897456

Venice, Ateksis ile Türkiye’de

Sony, Full Frame sensör, olağanüstü renk bilimi ve kullanıcı dostu kullanım özelliklerine sahip, yeni nesil film kamerası sistemini gururla tanıtıyor. VENICE, görüntü yönetmenleri tarafından yine görüntü yönetmenleri için tasarlanan bir sinema kamerasıdır. Olağanüstü görüntü kalitesiyle geniş formatlı görüntü yakalamanın sınırlarını zorlayan film sektörünün ihtiyaçlarını karşılayan, yeni geliştirilmiş bir full frame görüntü sensörüne sahiptir.

VENICE tamamen modüler bir tasarıma sahiptir ve hatta sensör bloğu değiştirilebilir. Gelecekte sensör teknolojisi geliştiğinde, yeni bir kameraya yatırım yapmanız gerekmeden yükseltme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Sinema için 36×24 mm Full-Frame sensör

VENICE, üst düzey sinematografinin talepleri ve performansı için özel olarak tasarlanan 36×24 mm full frame görüntü sensörüne sahiptir ve 6048 x 4032* maksimum çözünürlüğe kadar görüntü kaydedebilir. Görüntüleyici modları değiştirildiğinde, VENICE Super35 24,9×18,7 mm, 4096 x 3024 çözünürlük (4 bölmeli filme eşdeğer) ve Super35 24,9×14,0 mm 4096 x 2160 çözünürlüğü (3 bölmeli filme eşdeğer) destekleyebilir. Başka bir deyişle, VENICE’in yeni full frame sensörü 18 mm yükseklikte Super35 anamorfik ve küresel ve full frame 24 mm yükseklikte anamorfik ve küresel* dahil neredeyse tüm formatlarda görüntü yakalıyor. Neredeyse tüm en/boy oranları kullanılabilir: 1.85:1, 2.39:1, 17:9, liste full frame* veya Super35’e kadar uzuyor. Sony, VENICE ile yalnızca kullanıcıların özel prodüksiyon gereksinimlerine göre özellikler sağlayarak kullanıcılara kameralarını özelleştirme seçeneği sunuyor. 4K anamorfik ve full frame* dahil yeni özelliklerle kamera kapasitesini genişletmek için lisanslar verilecektir.

Yaratıcı özgürlük

 – Full Frame Tam genişlikte 36 mm 6K

Full frame ile geniş ekran küresel 2,39:1 veya Geniş Formatlı Kapsam için sensörün 6048 piksel genişliğinin tamamını kullanabilirsiniz. Full Frame, ekstra sığ alan derinliği veya süper geniş çekim gibi çeşitli şekillerde yaratıcı olarak kullanılabilir.

– Super35 tam yükseklik 2x sıkıştırmalı anamorfik

Anamorfik çekim ve prodüksiyon için Super35 tam yükseklikte 2x sıkıştırmalı anamorfik desteklenir.

– Super35 17:9 ve 16:9

Bu popüler görüntü boyutları VENICE tarafından desteklenir. Mevcut Super35mm PL adaptörlü lensler kullanılabilir.

Hızlı deklanşör

Film çekerken jöle efekti istemediğimiz bir durumdur. VENICE, CMOS sensörlerde tipik olarak görülen jöle etkisini minimuma indiren yüksek hızlı okuma sensörüne sahiptir.

Efsane pozlama bölgesi

VENICE olağanüstü 15+ kademeli pozlama bölgesi ve parlak gün ışığından neredeyse ışıksız ortam koşullarında efsanevi görüntüler sunan olağanüstü performans için düşük parazit olanağı sağlıyor. VENICE’in gerçek koşullardaki performansı ,Yüksek Dinamik Aralık ile görüntülemede mükemmele ulaşıyor ve derecelendirmede eşsiz yaratıcı özgürlük sağlıyor.

Daha fazla ifade için daha fazla renk

VENICE, Rec. 2020 renk alanını geçebilir. Bu da renk aralığının DCI-P3’ten geniş olduğu ve sahnenin gerçek rengini lensinizin önünde harika biçimde oluşturabileceği anlamına geliyor. Bu durum, Sony’nin üçüncü nesil LOG gama kodlama (S-Log3) ve ultra geniş renk alanını içeren kanıtlanmış iş akışı kullanılarak, derecelendirme sisteminde geniş bir palet sunuyor.

PL lens adaptörü

VENICE sektör standardı PL lens adaptörüyle birlikte verilir. Tüm küresel ve anamorfik Super35 ve full frame PL lenslerle uyumludur. Lens adaptöründe Cooke/i Technology’yi destekleyen bağlantılar bulunur. Lens bilgileri, her kare için meta veri olarak kaydedilir.

Kilitleme kolu tipi E mount

E mount, Sony lenslerle benzersiz uyumluluk sunuyor. E mount (kilitleme koluna sahip tip), kullanıcıların lensleri, lensin kendisi yerine kilitleme çemberini döndürerek değiştirebilmesini sağlıyor. Bu sayede çoğu durumda lens destekleme donanımının çıkarılması gerekmiyor ve prodüksiyon sırasında zamandan tasarruf edilebiliyor.

Alan derinliği

Sensör boyutu büyüdükçe alan derinliği sığlaşır. VENICE’in geniş 36 mm full frame sensörü, Super35’e kıyasla 1-2 kademe daha sığ alan derinliği eşdeğeri olan görüntüleri yakalayabilir.

Anamorfik görünüm

VENICE’in anamorfik lens desteği ve 4K yatay çözünürlükte 4:3 en boy oranıyla çekim yapma kapasitesi birleştiğinde, şaşırtıcı lens parlaması, bokeh ve duygusal etki sunan, nefes kesici güzellikte görüntüler yakalamanızı sağlıyor.

