b51ee2806bfa6bbb96ecb1858666a5a2

3D endoskopide yeni bir boyut

Sony HMS-3000MT, 3D cerrahi endoskopik/ laparoskopik kamera sistemlerindeki ve uyumlu 3D medikal görüntüleme sistemlerindeki görüntülerin, 3D renkli video olarak görüntülenmesini sağlayan kişisel bir görüntüleme sistemidir. Sony HMS-3000MT – kişisel 3D görüntüleyici sistemi Sony HMS-3000MT, 3D cerrahi endoskopik / laparoskopik kamera sistemlerindeki ve uyumlu 3D medikal görüntüleme sistemlerindeki görüntülerin, 3D renkli video olarak görüntülenmesini sağlayan kişisel bir görüntüleme sistemidir. Sistem, HMI-3000MT kamera kontrol ünitesinin yanı sıra görüntüleme sisteminden stereoskopik görselleştirme sunan HMM-3000MT kişisel 3D görüntüleyiciden oluşur. Alternatif olarak, kamera kontrol ünitesine ikinci bir kullanıcının aynı anda görüntüleme sağlaması için ikinci bir kişisel 3D görüntüleyici bağlanabilir. Ekran, uzun operasyon süreleri için daha rahat taşıma sağlamak üzere ayarlanabilir ve ayrıca operasyon alanının “tepeden” görüntülenmesini sağlar. Pasif (dairesel polarize) 3D sistemlerin aksine çift panelli tasarım kullanıcının sol ve sağ gözü için ayrı görüntüler sağlamak üzere iki bağımsız OLED paneli kullanır. Böylece “gölgelenme” ve parazit olmadan sorunsuz ve doğal stereoskopik görüntüler oluşur. HMI-3000MT Görüntü İşleme Birimi; çeşitli 2D/3D formatlarda video giriş sinyallerini kabul eder. Video görüntüleri daha uygun görüntüleme açıları için istendiğinde ters çevrilebilir veya döndürülebilir. Daha küçük bir ek pencerede aynı anda görüntüleme sağlayan Picture-in-Picture modu gibi birçok görüntüleme modu da vardır. Çeşitli görüntüleme ayarı işlevleri birçok operasyon koşulunda net, doğal görüntüler elde edilmesini sağlar. Ayrıca harici bir monitörde görüntüleme sağlamak için video sinyalleri çıkışı sağlanabilir.

Yüksek çözünürlüklü görüntüleri stereoskopik renkli video görüntüleriyle sunuyor

Sony’nin HMS-3000MT Kişisel Görüntüleyici Sistemi, 3D cerrahi endoskopik kameralarla ve diğer uyumlu medikal görüntüleme sistemleriyle yakalanan yüksek çözünürlüklü görüntüleri stereoskopik renkli video görüntüleriyle sunar. Tasarım geliştirmeleri doğrudan Kişisel Görüntüleyici Sistemi’nin kullanıldığı hastanelerden ve etkinliklerden görüş alan klinik müşterileri ile Sony arasındaki iletişimden faydalanılarak belirlenmiştir.

Daha fazla konfor, daha net görüntüler

Bu üründe kullanım konforu konusuna çok odaklanıldı. Bu model, cerrahların yorulmadan Kişisel Görüntüleyici Sistemi’ni daha uzun aralıklarla kullanmasını sağlar. Yumuşak bir şekilde cerrahın başına gömülen ön ve yan yastıklar büyütülerek ekranın uzun süre kullanımında cerrahlara yönelik ekstra konfor sağlandı. Daha önceki modellere göre 30 g daha hafif olan yeni sürüm, ekstra kullanım konforu ekleyen merkez ağırlığındaki gizli bir kaydırma özelliğinden de faydalanır. 3D görüntülemede bozulma olmaması Kişisel Gö- rüntüleyici Sistemi’nin klinisyenlerin gittikçe ilgisini çekmesinin temel nedendir. Yeni ünitede cerrahların 3D görüntülerde bozulma olmadan keyifle kullanabilecekleri görüntüleme aralığı genişletildi. Yeni ünite, cerrahlar için genel görüntüleme deneyimini daha başarılı bir hale getirmesinin yanında kullanıcıların ekranı yerleştirmesini kolaylaştırır ve hatta ameliyatta daha hızlı bir kurulum sunar. “Yumuşak bir şekilde cerrahın başına gömülen ön ve yan yastıklar büyütülerek ekranın uzun süre kullanımında cerrahlara yönelik ekstra konfor sağlandı.’’

