antwell1 1

Ateksis, Türkiye’nin İlk Sağlık Rezidansı Antwell İyi Yaşam Evleri’nde!

Ant Yapı’nın ilk sağlık projesi olma özelliği taşıyan ve bütünlüklü bir hizmet anlayışı ile İstanbul’un merkezinde ‘sağlıklı yaşam’ konseptiyle tamamlanan Antwell İyi Yaşam Evleri projesinde, Ateksis uzman mühendis ve teknik ekipleri tarafından Yangın İhbar, Acil Anons ve CO Algılama Sistemleri, donanımsal entegrasyon ve grafiksel izleme yazılımları hayata geçirildi.

Ant Yapı’nın ilk sağlık projesi olma özelliği taşıyan ve bütünlüklü bir hizmet anlayışı ile İstanbul’un merkezinde ‘sağlıklı yaşam’ konseptiyle hayat bulan proje, 20.000 m2 alana 158 konut ve 13 ticari birim olarak tasarlanmıştır.  Gayrimenkul sektörünün en prestijli ödül töreni Sign Of The City Awards’de ‘’En İyi Rezidans’’ ödülüne layık görülen Antwell İyi Yaşam Evleri; sanat atölyesi, sinema odası, oyun odası, hobi bahçesi, dans atölyeleri, spor salonları ile aktif ve sosyal bir yaşam sunuyor.
Antwell, yaşlılara sosyal ve konforlu bir ortam sağlamakla birlikte güvenli bir ortam sunmayı da öncelik olarak görmüştür. Üst seviyede hizmeti amaçlayan yatırımcıların tercihi olan Ateksis ile Yangın İhbar ve Acil Anons Sistemleri’ni sağlanmıştır.

Hassasiyetle ele alınan projede yangın tespiti için Bosch’un son teknolojilerinden biri olan interaktif sistem kurulumu yapılmıştır. Tüm binada 750 sensör ve 125 uyarı noktası (siren ve flaşör) ile kurulum yapılan yangın ihbar sistemi, mekanik sistemler ve seslendirme sistemi ile hardware entegrasyonu yapılmıştır. Grafik izleme yazılımı ile tüm uç birimleri (sensörleri) ve mekanik bağlantıları izlemektedir. Böylece uyarı gelen noktayı daha hızlı tespit ederek müdahale daha çabuk yapılabilecektir.

Acil Anons Sistemi için Bosch Plena serisi kurulumu yapılmıştır. Yangın ihbar sisteminin sıcaklık veya duman tespiti halinde seslendirme sistemi devreye girerek 450 hoparlör ile bina tahliyesi ya da yol göstermek amaçlı otomatik/manuel olarak anons sistemi ile yönlendirme yapılacaktır. Ayrıca katlarda zone dağılımına bağlı olarak müzik yayını yapılabilecektir.

Karbonmonoksit, fosil yakıtların eksik yanması sonucu ortaya çıkan, hava ile eşdeğer yoğunluğa sahip, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Kendisini çok kolayca gizleyen bu fiziksel özelliklerinin yanı sıra, kandaki oksijeni bağlayarak oluşturduğu ilk zararların belirtileri, gribal/üşütme/nezle gibi yaygın rahatsızlıklar ile çok kolay karıştırılır. Bu durum, CO-karbonmonoksit gazından zehirlenen insanların zehirlenme belirtilerini doğru algılayarak önlem almalarını çok zorlaştırmaktadır. Bu sebeple otopark için kurulumu yapılan karbonmonoksit panelleri ve sensörler ile hassas ppm ayarı yapılarak karbonmonoksit gazı izleme ve kontrol sistemi sağlamaktadır.

Ateksis uzman mühendis ve teknik ekipleri tarafından hayata geçirilen Yangın İhbar, Acil Anons ve CO Algılama Sistemleri, donanımsal entegrasyon ve grafiksel izleme yazılımları ile  Antwell İyi Yaşam Evleri ‘sağlıklı ve güvenli yaşam’ konseptine örnek olacak özel bir proje haline gelmiştir.

Gökhan Dalcı | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share