Sony PXW X320 Custom

NAB 2015 Fuarı’nda dikkatleri üzerine çeken Sony Beyond Definition ürün yelpazesini genişletiyor

Sony, çekim, kurgu, depolama, IP aktarımı ve daha fazlasını içeren 4K iş akışı yeniliklerinden oluşan yeni canlı yayın teknolojilerini NAB 2015 Fuarı’nda sergiledi. Sony, NAB 2015’te profesyonellerin çeşitli 4K içerik oluşturma ve üretim uygulamalarındaki gereksinimlerine hitap eden yeni teknolojiler de dâhil olmak üzere 4K teknolojisinde gerçekleştirdiği en songelişmeleri sergileyerek Beyond Definition temasını genişletiyor. Sony ayrıca, gelişmekte olan 4K yayın çağını yansıtan pek çok mevcut pratik çözüm önerisini de gözler önüne seriyor. Sony Europe Satış Müdürü Olivier Bovis, “4K, önceleri film pro- düksiyonunda ve dijtal sinema projeksiyonunda kullanılıyordu. Ancak artık TV programlarında, belgesel filmerinde, spor yayınlarında, canlı yayınlanan konserlerde ve daha pek çok alanda kullanılıyor. Pek çok ülke 4K deneme yayınları, 4K iletim testleri yapıyor ve evde, 4K yayın deneyimi katlanarak artıyor.” diyor. Sony, NAB fuarında en yeni 4K/HD kamera sistemlerini ve IP ağ tabanlı aktarım teknolojilerini sunarak canlı yayınlanan spor müsabakaları ve etkinlikler gibi önemli 4K içerik yayınlarının pratik biçimde nasıl yapıldığını gösteriyor. Sony ayrıca F65,F55 ve F5’ten PXW-FS7, NEX- FS700, PXW-Z100 4K video kameralara kadar tüm profesyonel 4K kamera serisinin yanı sıra PXW-X70’e yeni eklenen 4K seçeneğini ve çeşitli 4K tüketici kameralarını da sergiliyor. Sony’nin 4K profesyonel serisi;4K özellikli resim masalarını,4K/HD sunucuları, yeni PMW- PZ1 4K bellek oynatıcıyı ve BVM-X300 4K OLED referans monitörünü de içeriyor

