f55 camera

Hollywood’un tercihi Sony PMW-F55

PMW-F55 CineAlta kamerayı Hollywood filmlerinden TV dizilerine, reklam filmlerinden spora ve hatta daha fazlasına kadar her yerde göreceksiniz. Kompakt boyutlarıyla, nefes kesen 4K görüntü kalitesi ve kolay uyarlanabilirlik imkanı sunuyor. Ayrıca olağanüstü özellikleri, dünya çapındaki film yapımcılarının yaratıcı talepleriyle değişmeye devam ediyor.

Çok yönlü F55, olağanüstü 4K ayrıntı, renk ve dinamik aralık özellikleriyle filmlere ve TV programlarına hayat veriyor. Bu nedenle, dünyanın en gözde film yapımcılarının ilk seçimidir.

Bu kamera, film yapımcılarının ihtiyaçlarına ayak uydurmak için sürekli değişen bir kameradır. F55 için son cihaz yazılımı ile genişletilmiş renk alanı desteği, yüksek kare hızlı 16 bit 4K RAW kayıt, yeni ergonomik iyileştirmeler ve daha fazlası eklenmektedir.

Sınırların ötesinde renkler

Çok daha fazlasını elde edebilecekken neden sıradan renkleri kabul edesiniz? Sony S-Gamut, daha az özellikli kameraların yakalayamayacağı kırmızı ve yeşil renkleri üretir.

Olağanüstü 16 bit doğrusal RAW kayıt ile her renk nüansı korunur. Bu da 65.000’den fazla farklı kırmızı tonunu kodlar. Ve 65.000 mavi, ve 65.000 yeşil…

Toplamda 275.000.000.000.000’dan fazla olası renk anlamına gelir.

240 kare/saniye ile istediğiniz hız

F55 ile yüksek hızlı çekim, mükemmel ağır çekime açılan kapıdır. 240 fps’de 2K RAW kayıt yaparak 24p’de oynatabilirsiniz. Spor, aksiyon ve patlamaların ince ayrıntılarının yanı sıra, doğal hayatın eşsiz güzelliklerini yakalamak için ideal olan 10x süper ağır çekim oynatma imkanı elde edeceksiniz. (Ayrı olarak satılan AXS-R5/R7 RAW kayıt cihazı gereklidir).

Dahili 4K çekim yapın

F55’ten önce 4K dijital sinematografi kameralarının tek bir ortak yönü vardı. En azından harici bir kayıt cihazı olmadan 4K çekimlerinizi kaydedemiyorlardı.

F55 ile her şey değişti. Pratik 240 Mb/sn (24p) çözünürlükte Sony XAVC I kaydın tam kare kalitesiyle dahili olarak yakalanan 4096 x 2160 tam çözünürlük sayesinde iş akışınıza ekstra güç sağlayın.

Filmlerden çok daha fazlası

F55’in yetenekleri filmlerin çok ötesine uzanıyor. İster belgesel ister haber çekimi yapın; taşınabilir F55, nerede olduğunuzdan ve neler olduğundan bağımsız olarak yaratıcı vizyonunuza ayak uydurabilecek denge ve beceriye sahiptir.

İsteğe bağlı destek kiti, size gerçek bir omuz tipi kameranın bilindik ergonomisini ve uygun dengesini sunar. Rahat ve dengeli kullanım için ayarlanabilir omuz yastığı ve ön blok kontrolü bulunur. Güç, kablosuz ses, lens desteği ve RAW kaydına yönelik diğer yükseltmeler de çok çeşitli saha tabanlı uygulamalarda çekim olanaklarını zenginleştirir.

Canlı prodüksiyon için donatılan bu kamera, mükemmel ayrıntılı 4K çözünürlükte spor ve kültürel etkinlik çekimleri için de ideal seçimdir. F55, yayıncıların iş akışına tam uyum sağlayarak, yayın ekiplerine geleneksel Sony HD sistem kameralarıyla elde edecekleri güven verici çalışma ve esnekliği sunar.

Daha Fazla Duygu

Yüksek Dinamik Aralık (HDR); daha parlak aydınlık ve daha koyu karanlık kısımlar ve daha zengin renkler ile izleyicileri bir sonraki seviyeye taşıyor. F55 ile HDR çözünürlükte çekim yapmaya ve izleyicilerin bugün ve yarın keyfini çıkarabileceği heyecan verici yeni yaratıcı olanaklar sunmaya hazırsınız.

Sürekli iyileştirme

Gerçek dünyadaki görüntü yönetmenlerine ne istediklerini sorarak, F55’in özelliklerini sürekli olarak iyileştiriyoruz.

Örneğin bu yeni ve sezgisel Hızlı Menü işlevi, Seçenek düğmesine tek dokunuşla günlük işleri kameranın alt ekranında yapmayı kolaylaştırıyor. Verimli yaratıcı kararlar vermek için daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Tabii menü seçenekleri arasında boğulmak için daha az zaman harcarsınız.

* PMW-F55 ile çekilen olağanüstü film ve TV programlarını keşfetmek için;  ‘’https://www.sony.com.tr/pro/page/broadcast-products-cinematography-2016?tab=shot-on-cinealta&filter=f55  ‘’adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Share