gfr 1000x500 1

Ticari Binalardaki Dijitalleşmeye Bir Bosch Yatırımı: GFR Otomasyon Sistemleri

Bosch Bina Teknolojileri, merkezi Almanya Verl’de bulunan GFR – Gesellschaft für Regelungstechnik und Energieeinsparung mbH’yi satın almak için görüşmelere başlamıştı. 2019 yılının ikinci yarısında anlaşma sağlandı ve Almanya merkezli mevcut sahibi Wiedemann Group ile satın alma sözleşmesi imzalandı.gfr5 1000x500x

 

gfr 1000x500 1

Almanya’da dokuz farklı lokasyonda yer alan GFR, eksiksiz bina otomasyon çözümlerinin yanı sıra satış öncesi ve sonrası hizmetler, kapsamlı bir donanım ve yazılım ürün portföyü de sunuyor. Sürdürülebilir bina operasyonunun temeli olan çözümler, alışveriş merkezleri, hastaneler ve eğlence kompleksleri de dahil olmak üzere pek çok türde tesis için kullanılıyor. Örneğin, Hamburg’da bulunan ünlü Elbphilharmonie konser salonundaki tüm teknik donanımın (TGA) otomasyon kontrol merkezini GFR çözümleri oluşturuyor. Bu çözümler, farklı sistemleri entegre etmeyi, tüm TGA sistemlerini izlemeyi ve iş istasyonları üzerinden kontrol ve yönetimi mümkün kılıyor.

Ticari binalardaki dijitalleşme eğiliminin yeni olanaklar doğurduğunu ve GFR’nin güçlü uzmanlığı ile Bosch Bina Teknolojileri porföyünün mükemmel şekilde birbirini tamamlayacağını vurgulayan Bosch Enerji ve Bina Çözümleri Başkan Yardımcısı Thoman Quante, bu fırsatın geleceği yönlendirme çabasıyla dünyaya değerli bir katkı olacağını düşünüyor.

Bu kapsamda etki ve hakimiyet alanını genişletmeye kararlı olan Bosch, farklı bölgelerden pilot entegratörler seçerek faaliyetlerine başladı.

Daha fazla mutluluğa, en yüksek enerji tasarrufu ile daha düşük karbon ayak izine katkıda bulunmanın bir yolu var: GFR DIGICONTROL

gfr2 1000x500 1

EMEA bölgesinin pilot entegratörlerinden biri olan Ateksis, uzun yıllardır ödüllü başarılarıyla sektörel hakimiyet sağladığı Bina Teknolojileri faaliyetlerini genişleterek Bina Otomasyonu konusunu da iş kollarına dahil etti.

Ateksis Profesyonel Ürün Direktör’ü Çetin Çapar, “Zamanımızın %90’ını binalarda; özellikle ofislerimizde geçiriyoruz. Bize ilham veren, yaratıcılığımızı ve üretkenliğimizi artıran modern bir ortam ilk tercihimiz olacaktır. Şirketimizin başarısı öncelikle performansımıza ve motivasyonumuza bağlı” diyor. Ayrıca “Verimlilik çağımızın en hassas ve önde gelen konusu, enerji tasarrufu aslında en büyük enerji kaynağımız. Kaynaklarımızı akıllıca yönetmek bizi geleceğe taşıyan ilk adım olacak. Modern bina operatörleri, en az maliyet ile en fazla enerji verimliliği ile birlikte maksimum esneklik ve güvenliğe de ihtiyaç duyuyor. Jenerasyon değişiyor, iş akışı değişiyor bunlarla beraber talepler de değişiyor. Çevreci bir yaklaşımı hem dünyaya hem de geleceğimizi oluşturacak bireylere borçluyuz. GFR çözümleri ihtiyaç duyulan bu kurumsal ve çevresel bağlılığı maksimum düzeye çıkarabilecek çözümlere fazlasıyla sahip” diye ekliyor. Özetle Bosch Bina Otomasyon Sistemleri (GFR), optimum çalışma koşulları ile daha yüksek verimlilik, daha düşük maliyet; çevreci bir yaklaşımla maksimum esneklik ve güvenlik diyor.

Bir Bosch yatırımı olan GFR’ın yeni dünya düzeni için sağladığı çözümler ise şöyle;
• Bina otomasyonu ve sistem entegrasyonu için DIGICONTROL otomasyon donanımı çözümleri
• WEBVISION 5 ile yeni nesil Bina Yönetimi Yazılımı
• WEBENCON ile Sertifikalı Enerji Veri Yönetimi Yazılımı

Ekibinizin havasını değiştirin: DIGICONTROL
Daha fazla mutluluğa, en yüksek enerji tasarrufu ile daha düşük karbon ayak izine katkıda bulunmanın bir yolu var, GFR DIGICONTROL.

DIGICONTROL, mevsime uyarlanmış uygun bir oda sıcaklığını, uygun bir oda nemi ve temiz havayı sizin için sağlayarak, sizi daha uzun süre odaklı ve konsantre tutabiliyor. Hava koşulları ve günün saatine göre uyarlayabildiği ışıklarınızı, mükemmel bir şekilde ayarlayarak hep arzu ettiğiniz çalışma koşullarını yaratabiliyor. Üstelik bunu kötü hava kalitesinden yakındığınız konferans salonlarınız için de yapabiliyor. Tamamen odağınızı kaybettiğiniz uzun toplantı ve söyleşileri DIGICONTROL ile verimli hale getirebiliyorsunuz.

