network optix

Bir VMS Ancak Bu Kadar Zengin ve Ekonomik Olabilirdi: NX Witness

IP tabanlı kapalı devre kamera sistemlerinin 2000’li yıllarda hızla gelişmesi ile video güvenlik sistemlerinden kullanıcı tarafında beklenen sistem özellikleri de her geçen gün artmakta ve her yeni talep de yeni çözümler üretilmesine neden olmaktadır. Kullanıcılar video yönetim sistemlerinden özellikle kolay yönetilebilir bir sistem olmasını, gelişen teknolojiyle beraber sürdürülebilir olmasını ve kullanıcılara talepleri konusunda sınır koymamasını bekliyor. NX Witness size güncelleme, fail-over gibi nitelikleri tamamen ücretsiz olarak sunuyor.

IP tabanlı kapalı devre kamera sistemlerinin 2000’li yıllarda hızla gelişmesi ile video güvenlik sistemlerinden kullanıcı tarafında beklenen sistem özellikleri de her geçen gün artmakta ve her yeni talep de yeni çözümler üretilmesine neden olmaktadır.

Kullanıcılar video yönetim sistemlerinden özellikle  kolay yönetilebilir bir sistem olmasını, gelişen teknolojiyle beraber sürdürülebilir olmasını ve kullanıcılara talepleri konusunda sınırsız olabilmesine olanak tanıyor: NX witness size güncelleme, fail-over gibi nitelikleri tamamen ücretsiz olarak sunuyor.

Artan müşteri taleplerine ideal çözümler sunan ve Network Optix tarafından geliştirilen NX Witness; Bulut, Masaüstü, Mobil ve Sunucu özellikleri ile bu temel taleplere tamamen cevap verebilen bir video yönetim sistemidir.

nxwitness2

 

nxwitness masaustuMasaüstü

Sisteminize bağlanmak, izlemek ve yönetmek için tasarlanmış zengin içerikli bir masaüstü uygulamasıdır. Masaüstü’nün kolay kullanım tasarımında sürükle ve bırak arayüzü, toplu bildirimler, uyarlanabilir oynatma imkanı, değiştirilebilir ekran yerleşimleri, dijital haritalar ve uyarlanabilir ölçeklendirme imkanları mevcuttur.
IP video kameralar, RTSP/HTTP akışları gibi medya seçenekleri olan NX Witness, esnek konfigürasyonlar ile dizayn aşamasında proje ekiplerine çeşitli tasarım imkanları sunarken kullanıcı yönetim yapılandırması ile işletmelerin sorunsuz yönetilmesini sağlamaktadır.

NX Witness, akıllı hareket arama, anahtar kelime ile arama, tarih ile arama, zaman kesitli arama, yer imleri ve denetim izi seçenekleri ile kayıt arama sürelerinin minimuma indirilmesini sağlamakta ve video güvenlik sisteminden beklenen hızlı sonuç alma özelliğine ideal bir çözüm sunmaktadır.

Masaüstü’nün öne çıkan özellikleri:

  • Ekran başına 64 pencere (örneğin 64 canlı kamera, harita).
    Windows, Linux ve Mac OS desteği.
  • 20’den fazla dil desteği (Türkçe dahil).
  • Akıllı hareket arama: Bir yıllık arşivi saniyeler içinde aramak için belirli pikselleri seçin.
  • H.265, H.264, MJPEG canlı yayın akışı seçenekleri.
Sunucu
Sunucu, sistem cihazlarını ve kaynaklarını yönetmek için geliştirilmiş güçlü ve hafif bir medya sunucu sistemidir.Nx Witness IP ve web kameralarının %99’u ile sorunsuz çalışır. Dijital network giriş/çıkış cihazları, enkoderler, RTSP/http/UDP akışları, SAMBA NAS depolama cihazları ile uyumludur.
1s

Sunucu yönetimi tarafında cihazların yapılandırılmasını sağlayabilir, sistem kurallarını tanımlayabilirsiniz. Sistem ağından kopan sunucu olması durumunda bu sunucuya bağlı kameralar otomatik olarak çalışmaya devam eden sunucular tarafından devir alınır ve herhangi bir kayıt kaybı olmaz. Sunucu sisteme tekrar dahil edildiğinde otomatik olarak kameralar tanımlı oldukları sunucuya geri bağlanır ve mevcut senaryoda kayıt devam eder.

