pxwz150 header image

Sony PXW-Z150 kompakt ve kullanışlı video kamera, yayın kalitesinde 4K ve Full HD görüntüler sunuyor

Her çekim senaryosu için hazırlıklı olan Sony PXW-Z150 kullanışlı profesyonel video kamera; muhteşem 4K görüntü kalitesi, 120 fps HFR Full HD ağır çekim ve canlı akış ile kablosuz iş akışı için gelişmiş dahili ağ özellikleri sunuyor.

Çığır açan görüntüleme performansı

Z150, dünyanın ilk 1,0 tipi istiflen­miş CMOS görüntü sensörüne sa­hip profesyonel video kamerasıdır. Sensör entegrasyonunda çığır açan bu ürün, Full HD ve mükemmel 4K kayıtta 120 fps ağır çekim için geleneksel 1,0 sensöre kıyasla 2 kat daha yüksek okuma hızı sunar. Tam piksel okuması, 1,0 tipi büyük sensörün potansiyelinin tümünün kullanılmasına yardımcı olur. Moiré etkilerine yol açabilecek piksel gruplamalarına veya çizgi atlamala­ra gerek yoktur.

Parlaklığı ve çözünürlüğü daha yüksek olan ve sığ alan derinliğiyle daha fazla bokeh efekti sunan 1,0 tipi geniş sensör, size ilham verecek ve müşterilerinizi memnun edecek kadar güzel, sinematik görüntüler oluşturmanızı sağlar.

Etkileyici 4K görüntü yakalama olanağı

Z150, gerçek yayın kalitesinde 4K performansı için 100 Mb/sn hızında gelişmiş XAVC Uzun GOP codec’ini kullanan 4K QFHD (3840×2160) ile görüntü yakala­mada sınıfının ötesine geçiyor.

Z150, görüntülerinizin kalitesini en üst düzeye çıkarmak için görüntü­nün tamamında yüksek çözünürlük ve kontrast sunan muhteşem bir 12x optik yakınlaştırma lensine sahiptir. Sony’nin gelişmiş Clear Image Zoom özelliği; Z150’nin 1,0 tipi istiflenmiş geniş sensörünün görüntüleme özelliklerinden tama­men yararlanmak için büyütme ola­nağını 4K QFHD kalitesinde çekim yaparken 18 kata, HD kalitesinde çekim yaparken 24 kata çıkararak ikiye katlar.

Kaliteden ödün vermeyen profesyonel işlevler

Z150, el tipi bir kameradan bekledi­ğiniz olanakların çok ötesine geçerek bu kamerayı neredeyse her uygula­mada güvenle kullanmanızı sağlıyor. Harika 5x ağır çekim olanağı sunan, 120 kare/saniye (fps) Yüksek Kare Hızında ve Full HD kalitesinde sürekli kayıt da sunulan özelliklere dahildir. 100 Mb/sn hızında 4K XAVC Uzun GOP ile çarpıcı 4K görüntü perfor­mansı desteklenir. Aynı zamanda, XAVC Uzun GOP (4:2:2/10 bit 50 Mb/sn) ve MPEG-2 HD (50 Mb/sn / 35 Mb/sn) kalitesinde Full HD kayıt sayesinde yerleşik yayın iş akışlarıyla entegrasyon basitleştirilmiştir. Hatta iş akışı esnekliğini daha da artırmak için AVCHD’yi kullanabilirsiniz. Z150 dilediğiniz gibi çekim yapmaya hazır.

Mükemmel ve kullanışlı video kamera

Z150, kompakt ve hafif bir tasarım­dan ibaret değildir. Aynı zamanda sizi yavaşlatan ağır aksesuarlara duydu­ğunuz ihtiyacı azaltmak için gelişmiş özelliklerle de entegre olmuştur. Da­hili dört konumlu ND filtre sayesinde yanınızda filtre kutusu taşımanız ge­rekmez. MI Yuvası, mikrofon ve hatta ışık ekipmanı takarken kablolama ge­reksinimini ortadan kaldırır. Gelişmiş ağ özellikleri arasında bulunan canlı akış ve kablosuz FTP bağlantısı* için dahili Wi-Fi® olanağı, hareket özgürlüğünüzü önemli ölçüde artırır. Ayrıca video kamera, uzaktan Wi-Fi® kullanan bir akıllı telefon veya tablet yoluyla da kolayca kontrol edilebilir. 400 dakikalık** dikkat çekici sürekli kayıt süresine olanak sağlayan güç verimliliği de dahil olmak üzere en küçük ayrıntı dahi düşünüldü.

Share