Düşünün bir de bunların yanında tüm medya entegrasyonunu kontrol edebiliyorsunuz. Projektörünüzü, ekranı, videoyu, sesi, gölgelendirmeyi, aydınlatmayı, ısıtmayı senaryolarla belirlediğiniz ön değerler ile tek bir dokunuşla kontrol paneli üzerinden yönetebilirsiniz.

DIGICONTROL, uyarı, duman tahliye, yangın damperi kontrolü, sızdırmazlık ve pencere kontrolü gibi eylemlerinizi yerine getirir.

gfr4 1000x500 1

Tüm bunlar her türlü meslek grubunun çalışma temposuna yanıt verebilir, sizin için doğru olan her ne varsa sağlayabilir. Buna yangın ve duman dedektörleriniz dahil. Tüm kurtarma işlemlerinizi tetiklemeye yardımcı olan gömülü yangın algılama sistemi entegrasyonları içeren DIGICONTROL, uyarı, duman tahliye, yangın damperi kontrolü, sızdırmazlık ve pencere kontrolü gibi eylemlerinizi yerine getirir.

DIGICONTROL, hırsızlıktan kaynaklanan tehlikelere karşı, geceleri panjur, pencere ve kapılarınızı izler. Onları kapatır ve izinsiz giriş algılama sistemleriyle entegre eder. Hırsızlığa karşı korunmak için özel senaryolar da içerir. Vandalizm tehlikesine karşı video yönetim ve kontrollü giriş sistemlerinizi entegre edebilir. Tüm güvenlik ve otomasyon sistemleriniz entegre şekilde, sorunsuz olarak çalışır.

DIGICONTROL, BACnet Building Controller ailesi 1.12 / DIN EN ISO 16484-5 / AMEV profili ve AS-B BACnet Protokol revizyonuna göre onaylanmıştır. Yıldırım ve gök gürültülü fırtına durumlarında dahi binanızın güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Sızıntı izleme fonksiyonu ile sürprizlerle karşılaşma ihtimalinizi en aza indirir. Uzaktan yönetilebilen bu çözüm, size özgürlük sağlar. Binanızda olmasanız dahi, her şeye müdahale edebilirsiniz.

DIGICONTROL Ekonomizer ile %70’e varan tasarruf!
2667278 no’lu Avrupa Patent numarasına sahip DIGICONTROL Ekonomizer, optimizasyon algoritmalarına dayanan ve muazzam bir enerji tasarruf potansiyeli kullanan iklimlendirme sistemleri için yeni kontrol stratejilerinden yararlanıyor.

Talebe dayalı havalandırma, doğru zamanda doğru miktarda hava sağlar. Orantılı basınç kontrolü ise fan hızını optimize eder ve güç tüketimini büyük ölçüde azaltır. Ücretsiz gece soğutması, oda havalandırması için soğuk dış havayı kullanır. Böylelikle konforu arttırır ve hayal ettiğiniz verimliliği sağlamış olursunuz.

Açık pencerelerinizi algılar ve sıcak-soğuk beslemesini otomatik olarak yapar. Yerel hava verilerine erişerek operasyonel parametrelerin her hava değişikliğinden önce ve sonra uyarılmasını sağlar. Enerji merkeziyle iletişim, klasik hava kompanzasyonlu kontrole kıyasla yüke bağlı bir enerji üretimi ve daha düşük enerji tüketimi ile sonuçlanır. DIGICONTROL, yalnızca gerçekte gerektiği kadar enerji üretilmesini sağlamak konusunda oldukça yeteneklidir.

Akıllı aydınlatma kontrolü ve Akıllı Perde Kontrolü ile tasarrufunuzu yükseltin!
Sabit aydınlatma kontrolü, gün ışığı ve yapay ışık bileşimi olarak sabit bir aydınlatma seviyesi sağlar. Gün ışığına bağlı otomatik aydınlatma yalnızca belirli bir parlaklık elde edildiğinde açılmakla kalmaz duruma göre onu kapatabilir de. Jaluzi ayarı ile açısının döngüsel olarak güneş radyasyonu açısına göre komut alır. Bu komut, güneş döngüsüne eşlik edebilir. Bu size gelişmiş bir konfor, optimum ışık koşulları ve arzu ettiğiniz enerji tasarrufunu sağlar.DIGICONTROL RoomTimePlanner ile %20’ye varan tasarruf!
Otomatik varlık algılama ve zamanlama, varlık dedektörleri ve programlayıcılar aracılığıyla mevcudiyete ve doluluk durumuna bakar. Buna bağlı olarak klima ve oda aydınlatmasını planlar. Randevu takvimlerindeki girişleri ve gerçek oda doluluğunu mukayese eder. Buna göre optimize edilmiş iklimlendirmeyi süreleri hesaplayarak servis eder.

Yelda Varer | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share