Görüntüleme özelliği içinde sunucuların durumları, canlı/kaydedilmiş görüntüler ve sistem yapılandırması denetlenebilecektir. Ayrıca bu özellik ile günlük dosyalara erişilebilir, denetim raporları alınabilir ve depolama durumu anlık takip edilebilir.

Sunucu özelliği üçüncü taraf ürünler ile entegrasyon imkanı sağlar. Açık SDK kaynakları ile NX Witness geliştirilmeye ve entegrasyona açık bir platform özelliği sunar.

Sunucu’nun öne çıkan özellikleri:

  • Sistem başına 10.000 kaynak.
  • Sınırsız istemci desteği.
  • Sunucu başına 128 akış desteği.
  • Sunucu kümesinde 100 sunucu desteği.
  • Sistem içinde 1000 kullanıcı desteği.
  • Windows, Linux desteği.
  • SENKRONİZASYON: Sistem verilerinin gerçek zamanlı kontrolü sağlanır.
  • FAILOVER: Sunucu devre dışı kaldığında kamera başka bir sunucuya otomatik aktarılır.
  • BÜTÜNLÜK KONTROLÜ: Dosyalar manuel olarak değiştirildiğinde bildirim.
  • YEDEKLEME: Gerçek zamanlı ve planlanmış.

 

1bBulut
Bulut, sisteme uzaktan erişim ve yönetim imkanı sağlar.
Bu özellik ile sisteminize herhangi bir yerden bağlanabilir, Bulut web yöneticisi üzerinden sisteminizi yönetebilirsiniz.
NX Witness, sınırsız sistem ve kullanıcı desteği ile ölçeklenebilirlik konusunda büyük ölçekli projelerde ideal bir çözüm olduğunu da gösterir.
Sistem mobil cihazlar ve bilgisayarlar için Chrome, Safari, Firefox Edge (ve diğer) tarayıcıları destekler.

Bulut’un öne çıkan özellikleri:
• Sınırsız sistem, kullanıcı, cihaz sayısı.
• Uzaktan kolay bağlantı.
• Sınırsız sayıda kullanıcı için yönetim.
• Güvenli iletişim.
• Geliştiriciler için CLOUD API.

Mobil
Mobil, sistem cihazlarının hareket halindeyken görüntülenmesi ve kontrolü için tasarlanmış iOS ve Android cihazlar için geliştirilmiş bir aplikasyondur.
Mobil ile sisteme uzaktan
bağlanabilir, izleme yapabilir, kameraları yönetebilir ve arama seçeneği ile hızlı görüntü tarama işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
1mb

NX Witness Video Yönetim Sistemi buraya kadar anlatılan dört özellik ile kusursuz bir çözüm olarak karşınıza çıkar. Sistem genelinde sahip olunan tüm bu özelliklerin yanı sıra açık video kaynak SDK’lar ile hemen hemen tüm canlı veya kaydedilmiş görüntü kaynaklarını (IP kameralar, NVR’lar, DVR’lar vb.) sisteme entegre etme imkanı da mevcuttur.

Sonuç olarak günümüzde artan akıllı video yönetim izleme taleplerine kusursuz cevap verebilen bir yazılım arıyorsanız NX Witness Video Yönetim Yazılımı’nı kesinlikle incelemelisiniz. Kolay dizayn edilen, ücretsiz failover desteği bulunan ve eğitim dahi gerekmeden kullanılabilen NX Witness’ı bu özellikleri ile dört kelime ile tanımlamak mümkün olabiliyor.

“Bağlan, İzle, Yönet, Ara!”

Gürkan Kurt | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share