ClEs0 vVEAA3Rnr

Ascom dect telefon devrimi

  • Ascom 2015 yılı sonu itibariyle geliştirmeye başladığı Dect Telefon ailesinin yeni iki üyesi d43 ve d63 kablosuz telefonlarını ilk olarak Haziran sonu itibariyle dünyaya tanıttı. Bu iki yeni dect 2017 yılı itibariyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu yeni dect telefonlarla Ascom, daha önce d41 ve d62 olarak bilinen ve aynı zamanda bu telefonların muadillerini diğer santral üreticilerine de ürettiği, on yıla aşkın süredir dect piyasasını domine ettiği bu iki telefonun yerine, oldukça iddialı yeni iki tasarımıyla sistemini de yenilemiş oldu.

Dünyanın en büyük dect üreticisi olan Ascom, dect sisteminin amiralleri olarak adlandırılan iki önemli dect telefonunda “devrim” niteliğinde değişikliklere gitti. Toplam çalışan sayısının %50’si AR-GE de istihdam olan Ascom, bu yeni iki ürünle piyasadaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Ascom 2015 yılı sonu itibariyle geliştirmeye başladığı Dect Telefon ailesinin yeni iki üyesi d43 ve d63 kablosuz telefonlarını ilk olarak Haziran sonu itibariyle dünyaya tanıttı. Bu iki yeni dect 2017 yılı itibariyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu yeni dect telefonlarla Ascom, daha önce d41 ve d62 olarak bilinen ve aynı zamanda bu telefonların muadillerini diğer santral üreticilerine de ürettiği, on yıla aşkın süredir dect piyasasını domine ettiği bu iki telefonun yerine, oldukça iddalı yeni iki tasarımıyla sistemini de yenilemiş oldu.

d43 ve d63 ürünlerinin yenilikçi dış tasarımı dışında, ürünün içersinde de birçok değişikliğe ve yeniliğe gitti. Özellikle ses konusunda oldukça hassas olan Ascom “wideband auido” “geniş-bant ses” teknolojisi ile 50hz’den 7000hz yüksek ses kalitesi ile eşine zor rastlanır ve dünyadaki birçok kablosuz dect üreticisini etkileyecek olan bu özelliği, d43 ve d63 modellerinin içerisine yerleştirdi. Ascom aynı zamanda bu iki ürünün içersinde birçok yenilikçi fiziksel değişikliğe de gitti. Artık yeni dectlerin ekranları darbe emişli renkli, LCD televizyonlarda da kullanılan renkli “TFT” ekran oldu. Her iki tür dect telefonda da daha az enerji harcayan özel üretilmiş entegre panel kullanıldı. Aynı zamanda telefonda bulunan tuş panelinin hem ön yüzünü hem de iç yüzünü mono (tek parça) bir panelle darbeye dayanıklı hale getirdi ve tuş takımını bu sayede güçlendirmiş oldu. d43 ve d63 Dect Telefonlarını, Ascom DECT Sistemine tanıtmak artık çok daha kolay. Özellikle eskiye nazaran, değiştirdiği kolay ulaşılabilir ara yüzü ile DECT telefonların toplu tanıtılmasında devrimci değişiklikler yaptı. Ascom “dayanıklı DECT üreticisi” namına yakışır bir yeniliğe daha gitti yeni telefonlarında. Eski ürün d41’in karşılığı olan d43’de artık aynı, eski d62 ve yeni d63 gibi IEC 600068-2-32 serbest düşme testinden geçti ve sertifikalandı. Yeni d43’ler de d63’ler gibi 12 kere 1 metreden darbe emiş özelliğine sahip. d63’de piyasaya iki renk seçeneği ile sunuluyor, beyaz ve siyah olarak. Özellikle hastanelerdeki pazar liderliğine istinaden Ascom aynı zamanda masaj alıp verebilen bas konuş yapabilen bir dect telefon olan d63’ü beyaz olarak ta üretmeye karar verdi. Bunun dışında iletişim kolaylığı sağlayan “bluetooth” özelliği artık opsiyonel olmaktan çıktı ve d63’ün standart özelliği haline geldi.

Ateksis olarak bizler, Ascom’un devrimci bu iki yeni telefonuyla sizleri 2017 yılına karşılamaya hazırlanıyoruz. Sizi d43 ve d63’le tanışmaya davet ediyoruz…

 

Share