2steadicam

Steadicam M-2 Serisinin Gelişimi

Steadicam M-2 sadece daha hafif ve düşük fiyatlı bir sistem olmakla kalmayıp, daha şık ve çok yönlü bir donatım için tasarlanan Steadicam Volt teknolojisini de sunuyor.

Steadicam M-2 şimdiye dek üretilen en bütünleşik ve en çok uyarlanabilen Steadicam. M-2 sadece daha hafif ve düşük fiyatlı bir sistem olmakla kalmayıp, daha şık ve çok yönlü bir donatım için tasarlanan Steadicam Volt teknolojisini de sunuyor.

Kameranın roll (yuvarlanma), tilt (eğilme) ve pan (dönme) hareketlerini ölçen Volt elektronik devresi, kameranın üst katının içerisine tam olarak bütünleşerek, gimbalin üstüyle bu katın üstü arasındaki mesafeyi kısaltıyor ve ağırlığı azaltıyor. Volt’un kontrolleri kullanıcının engelsizce erişmesi için her iki tarafta yapılandırılabiliyor.

Steadicam M-1 modelindeki M harfi “modüler” olduğunu temsil ediyor, modülerliğin düzeyini yükseltiyor. Kızağın hemen her bileşeni, kişisel tercihlere göre düzenleme için seçenekler sunuyor.


Çeşitli uzunluklarda ve çaplarda sağlam karbon fiber direkler mevcut (1.75 inç 2 veya 3 kısımlı direk, 1.58 inç standart veya kısa direk). Kızağın tabanı Gold Mount veya V-lock pil plakaları ile oluşturulabiliyor. Çalışırken takılıp çıkarılabilen bir üçüncü pil yuvası da var. Yeniden tasarlanan hafif, hızlı açılan monitör yuvası, endüstri standardında 60mm çubuk yerine sahip ve çeşitli profesyonel monitörlerle uyumlu.


Hem standart hem de tilt üst katlar, dahili Volt elektronik devreli veya devresiz olarak satın alınabiliyor. Her kameramanın tercihlerine göre çok sayıda kombinasyonda yapılandırılabilen Steadicam M-2, projenin gereksinimlerine göre kızağı uyarlamak için ek parçalarla birlikte alınabiliyor.

Volt teknolojisi neredeyse tüm eğme, yuvarlama ve çevirme açılarında kameramanın çalışmasına aktif olarak yardım etmek için tasarlandı. Bu hassas yardım, yakalanan görüntüden rüzgarın, hızlanmanın ve doğal beden hareketlerinin etkilerini kaldırmaya katkıda bulunuyor. Direnç miktarı her kameramanın kişisel tercihine göre ince ayarlanabiliyor ve sağladığı dokunma duygulu geri bildirim bir tripod kafasındaki akıcı sürüklenmeye benziyor.


Volt yardımı tek bir butona basışla ilişkilendirilebiliyor veya bu atama kaldırılabiliyor. Volt iki kısım olarak çalışıyor. Bir kontrol kartı üst kata takılıyor ya da doğrudan Steadicam M-2 kasasına bütünleştirilebiliyor.
Kontrol kartı bir ivmeölçer ve jiroskop sensörleri kullanarak kameranın hareketlerini ölçüyor ve donatımın gimbaline takılı Volt motoru ile haberleşiyor. Motor sürücü birimi kameraman tarafından belirlenmiş eğme ve döndürme açılarını korumak için kameramanın tercihine göre istenen döndürme ve eğme kuvvetlerini uyguluyor.

Kameramanlar çekim sırasında açıları ayarlamak için bu kuvvete karşı çalışabiliyor, baskıyı serbest bıraktıklarında kızağın sallanmadan ön ayaraçısına geri dönmesinin avantajıyla çalışabiliyorlar.

Broadcast ürün ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share