplar ve laparoskopik kamera sistemleri gibi çok çeşitli medikal görüntüleme sistemlerinden 4K çözünürlüklü, yüksek kaliteli, iki boyutlu ve renkli video görüntüleri görüntüleyebilir.

4K ekranları kullanan medikal ekipler, endoskopik kamera sistemi görüntülerinin yanı sıra diğer kaynaklardan gelen dört Full HD görüntüyü (1920×1080) aynı anda “dört bölmeli” şekilde görüntüleyebilirler. Cerrahlar ayrıca, genellikle düşük çözünürlüklü teknolojiden kaynaklanan piksel bozulmasını yaşamadan 4K görüntüyü yakınlaştırabilirler.

‘’ 4K’nın artan çözünürlük seviyesi  ve netliği, cerrahların ve ekiplerinin genel anatomiyi ve damarları daha iyi görmesini sağlayabilir. Bu da iş akışını ve hasta açısından sonuçları geliştirmeye yardımcı olabilir.  ‘’

Sektörün en parlak LCD panel teknolojisini kullanan yeni 4K monitörlerde minimum parlama ile yüksek kontrast sağlamak için eşsiz ve zarif bir gövde, temizlemesi kolay uçtan uca su sıçramasına dayanıklı cam koruma ekranı, ince çerçeve ve OptiContrast panel™  teknolojisi bulunur. Geleneksel LCD panellerde likit kristal ekran ve koruma ekranı arasında hava katmanı bulunur. OptiContrast Panel™, bu boşluğu reçine ile doldurarak panel içerisindeki yoğuşmayı önler ve görüntü kontrastını düşürebilecek parlamayı engeller.  Gelişmiş OptiContrast Panel™ tasarımı, parlak ameliyathane ışıkları altında görüntü kontrastını artırarak dikkat dağıtıcı ekran yansımalarını engeller.

Her iki monitörde de  Advanced Image Multiple Enhancer (A.I.M.E.) olarak adlandırılan görüntü geliştirme teknolojisi bulunur. Bu teknoloji, video görüntüsünün rengini ve yapısını birbirinden bağımsız olarak vurgulayıp cerrahın isteğine göre geliştirilmiş gerçek zamanlı görüntü analizi özellikleri sunar.  A.I.M.E.™ teknolojisiyle ekrandaki yapının, kenarların ve ince renk farklarının ayırt edilmesi kolaylaşır.

Ameliyathanede ekstra ayrıntılar!

Kontrast ve renk aralığı konusunda bir üst noktayı simgeleyen 4K, sunduğu ekstra ayrıntılar sayesinde modern cerrahi ve diğer klinik uygulamalarda özellikle cazip hale geliyor. Video sinyallerini 4K çözünürlükle verebilen cerrahi endoskop ve laparoskopik kamera sistemi çeşitleri gün geçtikçe artıyor. Ancak sıradan bir Full HD monitöre bağlandığında cerrahlar ve ameliyathane çalışanları bu ek ayrıntıları göremiyor.

4K’nın ekstra çözünürlüğü, geleneksel medikal monitörlere kıyasla daha ince ayrıntıların daha net görülebilmesini sağlıyor. Büyütülmüş görünüm için yakınlaştırırken dahi daha az piksel bozulması ile farkı görebilirsiniz.

4K’nın daha ayrıntılı yapısı, klinisyenlere ameliyathanede daha fazla seçenek sunar. Cerrahi endoskop ile 4K çözünürlükte yakalanan görüntüler, daha yakından bakmak için Full HD çözünürlük korunarak kırpılabilir veya yakınlaştırılabilir. Tek bir 4K monitör; cerrahi kameralar, yaşamsal bulgular ve diğer kaynaklardan gelen birkaç görüntüyü görüntüleyerek cerrahlar ve ameliyathane personeli için bilgilendirici bir genel bakış sağlar.

Bu monitörler, daha yüksek kontrast ve daha doğru renk üretimi sağlayan oldukça geniş bir renk aralığına sahiptir. Her iki model de cerrahların dört Full HD (1920 x 1080) görüntüyü aynı anda görebilmeleri için dörtlü görünüm sunar.  Kullanıcılar farklı ekran modları seçebilir : Ayna Görüntüsü, Yan Yana, Görüntü İçinde Görüntü ve Görüntü Dışında Görüntü.

 LMD-X550MD ve LMD-X310MD, zorlu medikal ortamlarda hizmet vermek üzere tasarlanmıştır. Dar çerçeve sayesinde her iki monitörün de toplam boyutu azaltılırken ekran boyutu en üst düzeye çıkarılmıştır. İnce, tutması kolay çanta tasarımı sayesinde taşınması ve ayarlanması kolaydır. Düz yüzeyler düzenli temizlik ve dezenfeksiyonu kolaylaştırır.

Share