4K Canlı prodüksiyon çözümleri
Dünyanın ilk üç orijinal 4K görüntü sensörlü 4K sistem kamerası yeni HDC-4300 sistem kamerası dünyanın ilk 2/3 inç tipi üç orijinal 4K görüntü sensörünü kullanıyor. Bu kamera B4 mount HD lenslerin doğrudan takılmasına olanak sağlıyor ve yüksek büyütme oranına sahip büyük lenslerin kullanımını destekliyor. HDC-4300, yeni nesil yayın standardı ITU-R BT.2020 özellikli yeni 4K görüntü sensörü ve prizması sayesinde daha geniş bir renk gamında çekim yapıyor. Ayrıca, HDC-4300 mevcut yayın standardı ITU-R BT.709’a uygun kayıtlar da yapabildiğinden mevcut canlı prodüksiyon ortamlarına da tamamen uyum sağlıyor. SZC-4002 isteğe bağlı yazılım paketiyle HDC-4300, 8x’e kadar yüksek kare hızında HD çekimler yapabiliyor. HDC-4300, canlı spor ve konser yayınlarının gerçek coşkusunu sunarak izleyicilere heyecanlı anlar yaşatacak. BPU-4000 baseband işlemci birimi ve HDCU-2000 ya da 2500 kamera kontrol biriminin bağlanmasıyla HDC-4300 4K canlı prodüksiyon sistemine dönüştürülerek 4K yayıncılık için dev bir adım atılabiliyor.
IP canlı prodüksiyon sistemleri
Sony, geliştirme aşamasında olan yeni Networked Media Interface’i içeren bir canlı prodüksiyon resim masasının, destekçi üreticilerin işbirliğiyle yapılandırılan IP tabanlı bir 4K/ HD aktarım sistemi olan ve HDC-4300 gibi kameralardan gelen video sinyallerinin düşük gecikmeli IP aktarımlarını yapabilen IP canlı prodüksiyon sisteminin nasıl en önemli parçası haline geldiğini gösteriyor. Günümüzdeki 4K aktarımları çok miktarda SDI kablosu gerektirirken Networked Media Interface, 4K aktarımını tek bir Ethernet kablosu üzerinden sağlamak için IP teknolojilerinden faydalanıyor. Bugün itibariyle 30 üretici bu girişime katıldı. Sony; ilerleyen zamanlarda bu yeni arabirimi destekleyen yazılım ve donanım serisini genişletecek ve bu teknolojilerin kolayca bulunabilen kaynaklar haline gelmesi için destekçi üreticilerle işbirliği içinde çalışacak.
Belgesel film prodüksiyonu için çözümler
Sony’nin verimli 4K prodüksiyon iş akışı, çekimden kurguya ve yeniden oynatmaya kadar her aşamada yüksek kaliteli içerik sunuyor. Farklı çekim stilleri çeşitli geniş formatlı kameralar tarafından destekleniyor. Birinci sınıf F65, çok yönlü PMW-F55 ve PMW-F5 ve kullanımı kolay PXW-FS7 ilk kez 2013 yılında piyasaya sunulan PMW-F55 ve PMW-F5 sinema kameraları, işlevselliklerini artıran yazılım yükseltmeleri ve bir kişi tarafından kullanılabilmelerini sağlayan yeni aksesuarlarla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler geniş 4K sensörlerle çekim yapmak için yeni olanaklar sağlıyor. Bu modeller piyasaya sunulduğundan beri iki yıl içinde tüm dünyada 5.500’den fazla adette satıldılar. Sony’nin kompakt ve taşınabilir PMW-PZ1 4K bellek oynatıcısı, çeşitli 4K görüntüleme cihazlarına sabit biçimde bağlanmasına olanak sağlayan dört 3G-SDI çıkışı ve bir HDMI çıkışına sahip. HD ve 4K içerikleri anında oynatma özelliğiyle sahne monitörü olarak ve 4K videoları 50/60p’de yeniden oynatma özelliğiyle etkinliklerde ve diğer mekânlarda kolayca kullanılabiliyor. Sony’nin 4K/HD yüksek çözünürlüklü videolar için verimli sıkıştırma çözümü sunan XAVC formatı şu an 73 şirket tarafından destekleniyor ve endüstri standardı olma yolunda hızla ilerliyor. Sony; XAVC iş akışını geliştirmeye ve destekleyici ürün serisini genişletmeye devam edecek.

Yüksek dinamik aralık
Yüksek dinamik aralık, daha fazla kontrast ve parlaklık sunarak daha önce görülmemiş bir seviyede yaratıcı ifade özgürlüğü sağlıyor. F65 ve PMW-F55 CineAlta kameralarla çekilen yüksek dinamik aralık içerikleri, Sony’nin özel yüksek kontrast ve yüksek parlaklık sunan organik el paneline sahip BVM-X300 4K OLED TRIMASTER EL referans monitöründe tüm yönleriyle görüntülenebiliyor. Capcanlı alevler, gökyüzünde parlayan yıldızlar ve denizin üzerinde dans eden gün ışığı yüksek dinamik aralık izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatacak ve yaratıcılıklarını harekete geçirecek. Sony’nin ödüllü HD OLE monitörleri piyasaya sunulduğu 2011 yılından bu yana tüm dünyada 40.000 adetten fazla satıldı.

Haber prodüksiyon çözümleri
Sony kablosuz adaptörler ve dâhili kablosuz özelliklere sahip video kameralar geliştirerek kablosuz haber prodüksiyonu iş akışlarını artırıyor. Sony; NAB Fuarı’nda 4G/LTE ve Wi-Fi® ağları aracılığıyla video kameradan doğrudan görüntü ve ses aktarımını gösterecek ve benzersiz QoS teknolojisine dayanan teknolojisine dayanan güvenilir canlı video gönderimi için çözümler sunacak. Kablosuz çözümler, uydu tabanlı canlı yayınlar gibi karmaşık ekipmanlar gerektirmediğinden, uygun olanağı sunuyor ve prodüksiyon için daha fazla özgürlük sağlıyor. Sony’nin PWS-1000RX1 Network RXStation ürünü piyasaya sunuldu.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir