511833592 1920x1080

Yüksek rerformanslı süper35 sensörü ile yeni Sony PXW-FS7 II

 

  • FS7 II, Sony’nin üstün belgesel video kamerasıyla ve dünyanın çok yönlülük bakımından en gelişmiş Süper 35 mm video kameralarından biriyle çekim yapma deneyimini çarpıcı şekilde geliştiriyor.

 FS7 II, Sony’nin üstün belgesel video kamerasıyla ve dünyanın çok yönlülük bakımından en gelişmiş Süper 35 mm video kameralarından biriyle çekim yapma deneyimini çarpıcı şekilde geliştiriyor. Yepyeni lens yuvasından dünya lideri Elektronik Otomatik Değişken ND sistemine ve gelişmiş ergonomiye kadar birçok geliştirme, yapabileceklerinizi baştan aşağı değiştiriyor.

Omuz yuvası konforu ve kontrolü

FS7, ergonomi alanında bir devrim yapmıştı ama FS7 II’nin kullanımını, özellikle saatlerce sahada çalışırken, daha da rahat hale getirmek için görüntü yönetmenlerini dinledik. Atama düğmeleri, hepsi de çok büyük olmak üzere altıdan ona çıkarıldı ve LCD monitör kolu ile mikrofon tutucu sol gözle çekim yapmak için değiştirilebilir duruma getirildi.  İç içe geçmiş kol, video kameranın vücudunuza daha yakın tutulabilmesini sağlayan daha da fazla ayar sunuyor ve artık ayar yapmak için araçlara ihtiyacınız kalmıyor.

Tüm kontrolleri parmak uçlarınıza getiren, Sony’nin akıllı tutma yerinin her zaman elinizin altında olduğundan emin olabilirsiniz.

Çok dayanıklı

Sony, FS7 II’yi gerçek koşullarda çekim yapmak için FS7 ile aynı heyecan verici standartlara göre tasarlamıştır. Çerçevesi, yüksek sertlik ve hafiflik için magnezyumdandır. Düğmeleri, kadranları ve diğer parçaları tozun ve suyun girmesini önlemek için yalıtılmıştır. Soğutma, yüksek hızlı bir 4K kamera için mühim bir gerekliliktir. İşte bu yüzden Sony mühendisleri, ısıyı elektronik parçalardan uzak bir soğutucuya taşıyan özel ısı nakil borularını geliştirdi. Bir hava borusu soğutucuyu soğuturken toz ve suya maruz kalmalarını önlemek için elektrikli bileşenleri yalıtır.

Elektronik Otomatik Değişken ND ile çekim yaparken özgürce hareket edin

İlk olarak PXW-FS5 için geliştirilen, Sony’nin çığır açan Süper 35 mm video kamerasının gövdesine elektronik değişken ND Filtreleri entegrasyonu, hızlı ve çevik çekime olanak sağlıyor. Gölgeli iç mekanlardan parlak güneş ışığının olduğu dış mekanlara geçmek FS7 II ile hiç sorun değil. Geleneksel optik ND filtrelerinin aksine, FS7 II’deki elektronik ND filtre, ND Filtreler tamamen otomatik olarak ayarlanabilmesine rağmen, 1/4ND ila 1/128ND arasında lineer olarak kontrol edilebilir. Hatta FS7 II’nin kazancı veya enstantane hızını değiştirmeden, sabit pozlamayı koruyacağına güvenerek, Alan Derinliğini iris lens halkasını kullanarak manuel olarak da ayarlayabilirsiniz.

FS7 II ile çekim yapmak, insanı gerçekten özgürleştiren bir deneyimdir; değişen ışık koşullarını düşünmeden, pozlama ayarları ile uğraşarak veya filtre değiştirerek zaman kaybetmeden hareket halinde çekim yapabilirsiniz. Rakipsiz teknolojimiz, renk dengesini korurken çözünürlüğü kaybetmeden, elektronik ND Filtresinin yoğunluğunu sürekli ayarlar. Sony’nin hareket halinde çekim yapmayı nasıl değiştirdiğini keşfetmek için FS7 II’yi iş başında görün.

