instoreee

Bitmovin ile Bulutta Kod Dönüştürme

Bulut bilişim kullanarak kod dönüştürmenin geleceği Bitmovin, en yüksek 4K ve 8K kaliteleri için bile gerçek zamanın yüz katını aşan hızlarda multimedya içeriklerinin kodlarını dönüştürmek için yüksek performanslı bir bulut hizmeti sağlıyor.

Bulut ortamında kod dönüştürme

Bitmovin HTML5 platformlarında kendi biçimleriyle desteklenen MPEG-DASH, HLS 4K gibi yüksek kaliteli medya formatları için yüksek performanslı, uyarlamalı bit hızlı bir kod dönüştürme ve akış platformu, Bitmovin bu sayede web, mobil ve ev eğlence aygıtları üzerinde HD, 4K ve ötesinde, mümkün olan en yüksek görüntü kalitesini sağlarken, verimli http altyapısı ve ölçeklendirilebilir bulut kodlama-kod dönüştürme hizmeti kullanımı sayesinde dağıtım maliyetlerini düşük tutuyor.

Uyarlamalı görüntü endüstrisinde Bitmovin’in yeri

Bitmovin platform tepeden tırnağa standart halka açık ve özel bulut altyapıları üzerinde çok büyük miktarlarda ölçeklendirme için tasarlandı ve kuruldu. Gerçek zamanın yüz katı hızlarda (örneğin birkaç dakikada iki saatlik HD) uyarlamalı görüntülerin bulut ortamında kod dönüşümlerini gerçekleştiriyor. Bu hızlı kod dönüştürme sayesinde en büyük isteğe bağlı görüntü (VoD) sağlayıcılar bile yükleme ve kod dönüştürme işlemleri sırasında yüklenen medyayı gecikmesiz, neredeyse anında dağıtabiliyorlar. Bitmovin görüntü, ses ve altyazı akışlarını ayırarak Bitmovin müşterilerinin bellek alanlarında %75’e kadar yer tasarrufu yapmalarına yardımcı olurken, dağıtım verimliliğini yükseltip CDN (içerik dağıtım ağı) maliyetlerini düşürüyor.Kimlerin bulutta kod dönüştürmeye ihtiyacı var?

Bitmovin en üst kalite içerik yayıncılarına, VoD sağlayıcılara ve yayıncılara her türlü aygıt üzerinde yüksek kaliteli isteğe bağlı görüntü ve canlı internet akışları sağlayabilmeleri için ölçeklendirilebilen, esnek, uygun maliyetli bulut tabanlı kodlama platformu sunuyor. İçerik sağlayıcılar canlı veya isteğe bağlı kod dönüştürme gereksinimlerini bulut ortamına aktararak, gerektiğinde performans ve kapasite ekleyerek özel amaçlı donanım satın almanın sabit maliyetlerinden kurtarıyor. Ayrıca Bitmovin’in görüntü ve ses kanallarını ayrı medya dosyalarında kodlayabilme yeteneği, içerik dağıtıcıların bellek ve iletişim maliyetlerinden önemli tasarruflar gerçekleştirmelerine yardımcı olurken, müşterinin deneyim kalitesini yükseltiyorlar.

Ürün ayrıntıları ve farkları

Ölçeklendirilebilmesi, performansı ve verimliliğinin yanı sıra Bitmovin birçok özellik sunan, zengin bir platform.

  • Kodlama işlemi sırasında içeriği kesintisiz ve anında izleme
  • Kaydın başlaması ile görüntü akışı yapılması arasında neredeyse sıfır gecikme sayesinde canlı etkinliklerin aynı anına yakın akışı
  • MPEG-DASH uyumlulardan HTML-5 tabanclı DASH oynatıcılara ve iOS aygıtları için HLS’ye kadar eksiksiz destek görüntü ve altyazıların ayrı ayrı çıkışı sayesinde ara bellek ve dağıtım verimliliklerinde yükselme, dağıtım maliyetlerinde düşüş
  • Giriş ve çıkış format, protokol, bellek CDN bakımından esneklik
  • Patentli iş akışlarının ve büyük varlıklarının içerisinde bütünleştirme için RESTful API
  • İsteğe bağlı, 7/24 ve etkinlik tabanlı canlı kodlama ve akış desteği

Bitmovin hakkında daha fazla bilgi, broadcast ürün ve hizmetleri için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share