emea odulu 784x523 1

Bosch Güvenlik Sistemleri’nden Ateksis’e “EMEA En Büyük Müşteri” ödülü

Bosch Güvenlik Sistemleri tarafından 2014 yılında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde en büyük iş ortağı seçilen Ateksis; bu yıl da aynı ödülün sahibi oldu.

Ateksis 2014 yılında; hem Türkiye hem de faaliyette olduğu Orta Doğu, Rusya ve Azerbeycan bölgelerindeki performansı nedeniyle, Bosch Güvenlik Sistemleri tarafından tarihinde ilk kez bir partnere takdim edilen “EMEA En Büyük Müşteri’’ ödülüne layık görülmüştü.

Şubat ayında Bosch ve Ateksis yöneticilerinin katıldığı bir toplantıda, 2015 yılında da başarılı performansını sürdüren Ateksis, ikinci kez EMEA bölgesinin en büyük müşteri ödülünün sahibi oldu. Ödül; EMEA Bölgesi Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanno Vogels tarafından Ateksis Genel Koordinatörü Atila Özcan’ ın nezdinde tüm Ateksis ailesine takdim edildi.

Kendilerine bu ödülü layık gören Bosch Güvenlik Sistemleri’ ne teşekkür eden Atila Özcan; Bosch ile uzun yıllardır sürdürülen başarılı iş ortaklığının her yıl daha da güçlenip büyüdüğünü, her sene olumlu sonuç almalarından duydukları memnuniyeti ve bu başarıda katkısı olan tüm takım arkadaşlarına, iş ortaklarına ve değerli müşterilerine teşekkürlerini dile getirdi.

“Türkiye pazarındaki büyüme dünyadaki üretici firmaların dikkatini çekiyor”

“Bir şirket için memnun iş ortakları ile kurulan uzun ömürlü ilişkilerden daha iyi bir sonuç düşünülemez.” diyen Bosch Güvenlik Sistemleri Ülke Direktörü İlke Frenkel Ateksis ile yürütmüş oldukları iş ortaklığı sürecini anlattı. Güvenlik sektörüne ilişkin genel değerlendirmelerini de dergimizle paylaşan Frenkel Türkiye’de ortaya çıkan güvenlik ihtiyacına ek olarak konut arzındaki artış, alışveriş merkezleri sayısındaki patlama ve hızla yayılan şehir izleme (Mobese) projelerinin elektronik güvenlik sistemlerine olan ihtiyacın arttırdığını belirtti.

Bosch Güvenlik Sistemleri hakkında bilgi alabilir miyiz?
Bosch; güvenlik sistemleri alanındaki faaliyetlerine ilk olarak 1921 yılında Robert Bosch GmbH bünyesinde Hamburg’ta yangın algılama sistemleri üretimi için kurulan Hanseatische Notruf AG ile başladı. 1935 yılında Telefonbauund Normalzeit GmbH, 1985 yılında Telenorma GmbH, 1995 yılında Bosch Telecom GmbH adını alan şirket özellikle 2000’li yıllardan itibaren gerçekleştirdiği şirket alımlarıyla ürün yelpazesini çeşitlendirdi. 2002 yılında şu anki resmi ünvanı olan Bosch Sicherheitssysteme GmbH (Bosch Security Systems) adını aldı. Bosch’un günümüzde güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren 5 kıtada 50’den fazla ülkede ofis ve temsilcilikleri; Almanya, Amerika, Hollanda, Portekiz, Çin ve Singapur’da ise üretim tesisleri bulunmaktadır. 2004 yılına kadar sadece yetkili iş ortakları vasıtasıyla Türkiye pazarıyla buluşan Bosch Güvenlik Sistemleri; Mayıs 2004 tarihinde açtığı ülke ofisi ile pazarda daha da güçlü hizmet vermeye başladı. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Bosch Güvenlik Sistemleri’nin ana sorumluluk alanları; satış, iş geliştirme, pazarlama faaliyetlerini yürütmek, eğitim ve teknik destek vermektir.

Bosch Güvenlik Sistemleri’nin çözümlerinden kısaca bahsedebilir misiniz?
Bosch Güvenlik Sistemleri; güvenlik ve iletişim sistemleri alanında eksiksiz çözüm sunabilen, sektörün en geniş ve yenilikçi ürün gruplarına sahip ender kuruluşlarından biridir.
Sunduğumuz çözümleri üç ana
başlık altında toparlayabiliriz: “Can güvenliği”ne yönelik yangın algılama ve genel seslendirme- acil anons sistemleri; “mal güvenliği”ne yönelik analog ve IP tabanlı video gözetim, hırsız alarm, kartlı geçiş kontrol
ve bina yönetim sistemleri; “iletişim”e yönelik profesyonel ses ve konferans sistemleri.

