teltonika

Teltonika Networks’ün İlk LTE CAT12 Cihazıyla Tanışın: RUTX14

Teltonika Networks serisindeki en güçlü RUTX serisi yönlendiricilerin bu en yeni üyesi, Taşıyıcı Toplama ve Yük Dengeleme gibi yeni nesil özelliklerle indirme hızını iki katına ve yükleme hızını üç katına çıkaracak. Sonuç olarak, indirmeler için 600 Mbps’ye ve yüklemeler için 150 Mbps’ye kadar yıldırım hızında bağlantının keyfine varacaksınız.

Juniper Research’e göre 2021’in sonunda 46 milyar IoT cihazı internete bağlanacak. Bu, 2016’ya göre %200’lük bir artış. Hepsi bağlanmak için çeşitli yöntemler kullanıyor, ancak son yıllarda hücresel cihazların popülaritesi artıyor. Ana sürücüler, geniş kapsama alanı, farklı ihtiyaçlara uygun çoklu alt kategoriler ve uzaktan yönetim yeteneklerini içerir. Statista tahminlerine göre, IoT veri kullanımı 2025 yılına kadar yaklaşık 80 zettabayta ulaşacak. Veri tüketim oranları sektör segmentine ve cihaza göre farklılık gösterse de, daha yüksek veri çıktısı ve hızına yönelik artan bir ihtiyaç yönünde belirgin bir eğilim var.

Juniper Research’e göre 2021’in sonunda 46 milyar IoT cihazı internete bağlanacak. Bu, 2016’ya göre %200’lük bir artış. Hepsi bağlanmak için çeşitli yöntemler kullanıyor, ancak son yıllarda hücresel cihazların popülaritesi artıyor. Ana sürücüler, geniş kapsama alanı, farklı ihtiyaçlara uygun çoklu alt kategoriler ve uzaktan yönetim yeteneklerini içerir. Statista tahminlerine göre, IoT veri kullanımı 2025 yılına kadar yaklaşık 80 zettabayta ulaşacak. Veri tüketim oranları sektör segmentine ve cihaza göre farklılık gösterse de, daha yüksek veri çıktısı ve hızına yönelik artan bir ihtiyaç yönünde belirgin bir eğilim var.

21

LTE Cat12 Kategorisinde Birinci

Teltonika Networks portföyünde bugüne kadar farklı LTE ve LTE-A kategorilerinde ürünler yer aldı: Cat M1, NB IoT, Cat1, Cat4 ve Cat6. Belirli bir çözümün ne kadar hız ve verim gerektirdiğine bağlı olarak her birinin faydaları ve belirli uygulama senaryoları vardır. Her kategori hız ve bant genişliği oranlarında artışla birlikte gelir, bu nedenle Teltonika Networks ürünleri arasına yeni eklenen RUTX14 LTE-A Cat12 çift SIM hücresel yönlendirici, en ihtiyaç duyulan uygulamaların gereksinimlerini karşılamayı hedefliyor. Teltonika Networks serisindeki en güçlü RUTX serisi yönlendiricilerin bu en yeni üyesi, Taşıyıcı Toplama ve Yük Dengeleme gibi yeni nesil özelliklerle indirme hızını iki katına ve yükleme hızını üç katına çıkaracak. Sonuç olarak, indirmeler için 600 Mbps’ye ve yüklemeler için 150 Mbps’ye kadar yıldırım hızında bağlantının keyfine varacaksınız.

Sınırsız Kablosuz Bağlantı

Hücresel bağlantının yanı sıra, bu endüstriyel sınıf yönlendiricinin sunabileceği çok şey var. Wave-2 802.11ac Çift Bantlı Wi-Fi, 150 adede kadar eşzamanlı bağlantıya ve ulaşım, kurumsal, perakende ve HoReCa sektörleri dahil olmak üzere birçok kullanım senaryosu bulabilen yerleşik özelleştirilebilir bir açılış sayfası ile bir kablosuz etkin nokta işlevine izin verir. Ağın sorunsuz iletişim ve üst düzey güvenliği için yüksek performans, VPN, Güvenlik Duvarı ve Web Filtresi gibi gelişmiş RutOS özellikleriyle de sağlanır.

