digicontrol 1000x500 1

Müşterilerinizin ihtiyaçlarına odaklanın: GFR Bina Otomasyon Sistemleri

Bir binanın yaşam döngüsü içinde ortaya çıkan toplam maliyetlerin yaklaşık %80’i, binanın işletiminden kaynaklanır. Tüm binaların dünya çapında birincil enerji tüketimindeki payı %40’tır. Bu nedenle, binaları etkin bir şekilde işleterek ekonomiye ve kaynakların sorumlu kullanımına katkıda bulunmak için büyük bir potansiyel vardır. GFR otomasyon sistemleri ile enerji tüketiminizi ve karbon ayak izinizi azaltırken müşterileriniz için en konforlu ortamı sağlayın.

Alışverişe gitmek veya alışveriş merkezlerini ziyaret etmek için birçok neden olabilir. İhtiyaçlarınızı karşılamak ya da sadece arkanıza yaslanıp rahatlayacağınız bir kafe ya da restoranda iyi bir gün geçirmek için sevdiğiniz bir alışveriş merkezine gidebilirsiniz.

Alışveriş merkezinizi müşteriniz için en beğenilen yer haline getirmek GFR otomasyon sistemleri ile sizin elinizde. Potansiyel alıcı loş ışıkta veya havasız bir ortamda uzun bir süre kalmayı tercih etmez. Bir yatırımcı için doğru havalandırma ve aydınlatma koşullarını müşteriye sağlarken tasarruf etmek ise öncelikli hedeftir.

Mal ve hizmetlerin sunumu, ciroya doğrudan etkisi olan promosyon faaliyetleri için önemli bir ölçüdür. Sunumda amaç, müşterinin satın alma dürtülerini harekete geçirmek ve sergilenen ürünlere bir ihtiyaç yaratmaktır. Uygun çevre koşulları sağlanırsa sunum da başarılı olacaktır: Temiz hava ile pozitif, aydınlık ve açık bir ortamda ürünlerinizin mükemmel bir sunumunu sağlayabilirsiniz.  GFR otomasyon sistemleri ile enerji tüketiminizi ve karbon ayak izinizi azaltırken müşterileriniz için en konforlu ortamı sağlayın. Bina yönetimi, bina otomasyonu ve enerji yönetimi gibi yenilikçi alanlarda çalışan bir şirket olan GFR, olumlu bir geleceğe katkıda bulunma fırsatını her zaman aktif olarak kullanıyor. Her gün karşılaştığımız zorluklar arasında artan kârlılık, kaynakların sorumlu ve sürdürülebilir kullanımı, çevrenin korunması, değerlerin korunması, işletme sırasında konfor ve güvenlik yer almaktadır.

gfr digicontrol 1000x500 1

“Digicontrol Economizer klima sistemlerini konfora, çevresel ve ekonomik özelliklere göre dünya çapında benzersiz bir şekilde optimize eder ve mevcut standartların sınırlarını önemli ölçüde aşan yeni bir enerji verimliliği sağlar.”

Digicontrol Economizer sistemleri ile
• %70’e varan enerji tasarrufu sağlanır.
• Talebe dayalı havalandırma ile doğru zamanda doğru miktarda hava sağlar.
• Orantılı basınç kontrolü, fan hızını optimize eder ve güç tüketimini büyük ölçüde azaltır.
• Ücretsiz gece soğutması, oda havalandırması için soğuk dış havayı kullanır. Böylelikle konfor artırılır ve soğutma enerjisi tasarrufu sağlanır.

Akıllı iklimlendirme kontrolü ile %30 a varan tasarruf
• Pencere izleme ile açık pencereleri algılar ve sıcak ve soğuk beslemesini otomatik olarak kapatarak enerji verimliliğini artırır.
• Hava tahmini uygulamalarından yerel hava durumu verilerini sağlar ve operasyonel parametrelerin her hava değişikliğinden önce ve sonra uyarlanmasını sağlar.
• Enerji merkeziyle iletişim, Ana kontroldeki tüm odaların hesaplanan ısı veya soğuk talebi, klasik hava kompanzasyonlu kontrole kıyasla yüke bağlı bir enerji üretimi ve daha düşük enerji tüketimi ile sonuçlanır. Yalnızca gerçekte gerektiği kadar enerji üretilecektir. Akıllı aydınlatma kontrolü ile %40 a varan tasarruf
• Sabit aydınlatma kontrolü, gün ışığı ve yapay ışık bileşimi olarak sabit bir aydınlatma seviyesi sağlar. Bu olumlu bir atmosfer yaratır ve güç tüketimini azaltır.
• Gün ışığına bağlı otomatik aydınlatma, aydınlatmayı yalnızca belirli bir parlaklık elde edildiğinde açmaz, aynı zamanda kapatır.

Akıllı perde kontrolü ile %30 a varan tasarruf
• Jaluzi ayarı, jaluzi açısının döngüsel olarak güneş radyasyonunun gelen açısına uyarlanması anlamına gelir ve bu da gelişmiş konfor ve optimum ışık koşulları ile sonuçlanır. Bu nedenle, muazzam miktarda elektrik enerjisi tasarrufu sağlayabilirsiniz.

“Ticaret sektöründeki bir bina sistemi, alan kullanımı ve boyutları, şube yapıları, çalışma saatleri ve müşteri sıklıklarındaki değişikliklerle ilgili olduğundan esnek olmalıdır. WEBVISION 5, bölgeler üstü şube ağlarını entegre ederek maksimum esneklik ve şeffaflık sunar.”

Bir binanın yaşam döngüsü içinde ortaya çıkan toplam maliyetlerin yaklaşık %80’i, binanın işletiminden kaynaklanır. Tüm binaların dünya çapında birincil enerji tüketimindeki payı %40’tır. Bu nedenle, binaları etkin bir şekilde işleterek ekonomiye ve kaynakların sorumlu kullanımına katkıda bulunmak için büyük bir potansiyel vardır. WEBVISION 5 bu zorluğun üstesinden başarı ile gelir.

• WEBVISION 5, en son teknolojileri kullanarak, optimum konfor ve sezgisel kullanım özellikleri ile sistemin genel durumundan detaylı veri noktalarına kadar kontrolünüzde olmasını sağlar.

• Kullanıcılarda oluşturduğu güven sayesinde sistemi kolay ve zevkli şekilde korkusuzca kullanmalarını sağlar.

• WEBVISION 5 ‘in açık sistem yapısı, kullanıcı ara yüzlerinin kişiselleştirilmesine olanak verir.

• Ara yüz içeriklerinin konfigürasyonu, ilgili kullanıcının kullanıcı rolüne, sorumluluğuna ve kişisel tercihine bağlı olarak gerçekleştirilir. Böylece, kişiye özel kullanıcı ara yüzleri ve bireysel çözümler sunulur.

Seyhat Ağdemir | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share