aviotec ip 1

Sınırlarınız için akılcı çözümler

  • Bosch Güvenlik Sistemleri’nin geliştirdiği “avıotec ıp starlıght  8000” ,  guvenilir duman ve alev algılamasını mükemmel bir hızla bir araya getirerek  görsel yangın algılaması  için yeni standartları belirliyor.

Açık Alanların Güvenirliği

Günümüz Yangın Algılama Sistemlerinde kapalı alanlarda duman ve alevi tespit etmek son derece başarılıyken, açık alanlarda bu durum pek de mümkün olmayan,  çözümü zor bir güvenlik açığı olarak karşımızda durmaktaydı. Bu açığı kapatmak için geliştirilen sistemlerin optimum sonuç vermemesi ve yüksek maliyetleri ile bütünleşik sistem güvenliğinin içinde bu alanların düşünülmemesinin başlıca nedenlerindendir.

Starlight  ve IVA (Akıllı Video Analitik) teknolojisi bir arada

2012 yılında Bosch tarafından tanıtılan dünyanın ilk starlight kameraları en düşük ışıkta bile mükemmel görüntüler sunmak için tasarlandı. Diğer kameraların siyah-beyaz görüntülere döndüğü ışık ortamlarında Bosch Starlight Serisi kameralar tam renkli görüntüler üretirler.

Starlight ve IVA teknolojisini mükemmel bir şekilde kullanan  “Bosch Aviotec IP Starlight 8000” serisi kameralar ile video üzerinden güvenilir duman ve alev algılaması yapmak mümkün hale geliyor. Video tabanlı yangın algılama, özellikle geniş-açık alanlarda güvenilir hareket görüntüleme ve yangın algılaması gerektiğinde tercih edilen bir sistemdir.

“Bosch Aviotec IP Starlight 8000” mevcut yangın algılama sisteminden bağımsız olarak çalışabilir veya video üzerinden aldığı sinyalleri yangın alarmı paneline aktarabilir. Bu durumda kamera alarm üreten bir gözetim cihazı olarak çalışır.

“Hızlı – Güvenilir” Alev ve Duman Algılama

Yangınların fiziksel özelliklerini temel alan benzersiz bir Bosch algoritması, video sekanslarını analiz ederek alev ve dumanı inanılmaz derecede kısa bir süre içinde algılar. Video tabanlı yangın algılama oldukça düşük ışık performansında çalışır (minimum 7 lx), Alev veya duman algılaması durumunda, video yayını alarmı doğrulama, kurtarma zincirini hızlandırma ve kurtarma ekiplerine önemli bilgiler sağlama özelliğine sahiptir.

Geniş Alanları İzleme

Optik prensibi sayesinde tozdan ve nemden etkilenmez, geleneksel sistemleri sınırlarına kadar zorlayan IP starlight 8000 ile geniş, açık ve kapalı alanları izlemek mümkündür.

“AVIOTEC IP starlight 8000”  Liman Bölgeleri, Kağıt ve Ağaç Fabrikaları, Petrol Rafineri Alanları gibi, geniş ve açık alanda faaliyet gösteren birçok sektörün güvenliği için yenilikçi çözümler oluşturur.

İsteğe Bağlı Uyarlanabilirlik

Duman ve alev için doğrulama süresi, hassasiyet, algılama boyutu ve seçici maskeleme gibi özellikler müşteri gereksinimlerine uygun biçimde bağımsız olarak yapılandırılabilir. Alev ve duman algılaması ayrı ayrı etkinleştirilebilir veya devreden çıkarılabilir.

İş Güvenliği Açısından Destek Sağlar

Kameranın bir video yönetim sistemine bağlanması, yangınların nedeninin bulunmasında önemli kolaylık sağlar. Video kayıtları kullanılarak olaylar dikkatlice incelenebilir ve değerlendirilebilir. Bu gelecekteki olası tehlikeli durumların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Kolay kurulum ve Devreye Alma

Kameranın çalışması için gerekli güç, PoE uyumlu ağ kablo bağlantısıyla sağlanabilir. Bu kurulumda, kamerayı görüntülemek, kontrol etmek ve kameraya güç sağlamak için tek bir kablo bağlantısı yeterlidir. PoE kullanıldığında kameralar yerel güç kaynağına ihtiyaç duymadığından, kurulum daha kolay ve daha uygun maliyetlidir. Kameraya +12 VDC güç kaynaklarından da güç verilebilir. Sistem güvenilirliğini artırmak için kamera aynı anda hem PoE’ye hem de +12 VDC güç kaynağına bağlanabilir. Ek olarak, elektrik kesintisi sırasında bile sürekli çalışma sağlamak için kesintisiz güç kaynakları (UPS) da kullanılabilir.

Share