Bluetooth 4.0 düşük enerji bağlantısı, kısa mesafeli iletişim için mükemmel ve güvenli bir seçimdir. RUTX14, veri toplamak ve nem, sıcaklık, yakınlık ve diğer değerli ölçümleri izlemek için 200’e kadar çeşitli sensörün bağlanmasına izin verir. Bu teknoloji, belirli bir yerde ve zamanda meydana gelen olayların izlenmesini ve durumu verimli bir şekilde düzelterek önemli kayıpların önlenmesini sağlar.

Kablolu Bağlantı

LAN olarak da yapılandırılabilen 4 LAN ve bir WAN bağlantı noktasına sahip beş Gigabit Ethernet bağlantı noktası, yüksek hızlı ve bant genişliğine aç iletişim senaryoları için mükemmeldir. Daha da iyisi – RUTX14 dahil olmak üzere X serisi yönlendiricilerimizi çoklu WAN işlemleri için kurabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu, birden fazla kablolu ve kablosuz WAN bağlantısının verimini birleştirebileceğiniz anlamına gelir – genellikle cihazlarda bulunan ve genellikle Teltonika Networks’ün fiyat aralığından çok daha pahalıya mal olan gelişmiş bir işlevsellik.

USB 2.0, RS232 veya RS485 cihazları için ekonomik ve basit bir USB’den seriye bağlantı sağlayan mükemmel bir kablolu varlıktır. Ayrıca, artan bellek, hız veya performansla sonuçlanacak harici bir HDD, ek modem, flash sürücü ekleme seçeneği sunar. DLNA ile birleştirilmiş ekstra depolama, içerik paylaşımı ve ağ üzerinden hızlı teslimat ile zorlayıcı kullanım durumları için olanaklar sunar.

23

Fiziksel Özellikler

Teltonika Networks pörtföyünde bulunan diğer endüstriyel sınıf yönlendiriciler gibi RUTX14 de dayanıklı bir alüminyum muhafaza içinde gelir. Ürün yelpazesinde nispeten küçük bir cihazdır ve sadece 515 gram ağırlığındadır, mevcut DIN rayı veya yüzeye montaj seçenekleri kullanılarak kurulumu kolaylaştırır. -40 C ila 75 C arasında geniş bir çalışma sıcaklığı ve %10 ila %90 nem seviyeleri ile birlikte, onu çeşitli endüstrilerde birden fazla senaryoda kolayca uygulanabilir bir cihaz haline getirir. 

Ayrıca müşterilerimizin ürünümüze başlamak için ihtiyaç duydukları her şeyi almalarını ve gelişmiş ağ özelliklerinin hemen keyfini çıkarmalarını sağladık. Bu nedenle pakete sekiz anten (LTE için 4, WiFi için 2, Bluetooth için 1 ve GNNS için 1 anten) ekledik. Ayrıca, ilerlemek için hiçbir şeyin eksik olmamasını sağlamak için karışıma bir PSU, bir Ethernet kablosu, bir SIM adaptör kiti ve hatta bir topraklama vidası ekledik. 

Bu ürünün ne hakkında olduğu hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olmak için birkaç olası kullanım örneği hazırladık.

22

Canlı Etkinlik Akışı için Pop-UP Çözüm

Coronavirüs salgını bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve eskiden günlük yaşam dediğimiz çoğu alanı etkiledi. Sokağa çıkma yasağı yeni bir gerçeklik haline geldi ve çeşitli kısıtlamalar getirildi: kamusal alanlarda yüz maskelerinin takılmasına ve sosyal mesafeye kadar, ofislerin ve kamu kurumlarının kapatılmasına kadar. Çoğu hizmet, iş ve eğitim çevrimiçi bir modele geçmek zorunda kaldı. Çok sayıda etkinlik iptal edilirken veya yeniden planlanırken ve pandemi beklenenden daha uzun süre bizimle kalırken, çevrimiçi akış çözümleri dünya çapında popülerlik kazanmaya başladı.