6K yüksek çözünürlük

Kameranın şaşırtıcı full 6K çözünürlüğü, doğrudan X-OCN (16 bit genişletilmiş ton aralığı Orijinal Kamera Negatifi) dosya formatında kaydedilebilir. Ayrıca XAVC 4K SxS kartlara kaydedilebilir ve halen sensörün full 6K çözünürlüğünden faydalanabilir.

Sağlamlık için tasarlandı

VENICE’in gövdesi, şaşırtıcı derece sağlam olacak şekilde tasarlandı ve en zorlu koşullarda titizlikle test edilmiştir. Toz, kum ve su girmesini önlemek amacıyla havalandırma sistemi tüm elektronik komponentlerden tamamen izole edilmiştir. Sessiz çalışan fan, sette hızlı ve kolay şekilde temizlenebilir ve hatta değiştirilebilir.

Kolay yapılandırılabilir

VENICE tamamen modüler bir tasarıma sahiptir ve hatta sensör bloğu değiştirilebilir. Gelecekte sensör teknolojisi geliştiğinde, yeni bir kameraya yatırım yapmanız gerekmeden yükseltme fırsatına sahip olabilirsiniz. Operatörler için ergonomik dengeyi korumak amacıyla, üst tutacak ve vizör kolayca ayarlanabilir. Kameranın altından lens adaptörünün optik merkezine kadarki yüksekliği F55 ile aynı olduğundan, F55 için kullanılan taban plakaları ve diğer aksesuarlar VENICE için kullanılabilir. AXS-R7 kayıt cihazı VENICE kameraya yalnızca dört vidayla takılabilir.

Dünyanın ilk 8 kademeli mekanik ND Filtreleri

VENICE, kamera gövdesinde dahili servo kontrollü 8 kademeli mekanik ND filtresi mekanizması bulunan kendi sınıfındaki ilk kameradır. 0,3 (1/2 = 1 kademe) ile ND2,4 (1/256 = 8 kademe) aralığında kapsamlı ND ile setlerde harici filtre değiştirilirken kaybedilen zamanı azaltıyor. Ayrıca ND filtreleri, drone’lar veya vinçlerle kontrol edilirken veya su altı muhafazasındayken VENICE kameranın esnekliğini büyük ölçüde artırıyor.

 Yüksek performans, kanıtlanmış kayıt formatları

VENICE eksiksiz prodüksiyon esnekliği sunuyor. VENICE dahili olarak SxS bellek kartına XAVC, ProRes veya MPEG HD kaydı destekleyebilir. Ayrıca AXS-R7 kayıt cihazı kullanıldığında AXS bellek kartına 16 bit RAW veya X-OCN (16 bit Genişletilmiş ton aralığı Orijinal Kamera Negatifi) kayıt yapabilir.

XAVC

XAVC, H.264/AVC kare içi kodlamanın en yüksek performanslı uygulamasıdır. Üstün verimlilik ve güzel 10 bit görüntüler ile 4K çözünürlüğü destekler. Venice, mevcut en yüksek bit hızı ve kalite olan XAVC Class480’i destekler.

Apple ProRes

ProRes 422 proxy formatları dahil Apple ProRes, post-prodüksiyonda popülerdir ve VENICE tarafından desteklenir. Bu da kod dönüştürmeye gerek olmadığı anlamına gelir; bu formatları doğrudan kameradan kullanabilirsiniz.

RAW

Bu üst düzey 16 bit doğrusal RAW formatı, 4K çözünürlükte yakalanan tüm bilgileri ve 12 bit RAW’dan 16 kat daha fazla ton değerini korur.

X-OCN: 16 bit genişletilmiş ton aralığı Orijinal Kamera Negatifi

Full 4K ve 6K çözünürlük ile olağanüstü renk üretimi, Sony’nin üçüncü nesil renk geliştirmesi S-Gamut 3 ile uyum sağlıyor. Özellikle 16 bit sahne doğrusal tonlaması, kameranın tam dinamik aralığını koruyarak, 10 bit veya 12 bit dijital formatlardan çok daha fazla görsel ifade kapasitesi sunuyor. 16 bit X-OCN, dosya boyutunda önemli ölçüde azalma sağlayarak, VENICE’in 6K sensöründen alınan tam çözünürlüklü içerikle çalışmayı dosya aktarım süreleri ve depolama gereklilikleri açısından daha pratik hale getiriyor.

Daha hızlı iş akışı için aynı anda kayıt

VENICE’in temel avantajlarından biri, iki kayıt ortamı kullanarak aynı anda kayıt imkanıdır. Örneğin, bir prodüksiyon çevrimiçi düzenleme için AXS-R7 ile kaydedilen RAW/X-OCN verilerini kullanabilirken, aynı zamanda dosya dönüştürmeyi beklemeden çevrimdışı düzenleme için XAVC, ProRes veya MPEG HD verilerini kullanabilir. VENICE aynı anda XAVC 4K ve RAW/X-OCN* kayıt yapabildiğinden, başka bir seçenek olarak en yüksek kaliteli HDR uygulamalarına uygun geleceğe dönük bir arşiv olarak RAW/X-OCN aynı anda kayıt seçeneği kullanılırken, hızlı dönüşlü ana prodüksiyon için XAVC 4K kullanılabilir. AXS-R7 kullanılmadığında bile VENICE aynı anda XAVC 4K ve ProRes 422 Proxy* kayıt yapabilir. VENICE, en yüksek kaliteli görüntüleri ve yüksek hızlı iş akışlarını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

Share