Net parlak ve etkileyici görüntüler sağlayın

Kişisel 3D monitördeki çift OLED panel özelliği geniş bir renk gamında ve hızlı tepki süreleri ile net, yüksek kontrastlı HD görüntü kalitesi sunar. Gölgelenme olmadan sorunsuz 3D video görüntüleri Sol ve sağ göze yönelik ayrı OLED ekran panelleri sorunsuz, doğal 3D görüntüleme deneyimi sunar. Geleneksel pasif (dairesel polarize) ekranlı cihazlara kıyasla parazit ve “gölgelenme” oranı azalmıştır.

Geniş açı özelliği ile daha fazlasını görün: Yüksek kaliteli optik, 45° yatay geniş görüntüleme açısı sunar ve böylece daha doğal bir görsel deneyim elde edilir.

Rahatlık ve kişisel uyum için ayarlanabilir: Ayarlanabilir baş desteği kayışları rahat etmeniz için size özel olarak ayarlanabilir.

Kısıtlama olmadan doğrudan “tepeden” görüntüleme: Kullanıcı kişisel 3D monitörü taktığında ellerini ve operasyon alanını kısıtlama olmadan görüntülemek için rahatça aşağıya bakabilir. Kişisel 3D monitörün yan tarafındaki hizalama penceresi bir asistanın kullanıcı- nın göz hizasını doğru konuma kolaylıkla ayarlamasını sağlar.

Görüntü ayarı seçenekleri: Çok sayıda görüntü ayarı seçeneği, video kaynağının en iyi düzeyde görüntülenmesini sağlar. Parlaklık, kontrast ve renk dengesi ayrı ayrı ayarlanabilir ve keskinlik nesnenin kenarlarını daha net hale getirmek için artırılabilir. Vurgulanmış renkler ve keskinlik için Standart, Özel ve Canlı olmak üzere üç görüntü modu anında çağrılabilir. Görüntüler daha net ve doğal görüntüleme için parazit azaltma seçenekleri ile daha da optimize edilebilir.

En üst düzeyde esneklik için ekran modu seçeneği: PinP (Picture-in-Picture) işlevi daha küçük ek bir pencerede ikinci kamera kaynağını aynı anda görüntüler. Endoskop ile her konumda rahat çalışmak için görüntüler bir düğmeye dokunularak 180° çevrilebilir veya döndürülebilir. (3D görüntüleme sırasında PinP etkinken ana görüntü 2D olarak görüntülenir).

Her video kaynağı için 3D/2D arasında geçiş yapılabilir: HMS-3000MT, 3D sistemlerin yanı sıra geleneksel 2D endoskoplardan görüntü sağlayabilir. INPUT düğmesine basılarak veya isteğe bağlı ayak pedalı (FS-24) kullanı- larak 2D/3D ve SDI/DVI kaynaklar arasında kolaylıkla geçiş yapılabilir.

İki adet kişisel 3D monitör için destek: Kullanıcıya ve başka bir personele aynı anda 3D endoskopik görüntüleme sağlamak için işleme birimine ikinci bir kişisel 3D görüntüleyici de takılabilir. (İsteğe bağlı HMM-3000MT Kişisel 3D Monitör ve HMO-CA50M Kişisel 3D Görüntüleyici Kablosu gerekir. Ayrı olarak satılır). HMI-3000MT, iki kişisel 3D monitörü bağımsız olarak kontrol edebilir. Ayrıca doğrudan geçiş işlevi kaynak video sinyallerinin aynı anda başka bir bağlı monitör ya da görüntüleme cihazında görüntülenmesini sağlar.

 

Share