Önümüzdeki döneme ilişkin büyüme hedefinizi öğrenebilir miyiz?
Global bir üretici olmanın avantajlarını kullanarak; globalizasyon, kentleşme, demografik değişimler
gibi trendleri yakından takip ediyoruz. Stratejimizin de temelini oluşturan enerji verimliliği ve nesnelerin interneti gibi konularda sürekli çalışmalar yaparak sektöre öncülük ediyoruz. Sunduğumuz eksiksiz ürün gamı ve yüksek derecede birlikte çalışabilirlik, yüksek müşteri memnuniyeti, kalite ve sorumluluk değerlerimiz, profesyonel teknik destek ve eğitimlerle sektördeki firmalardan ayrılarak ön plana çıkıyoruz. Son yıllarda özellikle
Bosch Güvenlik Sistemleri’ne olan talebi arttırıcı ve marka tercihi yaratıcı pek çok faaliyette bulunduk; bu faaliyetler neticesinde iş ortaklarımızla ciromuzu her yıl çift haneli artırmayı başararak gelecek için daha da
umutlu bir konuma ulaştık. Var olan bu potansiyel durumdan en iyi şekilde faydalanarak, stratejik hedefimiz doğrultusunda bayi ağımızı daha da genişleterek pazar payımızı ve marka bilinilirliğimizi en üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz.

Sektörde oldukça etkili bir firmasınız, pazara yön veren teknolojileri geliştirmek için ne gibi yatırımlar yapıyorsunuz?
Her yıl ciromuzun ortalama yüzde 10’unu Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Kazancımızı teknoloji gelişimine ve üretimine yatırıyoruz. Her iş günü için ortalama 16 patent başvurusunda bulunuyoruz. Örneğin; Bosch, 2015 yılında dünya çapında 5,400 patent başvurusunda bulunmuştur. Kullanıcı deneyimine önem veren bir firma olarak ürünlerimizi uzun çalışmalar ve testler sonucunda piyasaya sunuyoruz. Bosch Grubu olarak etkileyici ürün ve hizmetler tasarlayarak; hem inovatif hem de faydalı çözümler sunup yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktayız. Bunu gerçekleştirebilmek için dünyanın her yerinde “yaşam için teknoloji” sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye’deki güvenlik sektörünü değerlendirir misiniz?
11 Eylül ve 7 Temmuz saldırılarından sonra ABD ve AB’deki güvenlik arttırmaya yönelik yeni yasal düzenlemeler; dünyada elektronik güvenlik sistemleri dâhil tüm güvenlik uygulamaları için yeni bir dönem başlattı. Ülkemizdeyse, ortaya çıkan güvenlik ihtiyacına ek olarak konut arzındaki artış, alışveriş merkezleri sayısındaki patlama ve hızla yayılan şehir izleme (Mobese) projeleri bu tür sistemlere olan ihtiyacın artmasında ve global olarak hızlı gelişiminde etkili oldu. Önümüzdeki senelerde farklı markalara ait güvenlik sistemlerinin birbirleriyle haberleşip kolaylıkla yönetilebildiği;
daha kullanıcı dostu sistem ve çözümlere talebin artmasını öngörüyoruz. Bosch Güvenlik Sistemleri
olarak biz de bir yandan ürün çeşitliliğimizi artırırken bir yandan da entegrasyon kabiliyetimizi iyileştiren ürün, yazılım ve IP tabanlı çözümler geliştirmeye çalışıyoruz.

Uluslararası piyasada Türkiye’nin yeri nedir?
Elimizde Türkiye’deki güvenlik sektörünün büyüklüğüne dair kesin istatistiksel veriler bulunmasa da, yapmış olduğumuz Pazar araştırmalarına göre elektronik güvenlik sistemlerinin ülkemizde her yıl ortalama çift haneli olarak büyüdüğünü öngörüyoruz. Sektör açısından özellikle son üç yılda
Türkiye pazarındaki hızlı büyüme tüm dünyadaki üretici firmaların dikkatlerinin Türkiye’ye çevrilmesine neden oldu. Bosch olarak yüz yılı aşkın süredir Türkiye’ de faaliyet gösteren bir firma olarak, pazarın dinamiklerini yakından tanıyor ve ihtiyaçları karşılayacak teknoloji ve çözümler üretmeye devam ediyoruz. Genel olarak; Avrupa Birliği uyum sürecinde sektörümüzde de belli norm ve standartların vazgeçilmez şekilde yerleşeceğini öngörmekteyiz. Yerel normların ve standartların yerleşmesi, denetimlerin yaygınlaşması, genel refah seviyesinin yükselmesi, tüketicinin daha da bilinçlenerek elektronik güvenliğin bir maliyet unsuru olarak görülmeyecek olması sayesinde şu an Türkiye pazarında yer almayan birçok markanın da ülkeye gireceğini, dolayısıyla “kaliteli rekabetin” iyice artarak ülkemizi teknoloji çöplüğü olmaktan kurtaracağını öngörüyoruz. Bu dönemde özellikle düşük kaliteli, standartlara uygun olmayan ürünlerin piyasadan silineceğine inancımız tam.

