sony 4k

Sony, 4K yüksek dinamik aralıklı prodüksiyonu bir üst seviyeye taşıyor

  • Tüketici teknolojisi alanında da 4K ve HDR içeriğin benimsenmesinde liderliği elden bırakmayan Sony, CES 2016’da duyurulan XBR-X930D, X940D ve X850D serisini içeren BRAVIA tüketici ürün yelpazesinin lansmanıyla birlikte etkileyici görüntüle­me deneyimlerini evlere taşıdı.

Sony, içerik prodüksiyonu ve canlı prodük­siyona yönelik 4K Yüksek Dinamik Aralıklı (HDR) prodüksiyon ekipmanından oluşan sektör lideri ürün yelpazesine beş önemli ürün eklediğini duyurdu. Bu yeni ürünler, şimdiden eşi benzeri olmayan bir şöhrete kavuşmuş çözümlere eklendi. Dünyanın dört bir yanındaki yüksek profilli konser, tiyatro ve spor etkinlikleri, gişe rekortme­ni filmler ve önemli TV programlarının 4K HDR iş akışlarında bu çözümler kullanılıyor.

Genişleyen ürün yelpazesi yeni 4K 8x yük­sek hızlı sistem kamerası HDC-4800, üç yeni anahtarlayıcı XVS-6000, XVS-7000, XVS-8000 ve yeni istemci monitörü PVM-X550’yi içeriyor. Geçen yıl NAB’de dünya­nın üç adet 2/3 inç 4K görüntü sensörüne sahip ilk kamerası olarak lanse edilen HDC-4300 kamera sisteminin özelliklerinde de iyileştirmeler yapıldı. HDR özellikli bu ka­mera sistemi, çok çeşitli mevcut ürünler ve prodüksiyon iş akışlarıyla birlikte kullanıla­biliyor.

Sony uzun yıllardır 4K ve HDR teknolojisi­nin liderliğini üstleniyor: 16 bit RAW veri yakalama, 14 kademeli genişlik aralığı ve üstün renk performansıyla görüntü ya­kalamak için HDR özellikli Sony F55 ve F65 kameralar kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl Sony, standartları değiştiren BVM-X300 TRIMASTER EL OLED ana monitörü tanıttı. Tüketici teknolojisi alanında da 4K ve HDR içeriğin benimsenmesinde liderliği elden bırakmayan Sony, CES 2016’da duyurulan XBR-X930D, X940D ve X850D serisini içeren BRAVIA tüketici ürün yelpazesinin lansmanıyla birlikte etkileyici görüntüle­me deneyimlerini evlere taşıdı.

Sony’nin çok önemli bir dizi canlı ve sine­matik HDR prodüksiyonda aldığı rol, şimdi­den yayın sektörünün beğenisini kazandı. Çeşitli canlı etkinliklerde, ulusal ve ulusla­rarası futbol maçlarında ve yakın zaman önce Vatikan’da düzenlenen “Kutsal Ka­pı’yı Açma” töreninde HDC-4300 ve PMW-F55 kameralar kullanılarak yüksek profilli 4K HDR denemeleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Orijinal Netflix dizisi Mar­co Polo ve orijinal Amazon dizisi Mozart in the Jungle gibi 4K HDR teknolojisiyle çekilen bir dizi sinematik prodüksiyonda CineAlta F65 ve F55 kameralar kullanıldı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Hawaii’de düzen­lenen PGA Tour etkinliği 2016 Sony Open, Sony’nin HDR çözümleri kullanılarak HD çözünürlükte çekildi ve Golf Channel’da yayınlandı. 17. delik Sony HDC-4300 ile 4K çözünürlükte çekilirken Sony’nin sü­regelen HDR prodüksiyon araştırmasının parçası olarak, 4K HDR görüntüler eş za­manlı olarak ayrı sunuculara kaydedildi. Sony’nin F55 kameraları, 4K HDR prodük­siyon için çekilip ana yayın için HD’ye dö­nüştürülen yol segmentlerinin çekiminde de kullanıldı.

Share