kartligecis

İhtiyaçlarınızla büyüyen sistem: Bosch Kartlı Geçiş Sistemleri

Yüksek güvenlik gereksinimleri olan küçük ve orta ölçekli kurumlar için kullanımı kolay, ölçeklendirilebilir giriş kontrol yazılımı olan Kartlı Geçiş Yönetim Sistemi yeni sürümü V2.0 ile piyasadaki yerini aldı.

Kartlı geçiş sistemleri binalarda giriş ve çıkışları kontrol altında tutmak için geliştirilmiş sistemlerdir. Değişen kullanıcı ihtiyaçları sistemlerin de sürekli olarak kendini yenilemesi zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Güvenlik sistemlerinde değişen ve gelişen teknolojinin öncülerinden olan Bosch daha çok küçük ve orta ölçekli yapılardaki ihtiyaçlara cevap verebilmek için Kartlı Geçiş Yönetim Sistemini (AMS) V1.0 versiyonundan V2.0 versiyonuna taşıdı.

BVMS ile entegrasyon
Binalardaki geçiş noktalarını bina içerisindeki farklı noktalardan izlemek ve kontrol etmek kartlı geçiş sistemlerinde önde gelen taleplerdendir. AMS V2.0 kendi haritası ile alarm ve olay görüntüleme ile tek başına dağıtım yapabildiği gibi video yönetim sistemi (ör. BVMS) ile de entegre çalışabilir:
✓ Tek başına bir sistem olarak tüm cihazların ve sahaya tüm girişlerin hızlı bir değerlendirmesi için kullanımı basit harita ve alarm görüntüleyici özelliği sunar. Harita görünümü bina kapı durumunu bir bakışta görmeyi sağlayan kullanımı basit bir uygulamadır. Kapı, dış müdahale ve arıza alarmlarını gösterir ve haritadan doğrudan komut gönderilmesine olanak tanır.
✓ Entegre bir sistem olarak video yönetim operatörünün girişlerde video tabanlı kimlik doğrulama yapmasına olanak sağlar. Geçerli bir kartla geçiş talep eden biri kameranın canlı akışı ve kart sahibinin fotoğrafı ile veritabanından manuel olarak doğrulanabilir.

Yüksek ölçeklenebilirlik
Son teknoloji kartlı geçiş özelliklerini, performans ve kullanılabilirliği sezgisel kullanım ile birleştiren bu sistem yüksek ölçeklenebilirliği ile kullanıcılar için geleceğe dönük bir yatırım fırsatı sunar. Başlangıç Lite paketi yıllar içinde artacak olan kullanıcı sayısı, kapı ve işlevle müşteri ihtiyacına uyacak şekilde her türlü boyuta genişleyebilir. Sistem üç tip paket olarak mevcuttur; LITE, PLUS ve PRO:

Lite paketi ile kurulan sistem genişletme lisansları ile ihtiyaçlar dahilinde Pro lisansa kadar genişletilebilir. Yazılım 16 kapıdan 10.000 kapıya kadar kontrol imkanı sağlar ve maksimum 200.000 kullanıcı desteği sunar. Üç lisans da bir istemci lisanslı olarak gelir. Lite paketi eş zamanlı olacak şekilde iki istemci lisansına, Plus paketi 5 istemci lisansına ve Pro paketi 40 istemci lisansına yükseltilebilir.
Binanız kontrol altında!
Alarm listeleri ile veya meydana gelebilecek her türlü senaryoda kapılar, asansörler, otoparklar ve ziyaretçiler için durum her zaman kontrol altındadır.
En yeni ve en güvenilir işletim sistemlerini (Windows Server 2016, Windows 10 ve SQL Server 2017) destekleyen AMS, SQL sunusunda tüm ana verileri (kart sahibi, kartlar, yetkiler, programlar vb.) ve ayrıca tüm giriş olaylarını depolar.
LSon sürüm olan V2.0 kişisel bilgilerin kötüye kullanımını ve hırsızlığı engellemek için şifreleme imkanı sunar.
Kartlı Geçiş Yönetimi SDK’sı platformu 3. taraf sistemler ile entegrasyona açık hale getirir. Bu platform ayrıca Milestone XProtect ile entegre olabilmektedir.

Tüm bunların yanında operatörlerin bina kontrolünü sağlamak için kullanacağı arayüzün kullanımı kolaydır. Olaylar dört kategoride öncelik sırasına göre yapılandırılır ve operatörün fark etmesi sağlanır: Tehdit, alarm, uyarı, bakım. Gerektiğinde olaylar yeniden basitçe yapılandırılabilir. Alarm yönetimi operatörler arasında eş zamanlı işlenir ve bir operatör bir olayı kabul ettiğinde diğerlerinin müdahalesi engellenir.

Neden AMS V2.0?
Kartlı Geçiş Yönetim Sistemi V2.0; genişlemeye açık yapısı, operatörler için kolay kullanımı, 3. taraf sistemlerle entegrasyon yapılabilmesi ve en önemlisi BVMS ile beraber çalışması özellikleri ile şimdiden kullanıcılar tarafından yüksek güvenlik unsurları gerektiren küçük ve orta ölçekli binaların konu olduğu bir çok projede çözüm olarak değerlendirilmektedir.

Gürkan Kurt | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share