rear 3 4 shot

Full HD kompakt profesyonel NXCAM video kamera, HXR-NX100

HXR-NX100; kaliteden ödün vermeyen, büyük 1,0 tipi sensörü, 3 bağımsız manuel lens halkası dahil olmak üzere tanıdık, başarısı kanıtlanmış manuel kontrolleri ve akıllı, tam otomatik seçenekleriyle etkileyici sonuçlar verebilen, uygun maliyetli, kompakt bir Full HD kameradır. NX100, sağlam ancak kompakt gövdesinde, ihtiyacınız olan tüm profesyonel özellikleri sunar.

Yüksek hassasiyet ve yüksek çözünürlük

1,0 tipi Exmor R® CMOS sensörü sayesinde HXR-NX100, aynı kategorideki video kameralardan çok daha hassastır. Parlaklığı ve çözünürlüğü daha yüksek olan ve aynı fiyat aralığındaki hiçbir video kamerada bulunmayan sığ alan derinliğiyle daha fazla bokeh efekti sunan 1,0 sensör, sizi ve müşterilerinizi şaşırtacak kadar güzel, sinematik görüntüler oluşturmanızı sağlar.

NX100, görüntüleme performansını geliştirirken XAVC-S 50 Mb/sn, AVCHD ve DV dosya tabanlı kayıt gibi çeşitli kayıt formatlarını destekler ve günümüzün tüm Full HD iş akışlarına olağanüstü esneklik kazandırır.

48x yakınlaştırma ile yakın çekimler

Sony, en geniş sahneleri bile üstün netlikte çekebilmeniz için NX100’e özel olarak yüksek kaliteli, 29 mm geniş açılı bir G Lens geliştirdi. 12x optik yakınlaştırma özelliği, görüntü kalitesini korurken görüntüyü ek olarak 24x oranında büyütebilen Sony’nin benzersiz By Pixel Super Resolution Teknolojisi ile önemli ölçüde geliştirilmiştir. Ayrıca yakınlaştırma performansı, Dijital Genişletici ile iki kat daha artırılarak maksimum 48x yakınlaştırma kapasitesine çıkarılabilir.

Uyarlanabilir, profesyonel işlevler

Üç bağımsız manuel lens halkası dahil olmak üzere gelişmiş manuel kontroller, dahili 4 kademeli ND filtreleri ve sınıfında lider Full-HD performans gibi profesyonel özelliklerle HXR-NX100, tüketici modellerinin ve düşük seviye omuz modellerinin ötesine geçmek ya da yalnızca kaset ortamından yüksek hızlı katı hal kayda geçiş yapmak amacıyla ilk profesyonel Sony video kamerasını satın almak isteyenler için ideal tercihtir. NX100, etkinlikler ve kurumsal videolar dahil olmak üzere çok çeşitli çekimler için mükemmel olan, uygun maliyetli fakat yüksek performanslı bir tercihtir.

Büyük 1,0 tipi sensörle etkileyici kalite

HXR-NX100’ün tekli 20 megapiksel*1 1,0 tipi Exmor R® CMOS sensörü, 16 mm film karesiyle yaklaşık aynı büyüklüktedir ve 1/4,7 tipi üç sensörün toplamından yedi kat daha büyüktür. Bu büyük boyut sayesinde sensöre daha fazla ışık ulaştığından daha az parazit ve bulanıklık oluşur; dolayısıyla 1,7 lüks *2 minimum aydınlatma düzeyiyle karanlık bir sahnede bile net ve sabit görüntüler elde edilir. Büyük sensör boyutu, güzel arka planı odaktan çıkararak (bokeh) göstermek istediğiniz şeye odaklanmanızı ve görüntünün geri kalanının odağını bozmanızı sağlar.

Maksimum 48x yakınlaştırma özellikli Sony G Lens

12x optik yakınlaştırmalı sabit 29 mm geniş açılı lens, en geniş manzara sahnelerini bile yakalamayı kolaylaştırırken üstün netlik ve keskinlik sunarak, NX100’ün büyük 1,0 tipi sensörünün performansını en üst düzeye çıkarır.

“G Lens”, Sony’nin yüksek optik performans standartlarına göre tasarlanıp üretilen, kendi kamera lensi yelpazesidir.

Ayrıca Sony’nin gelişmiş Clear Image Zoom özelliği, en uzaktaki sahneleri bile yakınlaştırmanıza yardımcı olur. Maksimum 12x optik büyütmede yakınlaştırma yaptıktan sonra By Pixel Super Resolution Teknolojisi, görüntü kalitesini korurken görüntüyü ek olarak %200 oranında büyütebilir. Dahası, yakınlaştırma performansı bir Dijital Genişletici ile iki kat daha artırılarak 48x’e kadar çıkarılabilir.