Çözüm ortaklarınıza sağladığınız kolaylıklardan söz eder misiniz?
Bir şirket için memnun iş ortakları ile kurulan uzun ömürlü ilişkilerden daha iyi bir sonuç
düşünülemez. Müşteri hizmetlerimiz de yüksek müşteri memnuniyetini sağlamayı hedeflemektedir. Sistemlerin ilk tasarım aşamalarındaki tavsiye ve kılavuzluk döneminden sipariş, teslimat ve servis aşamasına kadar, üstün hizmet anlayışıyla hareket eden Bosch Güvenlik Sistemleri; iş ortaklarının ihtiyaç duyguduğu her alanda onlarla birlikte hareket ederek pazardaki konumunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Düzenli olarak gerçekleştirilen eğitimler, iş ortaklarımızın ve son kullanıcılarımızın memnuniyetini sağlamaya yönelik yaklaşımımızın temelini oluşturmaktadır. Bosch Güvenlik
Akademisi gereksinimlerinize bağlı olarak, sınıf eğitimleri ve ayrıca çevrimiçi eğitimler sunar. Hangi eğitim şeklini seçerseniz seçin, yüksek kalite ve profesyonel rehberlik sunacağımıza emin olabilirsiniz.
Teknik destek ve eğitim programlarımız sistemlerimizden en iyi performansın alınmasına olanak sağlıyor. Eğitimler esnasında verilen kapsamlı teknik literatür ve uygulama örnekleri referans amaçlı kullanılabilir. Eğitimlerimiz, sistemler, teknolojiler ve uygulamalar hakkında geniş deneyimi olan uzmanlarımız tarafından verilir. Satış sonrası hizmetlerimiz, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde
bulunan Bosch Elektronik Merkez Servisi tarafından yürütülmektedir. Arızalı ürünlerin
garanti kapsamında olup olmadığının tespiti, ilgili onarım ve değişim işlemleri uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. İş ortaklarımıza sağlamış olduğumuz bu lokal hizmet sayesinde,
son kullanıcılar da arızalı ürünlerini satın aldıkları firmaya faturaları ile birlikte ileterek, servisin sürecini hızlı ve kolay şekilde başlatabilirler. Bunun yanında, ürünlerimiz en az iki yıl garantili olarak pazara sunulmaktadır.

Ateksis ile yürütmüş olduğunuz süreci anlatabilir misiniz?
Bosch Güvenlik Sitemleri olarak birlikte çalışacağımız iş ortaklarımızla partnerlik sürecine girmeden önce uzun bir değerlendirme süreci izliyoruz. Bu süreçte potansiyel iş ortaklarımızın şirket kültürleri ve iş etiklerinin Bosch’un vizyonu ile örtüşen, kaliteli ve yetkin mühendislik kadrolarına sahip, güvenilir bir yapıda olmalarına oldukça önem veriyoruz. Ateksis firması da bu vizyonumuz doğrultusunda birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumuz, yetkin ve en eski iş ortaklarımızdan biridir.
Ateksis ile iş ortaklığımız 2004 yılından da önceye dayanıyor. Bosch Güvenlik Sistemleri Türkiye ofisi kurulmadan önce, bazı ürün gruplarımızı yine Ateksis kanalıyla Türkiye pazarına sunuyorduk. 2002 yılında Ateksis ile iş ortaklığı anlaşması imzalarken öngörümüz, Ateksis’in Bosch Güvenlik Sistemleri’nin tüm ürün gruplarında projelendirmeden satışa, kurulumdan servise kadar tüm aşamalarda hizmet verebilecek bir yetkinliğe sahip olduğunu düşünmemizdi. Geldiğimiz bu noktada, bu başarıya ulaştığımızı görüyoruz. Tüm ürün gruplarımızda sertifikasyon süreçlerini başarıyla tamamlamış olan Ateksis ile Özel Mühendislik Çözümleri alanında da önemli başarılara ve düny çapında adından söz ettirecek projelere imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu başarılı projelerin sonucunda Ateksis 2015 yılında EMEA Bölgesi’ndeki en yüksek satışı gerçekleştiren iş ortağımız olarak “The ultimate #1 customer of EMEA Region 2015’’ ödülünü almaya hak kazandı. Şahsım, ekibim ve firmam adına Ateksis’e ve değerli ekibine bugüne kadar göstermiş oldukları işbirliği ve destek için çok teşekkür ediyor ve başarılarının bundan sonraki yıllarda da gelişerek devam edeceğine inanıyorum.

Share