pxw fS5 camera

PXW-FS5 / FS5K : El tipi süper 35 ile yakalayın ve çekin

Sony’nin olağanüstü PXW-FS5 kamerası ile hızla yüksek ve alçak açılardan çekim yapabilir, en dar alanlara bile girebilirsiniz.

El tipi bir kamerayla dar alanlara girebilmelisiniz. Dizinizde çalışabil­melisiniz. Yeteneklerinizi kısıtlama­dan hareket edebilmelisiniz. Aynı hızla yüksek ve alçak açılardan çekim yapabilmelisiniz. Ayrıca el tipi bir kamera, sağ elinizle rahat bir şekilde sabitlenip tüm kontrolü parmak uçlarınıza vererek göğsü­nüzde iyi bir şekilde çalışabilmeli­dir. Sony’nin olağanüstü PXW-FS5 kamerası bütün bunları ve daha fazlasını yapar.

Üstün mobilite

FS5, en zorlu koşullarda rakipsiz hareketli çekim sağlayan radikal ve yenilikçi bir tasarımdır. 0,8 kg ile FS7’nin yarısından daha hafif olması sayesinde her yerde çekim yapabilirsiniz. Kusursuzca dengele­nen gövde; esnek bir döner tutma yeri ve en az dokuz konuma monte edilebilen bir LCD vizör sayesin­de yüksekten alçağa açılardan çekime yönelik yapılandırıldığı için el tipi işlem olağanüstüdür. Hızlı hareketli durumlarda ışıklandırma üzerinde tam kontrol sağlamak için Sony’den beklediğinizi gerçekleş­tirdik ve bir Super35mm video kamera için ilk dahili elektronik Değişken ND Filtresini icat ettik.

Uyarlanabilir tasarım

Sahadayken zaman kaybetmek veya fırsatları kaçırmak istemezsi­niz. FS5, tutma yeri ve LCD vizör gibi bileşenleri özel araç gerektir­meden hızlıca eklemenize veya çıkarmanıza olanak sağlar. Ayrıca standart ¼ inç vida delikleri de drone, gimbal veya su altı yuvasına montajı destekler.

a mount esnekliği

Sony’nin αyuvalı sistemi hem Sony hem de üçüncü taraf lensleriyle rakipsiz uyumluluk sunar. FS5’in E Yuvasına hem üçüncü taraf adaptörlerle birlikte sinema lensleri ve SLR lensler hem de Sony’nin E yuvalı ve A yuvalı lensleri uyar. Yani ister yeni lens alıyor ister daha önce satın aldığınız lensleri değerlendiriyor olun, FS5 işinizi kolaylaştırır.

FS5’i tek başına (PXW-FS5) ya da lensle (PXW-FS5K) satın alabilirsi­niz.

Yalnızca 427 g ağırlığındaki SELP18105G, kameranın tutma yeri ve kolundaki yakınlaştırma kolu ile kolayca ayarlanabilen bir 6x güçlü yakınlaştırma ile muhteşem görüntüler sunan FS5 için idealdir.

Maksimum diyafram açıklığı, 18 mm’den 105 mm’ye kadar sabit F4’tür. Fotoğraflarda ise eşsiz çözü­nürlük ile kontrast sunar.

Lens silindirindeki kol ve halka, zum hızının kolayca ayarlanmasını, sağlam ve sabit tutuşun korunma­sını sağlar.

100 MB/sn hızında el tipi 4K

Kalitenin her şey olduğu durumlar­da FS5’in Super 35 Exmor® sensö­ründen en iyi şekilde yararlanın ve Sony’nin gelişmiş XAVC (Uzun GOP) kayıt sistemini kullanarak 100 MB/sn hızla 4K (3840 x 2160) çekimi gerçekleştirin. İsteğe bağlı olarak HXR-IFR5 arabirim ünitesiyle* AXS-R5 RAW kayıt cihazını takıp 4K 60p/50p, 30p/25p, 24p RAW kayıt yapabilirsiniz. Hızlı bir geri dö­nüşe ihtiyacınız varsa 60 p XAVC 10 bit 4:2:2 50 MB/sn’ye varan Full HD (1920×1080) kayda geçiş yapın. FS5’te hem bugünkü hem de gelecekteki çalışma ihtiyaçla­rınıza uyum sağlayacak esneklik mevcut.

240 fps ağır çekim

Yüksek Kare hızlı çekimler günlük hareketleri ağır çekimde bir baleye dönüştürebilir ve FS5, Full HD XAVC 10bit 4:2:2 oranında muhteşem 240 kare/saniye (fps) hızı sunar. Projenizi sinematik 24 p değerinde oynattığınızda harika 10 kat Süper Ağır Çekim elde edersi­niz. Bit derinliğinden ödün vermez­siniz ve sensör “pencereleme” yapmaz. Böylece kırpma faktörü ve görüntüleme açısında bir kayıp da olmaz.

Share