Daha fazla E yuvası esnekliği

Siz istediniz, biz yaptık: yepyeni E yuvalı kilitleme kolu tasarımı. Sony’nin dünya lideri değişken ND filtre teknolojisi, alan derinliğinin sorunsuz ince ayarı için entegre edilmiştir. FS7 II ile çekim yapmayı daha da rahat hale getirmek için birçok ergonomik iyileştirme. BT.2020 renk alanı desteğiyle üstün 4K/QFHD 60p/50p ve ayrıca 180 fps’ye kadar olağanüstü ağır çekim görüntüler de dahil olmak üzere, 4K ve HD çekim için Sony’nin yüksek performanslı Super 35mm sensörünün ödün vermeyen görüntü kalitesi. Olasılıkları bir düşünün…

E yuvası, hem Sony hem de üçüncü taraf lensleriyle rakipsiz uyumluluk sunuyor. Ayrıca FS7 II’de, yepyeni bir kilitleme kolu tasarımı bulunuyor. Lensi yerine koyup kilitlenene kadar

çemberi döndürmeniz yeterli. Lens bırakma kolu daha fazla güvenlik sağlıyor. Bazı büyük lenslerde artık sabitleyici donanıma ihtiyaç duyulmayabiliyor, sabitleyici donanım kullanılan durumlarda ise lens değiştirme işlemi kolaylaştırılarak zaman kazanılabiliyor. Elbette E yuvasına, hem üçüncü taraf adaptörlerle birlikte sinema lensleri ve SLR lensler, hem de Sony’nin E yuvalı ve A yuvalı lensleri takılabiliyor. Lens gereksinimleriniz ne olursa olsun, FS7 II ihtiyaçlarınızı karşılayacak.

4K filmler için Super 35/APS-C motorlu zum

SELP18110G motorlu yakınlaştırma lensi, 18 mm’lik geniş açıdan başlayıp sabit F4 maksimum diyafram açıklığı ile etkileyici 6.1x zum aralığına kadar çıkarak, Super 35/APS-C film yapımcılığı uygulamalarında optimum performans sağlar.

Yakınlaştırma aralığının tamamında 4K’ya uygun G Lens optik performansı.

  • Yüksek seviyeli, çok yönlü yakınlaştırma kontrolü için gecikmesiz mekanik manuel yakınlaştırma.
  • Duruşunuzu değiştirmeden geçiş yapabilmeniz için ince ayarlı odaklama işlemi.
  • Optical SteadyShot görüntü sabitleme, görüntü bulanıklıklarının engellenmesine yardımcı olur ve ayrıca ışığın az olduğu durumlarda ISO yükseltme ihtiyacını en aza indirir.
  • Kompakt ve hafif tasarım, aktif çekim ve gimbal kullanımı için idealdir.
  • Toz ve neme karşı sızdırmaz dayanıklılıktaki tasarımıyla zorlu koşullarda bile güvenilirdir.

FS7 II’yi tek başına (PXW-FS7M2) veya SELP18110G lens ile birlikte (PXW-FS7M2K) satın alabilirsiniz.

180 fps’ye Kadar Yüksek Kare Hızları

Yüksek Kare Hızlı çekimler günlük hareketleri zarif hareketlerden oluşan görsel bir şölene, ağır çekimde bir baleye dönüştürebilir. FS7 II, maksimum 180 kare/saniye (fps) Full HD kesintisiz çekim sunar. Projenizi sinematik 24 fps değerinde oynattığınızda harika 7,5 kat Süper Ağır Çekim elde edersiniz. Bit derinliğinden ödün vermezsiniz ve sensör “pencereleme” yapmaz. Böylece kırpma faktörü ve görüntüleme açısında bir kayıp da olmaz. Kamera ayrıca 1 fps artışlarla 1 fps ila 180 fps arası Ağır ve Hızlı çekim gerçekleştirir. Böylece hareketi istediğiniz gibi hızlandırarak veya yavaşlatarak hikâyeyi değiştirebilirsiniz.

Tasarruflu bit hızlarında lüks renkler

Uzun süreli projeler Sony’nin XAVC™ L (Uzun GOP) kayıt sistemiyle diğerlerinden ayrılır. Maksimum 150 MB/sn bit hızında, 59,94p/50p’de lüks QFHD kaydedin. Veya HD modunda, 50, 35 ve hatta 25 MB/sn bütçe dostu veri hızlarında, üstün 10 bit Yüksek Çözünürlüklü gri tonlama işleme ile birlikte olağanüstü 4:2:2 renk ayrıntısından yararlanın. Ayrıca sinema standardı 24p, 59,94p, 50p, 29,97p, 23,98p veya 25p’de dahili 4K (4096×2160) kayıt da yapabilirsiniz. Kamera, Ultra Yüksek Çözünürlük için geniş ITU-R BT.2020 de dahil olmak üzere farklı renk alanlarını yakalar.

