sony hms 3000mt 3d medikal kisisel goruntuleyici

Roma Sapienza Üniversitesi, Sony HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyiciyi değerlendirme çalışması gerçekleştirdi

“Bu sistem cerrahi prosedürler sırasında cerrahın duruşunu iyileştirerek operasyonları tüm cerrahi ekip için kolaylaştırıyor. 3D görüntü optimizasyonu hem endoskopik hem de laparoskopik cerrahi açısından önem taşıyor.”

Roma Sapienza Üniversitesi, Sony HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyiciyi değerlendirme çalışması gerçekleştirdi Roma Sapienza Üniversitesi, Sony HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyiciyi değerlendirme çalışması gerçekleştirdi. Değerlendirme çalışması, Roma Ortopedik Travma Cerrahisi Enstitüsü’nde (ICOT) verilen Gelişmiş Laparoskopik Cerrahideki Teknolojik Yenilikler yüksek lisans dersinde gerçekleştirildi.

Roma Sapienza Üniversitesi’nde verilen Gelişmiş Laparoskopik Cerrahideki Teknolojik Yenilikler yüksek lisans dersi, laparoskopik ve endoskopik cerrahideki son teknolojik yenilikleri öğretmeyi amaçlıyor. Kurs katılımcılarının tamamı laparoskopik ve endoskopik cerrahide deneyimli olan ürologlar. Katılımcılar, Pontino Centre’daki Üroloji Kompleks Operasyon Birimi’nde yapılan cerrahi operasyonlara giriyor. Kursun bir parçası olarak 12 kurs katılımcısı, Sony HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyici sisteminin değerlendirileceği bir çalışma gerçekleştirdi. Tüm operasyon prosedürleri Sony’nin 3D teknolojisinin ve HMS-3000MT sisteminin yardımlarıyla gerçekleştirildi. Laparoskopik cerrahi, kanserin ve diğer birçok hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Diseksiyon panelleri ve anatomik yapıların hassas şekilde tespit edilmesi ve belirli anatomik ayrıntıların büyütülmesi çok önemlidir. Dolayısıyla, gelişmiş görüntü sistemlerinin kullanılabilirliği, operasyonların güvenliğini ve başarısı açısından cerrahlıkta önemli bir rol oynar. Geçtiğimiz yıllarda, cerrahları daha rahat ettirecek çalışmalara odaklanılmaya başlandı. Geleneksel video sistemleri cerrahlar için fiziksel dezavantajlar taşır: Bir ekipmana bir ayrı monitöre bakmaları gerekir. Bunun sonucunda, uzun ve zorlu prosedürlerde erkenden yorulmak cerrahi prosedürün güvenliğini etkileyebilir

Laparoskopide 3D HD görüntüleme, cerrahlara daha net görüntüler ve etkili ergonomik destek sağlayarak diseksiyon düzlemlerinin ve anatomik yapıların tespit edilmesine önemli katkılar sunabilir. Sony HMS- 3000MT cihazı, cerrahların 3D ve 2D renkli cerrahi kamera sistemlerinden gelen görüntüleri görmelerini sağlayan bir kişisel görüntüleme sistemidir. Sistemde bulunan HMI-3000MT görüntü işlemcisi birimi, cerrahi kameradan gelen video görüntüsünü alır, işler ve stereoskopik görselleştirme sağlayan HMM- 3000MT kişisel 3D monitöre gönderir. Kişisel 3D monitör uzun süreli kullanımlarda daha rahat kullanım için ayarlanabilir ve cerrahın operasyon yerini “yukarıdan” görmesini sağlar. Pasif (dairesel polarize) 3D sistemlerin aksine çift panelli tasarım kullanıcının sol ve sağ gözü için ayrı görüntüler sağlamak üzere iki bağımsız OLED paneli kullanır. Böylece “gölgelenme” ve parazit olmayan, akıcı, doğal stereoskopik görüntüler elde etmek mümkün olur.

HMI-3000MT görüntü işlemcisi birimi, cerrahi kamera sistemlerinden birçok yaygın 3D ve 2D formatındaki video giriş sinyallerini kabul eder. Video görüntüler daha iyi bir bakış açısı için çevrilebilir veya döndürülebilir ve görüntülemek için harici 3D monitöre çıkartılabilir. Görüntü işlemcisi birimine ikinci bir kişisel 3D monitör bağlanarak ikinci bir kullanıcı, görüntüleri eşzamanlı olarak görüntüleyebilir.

Cerrahlardan şimdiye kadar alınan geri bildirime göre, çok sayıda cerrahi prosedürün gerçekleştiği günlerde HMS-3000MT gibi bir sistem kas ve göz yorulmasını azaltma gibi önemli avantajlar sağlıyor. HMS-3000MT, fiziksel yorulmayı en aza indirmek, duruşu iyileştirmek ve monitör ile hasta arasındaki göz hareketlerini azaltmak için özel olarak tasarlanmış bir üründür. Sunduğu yüksek kaliteli 3D görüntüleme özelliği, cerrahi alan derinliği, manevra kabiliyeti, görüntü ayrıntısı ve dikiş sayısı açısından büyük avantaj sağlar. Roma Sapienza Üniversitesi Kompleks Operasyon Birimi Direktörü Profesör Antonio Carbone şunları söyledi: “Bu sistem cerrahi prosedürler sırasında cerrahın duruşunu iyileştirerek operasyonları tüm cerrahi ekip için kolaylaştırıyor. 3D görüntü optimizasyonu hem endoskopik hem de laparoskopik cerrahi açısından önem taşıyor.” Dr. Giovanni Palleschi ise şöyle konuştu: “Bu sistemin tanı potansiyeli açısından harika avantajları var. OLED teknolojisi kullanan HMS- 3000MT, özellikle önemli vücut ve organ işlevlerini korumak için sağlıklı dokuya zarar vermeden kanserli tümörleri doğru şekilde temizlemeyi amaçlayan operasyonlarda olağanüstü diseksiyon düzlemleri belirlemenizi sağlayarak harika sonuçlar veriyor. Aynı anda birden fazla görüntü kaynağını görebilmek, böylece Kişisel 3D Monitörde dikkatiniz dağılmadan radyoloji görüntülerini (alt görüntü olarak) görebilmek, bu teknolojinin sunduğu bir diğer avantaj.”

Share