Manuel çalışma imkanı sunan, profesyonel, kullanışlı tasarım

HXR-NX100, ergonomik tasarımıyla hafiftir ve kullanımı kolay bir çekim deneyimi sunar. Üç manuel, bağımsız lens halkası odaklama, yakınlaştırma ve iris kontrolünün sorunsuz ve doğal biçimde ayarlanmasını sağlar. Tam otomatik modda ya da maksimum yaratıcı kontrol için tamamen manuel olarak kullanılabilir. Manuel kadran ve gövdenin yan tarafında bulunan düğmeler, İRİS (diyafram açıklığı), KAZANÇ ve enstantane hızı ayarlarının hızlı ve kolay şekilde yapılmasını sağlar. Beyaz dengesi, kullanışlı 100 K’lık renk sıcaklığı kademeleriyle kolayca ayarlanabilir.

Dahili ND Filtreler

Dahili bir Nötr Yoğunluk (ND) filtresi tekeri; Net, 1/4 (2 Kademe), 1/16 (4 Kademe) ve 1/64 (6 Kademe) konumlarına sahiptir. Bu, dışarıda yapılan gündüz çekimlerinde bile ayrı bir filtre kullanmaya gerek kalmadan, sığ alan derinliğinin tüm avantajlarından yararlanmayı kolaylaştırır.

DV, AVCHD ve 50 Mb/sn XAVC S ile çoklu formatta kayıt

Kendisini kanıtlamış eski iş akışlarını desteklemek için AVCHD ve DV kaydın yanı sıra 50 Mb/sn’de daha yeni, daha gelişmiş XAVC S kayıt yapabilen HXR-NX100, Full HD prodüksiyonlar için mümkün olan en iyi performansı sağlayacak biçimde tasarlanmıştır.

XAVC S, etkileyici bir görüntü kalitesinin yanı sıra iş akışı esnekliği ve depolama verimliliği sağlar. HXR-NX100; XAVC S’de MP4 dosya formatını kullanır, 50 Mb/sn’de örnekleme yapar ve daha şimdiden başlıca doğrusal olmayan düzenleyicilerin (NLE’ler) hepsi tarafından desteklenmektedir. AVCHD’ye kıyasla XAVC S 50 Mb/sn, daha yüksek bit hızı sayesinde daha fazla ayrıntı yakalar ve paraziti azaltır.

Bölgenize bağlı olarak 50p, 50i, 25p Full HD ve 50i SD (PAL modeli) ya da 60p, 60i, 30p, 24p Full HD ve 60i SD (NTSC modeli) kayıt kare hızları sunan ayrı modeller mevcuttur.

Kayıt esnekliği için çift ortam yuvası

Kayıt süresini uzatmak ve iş akışı esnekliğini artırmak için iki bellek kartı yuvasıyla donatılan NX100; SDXC kartlar, SDHC kartlar, Memory Stick PRO Duo™ (Mark 2) ve Memory Stick PRO-HG Duo™ ile uyumludur.

“RÖLE” modu, birinci bellek kartı dolduğunda kaydı otomatik olarak ikinci bellek kartına geçirirken “SIMUL” modu iki bellek kartına eş zamanlı kayda olanak sağlar (örneğin, anında yedekleme sürümü oluşturmak için). NX100’ün biri tutma yerinde diğeri video kamera gövdesinde bulunan iki Başlat/Durdur düğmesi, “SIMUL” modunda kayıt yaparken bağımsız olarak farklı bellek kartlarında kaydı başlatıp durdurabilir.

Yüksek çözünürlüklü LCD ve EVF

NX100, 0,24 tipi Elektronik Vizöre (EVF) ve kolayca ayarlanabilen, döndürülebilir 3,5 tipi LCD’ye sahiptir. Her iki bileşen de çekim tercihiniz ne olursa olsun, hassas izleme imkanı ve düşük gecikme süresi sunmak için 1.550.000 noktalı yüksek çözünürlüğe sahiptir.

Çoklu Arayüz (MI) Yuvası

HXR-NX100, Sony’nin uyumlu Sony aksesuarlarına güç, sinyal bağlantıları ve koordineli açma/kapatma sağlayan esnek Çoklu Arabirim (MI) Yuvasını kullanır. Örneğin, UWP-D11 veya UWP-D12 gibi Sony kablosuz mikrofon sistemlerini bağlayıp kontrol edebilir ya da HVL-LBPC ışığı* takabilirsiniz.

Çok çeşitli bağlantı seçenekleri

Adaptörler için endişelenmenize gerek yoktur: NX100; HDMI, Çoklu/Mikro USB, profesyonel ses XLR terminalleri, REMOTE ve Kompozit (BNC) dahil olmak üzere birçok dahili bağlantı seçeneği sağlar.

Share