Sony’nin genişletme birimiyle birlikte RAW kayıt, Apple ProRes 422 ve çoklu kamera

Sony mühendisleri PXW-FS7 II’yi küçük, hafif ve elle kolay tutulur kılmak için bazı işlevleri harici bir modül olan ayrı olarak satılan XDCA-FS7 genişletme birimine sakladı. Birim önemli özellikler getiriyor:

Harici RAW kayıt. XDCA-FS7 renk, kontrast ve çözünürlükte maksimum koruma için ayrı olarak satılan harici kayıt cihazlarına bağlandığında RAW kayıt sağlar. XDCA-FS7 4K ya da 2K çözünürlükte 12 bit doğrusal RAW kalitesinde canlı renkleri destekler. Tek bir BNC kablosu, XDCA-FS7’yi, Sony’nin HXR-IFR5/AXS-R5 kombinasyonu ve Sony FS RAW seçeneğiyle donatılmış Convergent Design® Odyssey 7Q+ de dahil olmak üzere, uyumlu RAW kayıt cihazlarına bağlar. Ayrıca Atomos® Shogun Inferno ve Shogun Flame, XDCA-FS7 çıkışından Apple ProRes ve CDNG kaydını destekler. Harici RAW kaydederken bile dahili olarak zaman kodu senkronize edilmiş Full HD kayıt yapabilmeniz, çevrimdışı düzenlemede işinize yarar.

Apple ProRes 422 kayıt. Sony, bazı iş akışlarının Apple ProRes 422 codec’e bağlı olduğunun farkında. XDCA-FS7, işte bu yüzden kamera içindeki XQD™ karta 1920 x 1080 kayıt için Apple ProRes 422 ve Apple ProRes 422 HQ codec’lerini destekler.

Çoklu kamera kullanımı. XDCA-FS7 aynı zamanda çoklu kamerayla çekimler için Genlock ve Zaman Kodu Girişi/Çıkışı sağlar.

Çoklu Arabirim (MI) Yuvası

FS7 II, Sony’nin uyumlu Sony aksesuarlarına güç, sinyal bağlantıları ve koordineli açma/kapama sağlayan esnek Çoklu Arabirim (MI) Yuvasını kullanır. Örneğin, UWP-D11 veya UWP-D12 gibi Sony kablosuz mikrofon sistemlerini bağlayıp kontrol edebilir ya da HVL-LBPC ışığı takabilirsiniz.

 4 Kanallı Ses Girişi ve Kayıt Desteği

FS7 II, 4 kanallı ses girişini destekler ve röportaj gibi uygulamalarda bu işlev, ortam seslerinin kaydı için harici mikrofonun, operatör tarafından yapılacak sesli bildirimler için dahili mikrofonun ve röportaj yapan ile yapılanın sesi için iki isteğe bağlı UWP Serisi kablosuz mikrofonun aynı anda kullanılmasına olanak sağlar. Ayrıca fazladan iki XLR girişi içeren, isteğe bağlı bir “XLR-K2M” veya “XLR-K1M” XLR adaptörü kullanarak daha da fazla cihaz bağlanabilir. Üstelik FS7 II ile, kazara verilebilecek hasarları azaltmak için kontrol kapağı artık düz şekilde katlanıyor.

 59,94p’ye kadar dahili 4K kayıt

4K ve Ultra HDTV’ye geçiş artık çok yakın ve FS7 II, prodüksiyon gereksinimleriniz ne olursa olsun ideal bir ortaktır. Dahili kayıt, hem QFHD (3840 x 2160) hem de DCI 4K’da (4096 x 2160) 23,98; 25; 29,97; 50 ve 59,94 kare hızlarını destekler.

4K prodüksiyon yapmayı planlamıyorsanız bile Sony’nin 8,8 megapiksel 4K görüntü sensörü, HD sensörlerin göremediği ayrıntı ve görüntü dokusuyla süper örneklenmiş HD çekimler yapmanıza olanak sağlar.

Sony’nin 4K sensörü size HD sensörlerin yanından bile geçemediği, gözle görünür derecede üstün doku, ayrıntı ve yüksek frekanslı kontrasta sahip harika görünümlü, süper örneklenmiş HD görüntü sunar.

fs7ii-camera

Share