HXR NX30E 2 zm

Sony HXR-NX5R; en yeni teknolojiye sahip Full HD Kompakt Video Kamera 3CMOS

  • En yeni Full HD el tipi video kamera olan HXR-NX5R; XAVC S kayıt, 3G-SDI çıkışı ve kablosuz iş akışı ile en çok satan HXR-NX5 ve HXR-NX3’ün çok özellikli varisidir. Kurumsal videodan eğitime, canlı etkinliklerden düğünlere kadar her konuda bu çok amaçlı ürüne güvenebilirsiniz.

Şaşırtıcı görüntüler çekmek kolaylaştı

İşleri hızlı ve verimli şekilde yapmak için tasarlanan NX5R’in gelişmiş üç 1/2,8 tip Full HD Exmor CMOS sisteminin tüm çekim koşullarında keskin ve net odaklı görüntüler sunacağına güvenebilirsiniz. Kaydedilen görüntüler doku ve ayrıntı açısından son derece gerçekçidir. NX5R’nin temel işlevleri parmaklarınızın ucundayken, çekim yapmak hızlı ve zahmetsizdir. Direct Menu seçeneklerinin ekranda görüntülenmesi sayesinde hareketten gözlerinizi ayırmadan çekim parametrelerini hızlıca ve kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Daha akılcı çalışma

NX5R’nin gelişmiş ağ işlevleri, yeni iş fırsatları yakalamak veya iş akışınızın verimliliğini artırmak için pahalı eklentilere gerek olmadığı anlamına gelir. Bugünün veya yarının iş fırsatları ne olursa olsun, HXR-NX5R ezber bozmaya hazırdır. Canlı akış etkinlikleri, çoklu kamerayla çekimler ve FTP üzerinden flaş haberleri editörünüze iletme imkânı yalnızca bir düğme uzağınızda.

Kolay çoklu kamerayla çekim

Ayrıca NX5R; Sony’nin yayın kalitesinde sonuçlar veren, uygun fiyatlı, kullanımı kolay ve tam özellikli bir anahtarlayıcı olan yenilikçi MCX-500 Çoklu Kamera Canlı Prodüksiyon Cihazı* için ideal ortaktır. Çeşitli uygulamalarda canlı sunum, canlı akış ve kayıt için çoklu kamerayla çekimler yaparak işlerinizi büyütün.

İhtiyacınız olan her şey

Pahalı aksesuarları unutun. NX5R’nin dahili işlevleri arasında parlaklığı ayarlanabilir LED video ışığı ve temel aksesuarları çalıştıran ve kontrol eden gelişmiş Çoklu Arabirim (MI) Yuvası ve Full HD 60p/50p çıkışa sahip 3G-SDI terminali yer alır. HXR-NX5 ve HXR-NX3 aksesuarları tamamen uyumludur*; Sony’nin popüler L Serisi pillerinin de uyumlu olması nedeniyle mevcut yatırımızın korunur. Yaygın tüketici SDHC ve SDXC ortamları, 5XR ile çekimi ekonomik ve uygun hale getirir.

Zengin renkli görüntüler

NX5R, orijinal HXR-NX5’in aralıklı çıkışı yerine Full HD aşamalı görüntü yakalama özelliğiyle yeni nesil görüntüleme performansı sunar. Üç adet 1/2,8 tip Full HD Exmor CMOS sensörü, 16:9 en-boy oranında 2,07 milyon etkili piksel sayısı sağlar. Kırmızı, mavi ve yeşil ışıklar ayrı görüntü sensörleri tarafından ayrı ayrı yakalanır ve geniş dinamik aralığın yanı sıra yüksek çözünürlük ve hassasiyet özelliklerine katkıda bulunur. Gelişmiş LSI (akıllı parazit azaltma, gelişmiş ayrıntı üretme ve bozulma düzeltme teknolojilerine sahiptir) son derece gerçekçi görüntüler sunar.

Dahili LED aydınlatma

Çeşitli çekim koşullarına uygun aydınlatma sunan ve harici aydınlatma ekipmanı taşıma ihtiyacını en aza indiren, parlaklığı kolay ayarlanabilen LED video ışığı, video kameranın dahili mikrofonunun hemen üzerinde yer alır. 30° ışın açısı ve yaklaşık 5500K renk sıcaklığıyla aydınlatma, yaklaşık 200 lüks/1 m’dir (yakl. 800 lüks/0,5 m).

üksek kullanılabilirlik düzeyi için ağa bağlı

Canlı internet akışı ile, zahmetsiz Ustream™ servisini veya yerel alan ağı için genel akış modunu kullanarak, güvenli bir kurumsal sunum için tüm etkinliklerden canlı internet akışı sağlanır.

Uzaktan kumanda, NX5R’in çoklu kamerayla çekim için ideal olmasını sağlar. Bir tripoda monte edin ve akıllı telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak odak, zoom, iris, KAYIT BAŞLATMA/DURDURMA ve daha fazla işlevi izleyin ve kontrol edin*.

