so venice leica summilux bandpro 1

SONY, yeni güncellemesi V3.00 ile VENİCE’in yeteneklerini artırıyor

VENICE, 100 yılı aşkın süredir fotoğrafçılıkta bir temel olan, klasik 36 x 24 mm boyutlara sahip yepyeni bir Full Frame sensör içeriyor. Özel olarak birinci sınıf sinematografi için tasarlanan bu sensör, 6048 x 4032 maksimum çözünürlüğe kadar görüntü yakalayabiliyor. Sony, film yapımcılarından geri bildirimlere paralel olarak VENICE’in yeteneklerini artırıyor ve kameranın kullanıcı gereksinimleriyle beraber geliştirilmesine imkan vererek müşterinin yatırımını geleceğe yönelik koruyor. VENICE V3.00 aygıt yazılımı güncellemesi ile Sony, müşterilerine birçok konuda yenilik sağlamaya devam ediyor.

VENICE kameranın esnekliğini arttıracak birçok yeni özelliğe sahip V3.00 yazılımı ile Extension Kit de Türkiye’de ilk kez kullanıcılarla paylaşıldı. V3.00 aygıt yazılımı, XOCN(eXtended tonal range Original Camera Negative) içerisinde yeni bir kayıt profili ekliyor. X-OCT XT adlı bu yeni profil, AXS-R7 portatif bellek kaydediciyle en yüksek kalitede görüntü kaydediyor. VENICE’ten en yüksek, ödünsüz görüntü kalitesi gerektiren yapımlar ve üst düzey görsel efekt çalışmaları için bu yeni X-OCN XT profili, Sony F55RAW dosya boyutuna benzer, son derece ekonomik dosya boyutlarını koruyarak, iş akışını uygun maliyetli ve verimli tutuyor. V3.00 yazılımının özellikleri şöyle:

  • 16-bit X-OCN XT profili, AXS-R7 ile ekonomik veri oranlarında en yüksek resim kalitesini sunar.
  • Daha geniş çekim esnekliği için eklenen yeni 6K 2.39:1 ve 5.7K 16:9 kamera modları,
  • Film yapımcılarının isteği üzerine çeşit anamorfik lensler (x1.25, x1.3, x1.5,x1.8) için ek genişletilmiş oranlar,
  • X-OCN 4K 17:9 AXS belleğe / HD MPEG 50 SxS belleğe en fazla 30 saniye Cache REC geçici kayıt sayesinde çekim kaçırmaya son,
  • 4K SDI çıkış sağlayan 6G/12G-SDI değiştirilebilen çıkış,
  • CBK-WA02 ile tuş fonksiyonları ve menü ayarlarını kablosuz olarak kontrol etme ve değiştirme özelliği,
  • CDL dosyalarını uygulamak için desteklenir.

 

Share