Durum

Profesyonel ekipmana, eğitimli personele ve özel tesislere erişim nedeniyle konserler, spor ve kültürel etkinlikler için çevrimiçi akışa geçiş nispeten basitti. Ancak, ofislerde, okullarda, kamu kurumlarında veya bu amaca uygun olmayan diğer benzer ortamlarda (içeride veya dışarıda) gerçekleşen çok daha kapsamlı pop-up etkinliklere ihtiyaç duyuldu. Bu kullanım örneğinde, 

ailelerin canlı etkinliği çevrimiçi olarak izleyebildiği ve sağlık sorunları nedeniyle yalnızca öğrencilerin ve akademisyenlerin katıldığı, uzaktan yayınlanan bir mezuniyet töreni için bir çözümü inceliyoruz.

55

Çözüm

Çözüm, pop-up etkinlikleri için tasarlandığından, temel gereksinimler basit kurulum, kullanım kolaylığı, kaliteli akış ve canlı videoyu Youtube üzerinden yayınlamak için gereken yüksek veri akışıydı. Güvenilir ve istikrarlı bir internet bağlantısı da olmazsa olmazlardandı.

Bu durumda, dört kamera ve bir dizüstü bilgisayar, Ethernet aracılığıyla Teltonika Networks RUTX14 profesyonel yönlendiriciye bağlanır ve veri akışı için hücresel bir bağlantı kullanır. Gigabit Ethernet bağlantısı kameralar, dizüstü bilgisayar ve yönlendirici arasında hızlı ve istikrarlı iletişim sağlarken, yük dengelemeli LTE Cat12 modem kesintisiz bir akış deneyimi sağlamak için yeterli hız ve verim sunar. RUTX14, Teltonika Networks serisindeki en hızlı mobil yönlendiricidir ve 600 Mbps’ye kadar indirme hızlarına ve yükleme için 150 Mbps’ye kadar ulaşabilir.

RUTX14 üzerindeki Wave-2 802.11ac Çift Bantlı Wi-Fi, bu örnekteki bir TV gibi çeşitli kablosuz öğeleri sorunsuz bir şekilde bağlar, ancak bu, etkinliğin yayınlanması ve kolay yönetimi için gereken tabletler veya diğer cihazlar da olabilir. Uygun yönetimden bahsetmişken, RMS IoT platformu, tamamen uzaktan destek mekanizmasına sahip olmayı sağlayarak, gerektiğinde üretici yazılımı güncellemeleri ve sorun giderme için yönlendiricinin kendisine ve arkasındaki cihazlara ulaşmayı sağlar.

Faydalar

  • Hızlı ve kolay kurulum, çözümün özel eğitim gerektirmeden çeşitli mekanlarda ve etkinliklerde kullanılmasına olanak tanır.
  • LTE Cat12 modülü ve yük dengeleme ile hızlı yükleme hızı ve yüksek veri çıkışı, istikrarlı, yüksek kaliteli bir akış sağlar.
  • Güvenlik yalnızca veriler (çeşitli VPN’ler ve bir Güvenlik Duvarı tarafından) için değil, aynı zamanda insanlar için de sağlanır ve güvenlik gereksinimlerini karşılarken önemli etkinliklerin keyfini çıkarmalarını sağlar.
  • Uzaktan Yönetim Sistemi ile uyumluluk, beklenmeyen durumlarda uzaktan güncellemeler ve verimli sorun giderme sağlar.

Neden Teltonika Networks?

Teltonika Networks sadece bir ürün sunmuyor; tüm çözümü önemsiyor. Ağ ürünleri ve IoT ile çalışma konusunda yirmi yılı aşkın deneyime sahip olan Teltonika, artık müşterilerine sunabileceği bilgi birikimi ve değerli içgörülere sahip. Ürünlerini Avrupa’da kendi bünyesinde tasarlıyor, üretiyor ve destekliyor ve bu da en yüksek kalite standartlarını, rekabetçi fiyat aralığını ve kolaylaştırılmış süreçler konusunda tercih edilme sebebi oluyor.