FTP ile flaş haber hikayeleri için Full HD içeriği tıklayıp editörünüze gönderebilirsiniz.

3G-SDI dahil olmak üzere geniş bağlantı seçenekleri

NX5R, 3G-SDI (Full HD 50p/60p çıkış) ve UZAKTAN KUMANDA, kompozit (BNC) ve ses XLR terminalleri dahil olmak üzere, profesyonellerin beklediği tüm bağlantı seçeneklerini sunar.

Çoklu Arabirim (MI) Yuvası

NX5R; Sony’nin uyumlu Sony aksesuarlarına güç, sinyal bağlantıları ve koordineli açma/kapama sağlayan esnek Çoklu Arabirim (MI) Yuvasından faydalanır. Örneğin, UWP-D11 veya UWP-D12 (ayrı satılır) gibi Sony kablosuz mikrofon sistemlerini bağlayıp kontrol edebilirsiniz.

Çift ortam yuvası

Kayıt süresini uzatmak ve iş akışı esnekliğini artırmak için NX5R’de SDXC ve SDHC kartların yanı sıra Memory Stick PRO Duo (Mark 2) ve PRO-HG Duo ile uyumlu çift ortam yuvası bulunur. “Röle” modu, birinci bellek kartı dolduğunda kaydı otomatik olarak ikinci bellek kartına geçirir; “Simul” modu ise iki bellek kartına eş zamanlı kayda olanak sağlar (örneğin, yedek oluşturmak için). NX5R’nin tutma yerinde ve video kamera gövdesinde bulunan Başlat/Durdur düğmeleri, “Simul” modunda bağımsız olarak farklı bellek kartlarında kaydı başlatıp durdurabilir.

40x zoom ile yakınlaşın

NX5R’nin yüksek performanslı Sony G lensleri, geniş uçta aşamalı 28,8 mm (35 mm tam kare formata eşdeğer) görüş açısı ve şaşırtıcı 40X zoom sağlar.

20x optik yakınlaştırma aralığı birçok çekim koşuluna kolayca uyum sağlar; ancak daha fazlası gerekirse, Sony’nin gelişmiş Clear Image Zoom işlevinde kullanılan Süper Çözünürlük Teknolojisi optik yakınlaştırmayı ikiye katlayarak 40x’e çıkarırken, olağanüstü görüntü kalitesi de sunar.

Çoklu formatta kayıt

Kendisini kanıtlamış eski iş akışlarını desteklemek için AVCHD ve DV kaydın yanı sıra 50 Mb/sn’de daha yeni, daha gelişmiş XAVC S kayıt yapabilen NX5R, Full HD prodüksiyonlar için mümkün olan en iyi performansı sağlayacak biçimde tasarlanmıştır.

XAVC S, etkileyici bir görüntü kalitesinin yanı sıra iş akışı esnekliği ve depolama verimliliği sağlar. NX5R, XAVC S için 50 Mb/sn’de örnekleme yapan MP4 dosya formatını kullanır. AVCHD’ye kıyasla XAVC S 50 Mb/sn, daha yüksek bit hızı sayesinde daha fazla ayrıntı yakalar ve paraziti azaltır.

Bölgenize bağlı olarak 50p Full HD ve 50i SD (PAL modeli) ya da 60p Full HD ve 60i SD (NTSC modeli) kayıt kare hızları sunan ayrı modeller mevcuttur.

Esnek kontroller

Sezgisel Direct Menu kontrollerinden tutma yerindeki hızlı kumanda koluna kadar NX5R’nin temel işlevlerinin tümü parmaklarınızın ucundadır. Direct Menu seçeneklerinin ekranda görüntülenmesi sayesinde hareketten gözlerinizi ayırmadan çekim parametrelerini hızlıca ve kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Hassas izleme

Nasıl çekim yapmayı tercih ederseniz edin, NX5R tarzınıza uyum sağlar. Hassas izleme ve düşük gecikme için kolay görünen geniş görüntüleme açılı ve yüksek kontrastlı 0,39 tip 1440K OLED vizöre ve kolay ayarlanabilen, açılır 3,5 tip 1550K LCD’ye sahiptir.

Mükemmel ortaklık

NX5R, tek kişinin çoklu kamerayla canlı etkinlik çekimi yapmasını kolaylaştıran dayanıklı ve uygun maliyetli bir anahtarlayıcı olan Sony MCX-500 Çoklu Kamera Canlı Prodüksiyon Cihazı ile birlikte tasarlandı. MCX-500 ve Remote Commander birlikte kullanılırken, her NX5R LCD panelinde ve Elektronik Vizöründe bir uyarı sinyali göstergesi otomatik olarak görüntülenir. Kırmızı simge çekimin canlı olduğunu (PGM) gösterirken, yeşil simge önizleme modunu (PVW) belirtir. MCX-500, maksimum 9 video girişini, XLR dahil 5 kanal stereo girişini ve dahili kayıt ile Ustream™ üzerinden canlı akışı destekler.

Share