piazza 1

Ateksis, Bosch Güvenlik Sistemleri ile Maltepe Piazza Avm ve Ofis Konutları Projesinde!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın İstanbul Anadolu yakasının merkezi lokasyonunda bulunan Maltepe Piazza AVM ve Ofis Konutları karma işlevli projesinin Yangın Alarm Sistemi, Kartlı Geçiş Sistemi, Acil anons ve Seslendirme Sistemi ve Video Gözetim Sistemi kurulumları Ateksis tarafından tamamlanmıştır.

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Gayrimenkul, İstanbul Maltepe’de, 320 milyon Euro yatırımıyla Maltepe Piazza Projesini hayata geçirdi.

İstanbul Anadolu yakasının en merkezi lokasyonlarından birinde konumlanan Maltepe Piazza projesi; Alışveriş Merkezi (AVM) , konut ve ofislerden oluşan bir karma projedir. Karma kullanım özelliğiyle bölgede yeni bir merkez olan Piazza Maltepe projesi, 225 adet konut, 34.0000 metrekare ofis alanı ve 60.000 metrekare kiralanabilir alana sahip bir de AVM’yi bünyesinde barındırmaktadır.

Maltepe Piazza projesinde Erde Elektrik ile gerçekleştirilen Bosch Yangın Alarm Sistemi, Kartlı Geçiş Sistemi, Acil Anons ve Seslendirme Sistemi ve Video Gözetim Sistemi kurulumları başarı ile tamamlanmıştır. Bosch bina teknolojileri çözümlerinin bulunduğu projede, alışveriş merkezi, konut ve ofisler için ayrı ayrı sistem çözümleri tek bir yapı altında toplanmıştır. Yazılımsal ve donanımsal olarak entegre şekilde dizayn edilen proje, EN54 standartlara uygun tasarlanmıştır.
Olası bir yangın durumunu başlangıç aşamasında tespit etmek, binada bulunanları bu durumdan haberdar etmek için Bosch Yangın Alarm Sistemi kullanılan projede, yaklaşık 3000 adet dedektör bulunmaktadır. Tüm sistemde bulunan algılama noktaları grafik ekran üzerinden güvenlik operatörü tarafından izlenmekte ve yönetilmektedir.

Alışveriş merkezi, konut ve ofis yangın panelleri TCP/IP ve Can-Bus üzerinden birbiri ile haberleşebilmektedir. Bu yapı sayesinde Karma projenin yangın güvenliği birbirine entegre ve yedekli yapıda çalışmaktadır. Olası bir alarm durumunda alışveriş merkezi, konut ve ofis bloklarının güvenlik panellerine alarm bilgisi gelmektedir, bu sayede yangın senaryosu kolaylıkla hayata geçirilebilir ve güvenlik operatörleri tüm binayı tek noktadan kontrol edebilir olmaktadır.


Piazza projesinde genel seslendirme ve acil anons uygulamaları için Bosch Praesideo sistemi kullanılmıştır. Dijital çok yönlülük sayesinde tüm karma projede bulunan AVM, Ofis ve Konutların seslendirme ve anons kullanımı programlanabilir durumdadır. Ek olarak, yangın alarm sistemi arayüzü ile uyumlu olduğu için yangın senaryosunda esneklik yapabilmemizi sağlamaktadır.

Projede kullanılan metal fire dome bulunan metal ızgara hoparlörler yangın koruma kapağı ile dahili ve harici koruma sağlamaktadır. Bu şekilde, yangın durumunda hoparlörler bütünlüğü korunmakta ve insanları durumdan haberdar etmek için olanak sağlamaktadır. Bu hoparlörler, alışveriş merkezinde mükemmel ses kalitesi ile ziyaretçilerini memnun etmektedir.

Güvenlik amaçlı tüm kapılar Bosch Kartlı Geçiş Sistemi ile korunmaktadır. Kapılarda bulunan kart okuyucular, kontrol ekipmanları Bosch Bina Yönetim Yazılımı (BIS) ile izlenmekte ve yönetilebilmektedir. Bosch Bina Yönetim yazılımı, kartlı geçiş sistemi,acil anons ve seslendirme sistemi ve yangın alarm sistemini tek bir grafik ekran üzerinden izlenmesini, kontrol ve yönetimi sağlamaktadır. Bu sayede, güvenlik operatörleri tek bir grafik ekran yazılımı ile sistemleri kolaylıkla kontrol edebilmektedir.
Bosch IP CCTV Sistemi ile projede yaklaşık 600 adet kamera Bosch video yönetim yazılımı (BVMS) ile kontrol edilmektedir. Kameralar, projede bulunan özel alanlar için video analiz özellikli, geniş açılı, panoramik ve hareketli olmak üzere çeşitlendirilmiştir.

Bosch BVMS yazılımı ile BIS yazılımın entegrasyonu ile Piazza Karma projesinde, yangın alarm sistemi, kartlı geçiş sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi ve video gözetim sistemleri entegre şekilde kurulumları tamamlanmış ve bu önemli proje başarı ile hayata geçirilmiştir.

Pınar Hancı Sarıkaya | [email protected]

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share