24

Benzin İstasyonları için Kablosuz Geniş Bant Bağlantısı

Küresel ısınma ve sera etkisi konusunda artan bilince rağmen, benzin ve dizel bugün en yaygın yakıtlar olmaya devam ediyor. Ayrıca akaryakıt istasyonlarının benzin tedariğinin tek bir amacı olduğu zamanlar çoktan geride kaldı. Günümüzde, genellikle marketler, kafeler, dinlenme alanları, tuvaletler ve daha fazlasını içeren çok işlevli bölgelerdir. Benzin istasyonlarının sayısı dünyanın birçok yerinde hala artıyor: bazıları şehirlerde, bazıları ise uzak bölgelerde. Bu çeşitlilik, bir dizi bağlantı zorluğuyla birlikte gelir.

Durum

Benzin istasyonları söz konusu olduğunda, bağlantı zorlukları çoktur. Başlangıç ​​olarak, genellikle bir zincire aittirler, bu nedenle bağlantı modelinin çeşitli konumlara ve ortamlara uyması için evrensel olması gerekir. Ayrıca, bu tür zincirlerin desteği genellikle merkezileştirilir. Dolayısıyla birleşik bir bağlantı çözümüne sahip olmak, destek prosedürlerini kolaylaştırır ve IT desteği için gereken kaynakları azaltır. Ayrıca, yeni bir istasyon kurma süresini çok daha kısa, daha basit ve daha uygun maliyetli hale getirir.

56

Çözüm

RUTX14 yönlendirici, bu çözümün merkezi parçasıdır. Teltonika Networks portföyünde bulunan bu ilk LTE Cat12 hücresel yönlendirici, uzak bölgelerde bile her durumda hızlı ve kolay dağıtım sağlar. Kablosuz hücresel bağlantının seçilmesi, çözümün karmaşıklığını azaltır, dolayısıyla önemli ölçüde daha az zaman ve kurulum kaynağı gerektirir. Cat12 yönlendirici, benzer ortamlarda kullanılan cihazların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olan 600 Mbps’ye kadar hızlara ulaşabilir.

Benzin istasyonunun içindeki ve dışındaki gözetleme kameraları, Satış Noktaları (POS), dijital tabela ekranları, hızlı bağlantı, ağ kararlılığı ve geniş veri bant genişliği gerektirir. Bu cihazlar, RUTX14’te bulunan beş kullanılabilir Gigabit bağlantı noktası aracılığıyla Ethernet kabloları aracılığıyla yönlendiriciye bağlanır. İş amaçlı kullanılan ürün tarayıcıları, tabletler ve diğer kablosuz cihazlar, güvenlik nedenleriyle özel bir WIFI ağına bağlanır. Ziyaretçiler için oluşturulmuş ayrı bir genel Konuk WIFI vardır. Çok çeşitli VPN hizmetleri, en çeşitli güvenlik gereksinimlerinin ve tercihlerinin karşılanmasını sağlar.

Daha da basitleştirilmiş bir çözüm için TSW100 anahtarı kameraları PoE aracılığıyla çalıştırabilir. RMS ve diğer çeşitli IoT platformlarıyla uyumluluk, IT destek ekipleri ve çeşitli entegratörler için herhangi bir kesinti süresini önlemek ve sorunları anında ve düşük maliyetli bir şekilde çözmek için uzaktan erişilebilirlik sağlar.

Faydalar

  • 600 Mbps’ye kadar indirme hızları ve 150 Mbps’ye kadar yükleme hızlarıyla hızlı bağlantı.
  • Birden çok cihazdan oluşan bir ekosistemi birbirine bağlamak için hepsi bir arada çözüm için hızlı ve kolay kurulum.
  • Ağınızın güvenliğini sağlamak için birden fazla WAN ve çeşitli VPN’ler.
  • RMS veya çeşitli üçüncü taraf IoT platformları aracılığıyla uzaktan yönetim ve izleme.

Neden Teltonika Networks

Teltonika Networks, ortaklıklara ve müşterilere büyük önem verir ve onların ihtiyaç ve gereksinimlerine yanıt verir. Geri bildirimlerine ve isteklerine göre sürekli olarak yeni cihazlar geliştirir. Pazarda rekabet gücünü korurken güvenliği, güvenilirliği ve kullanım kolaylığını korumak için her yeni ürün ve yazılım güncellemesine yeni özellikler eklemeye devam ediyoruz. İş ortaklarımızın talebi doğrultusunda en yeni ve ilk Cat 12 yönlendiricisi de bu şekilde doğdu.

Ürün hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share