ft5

FSM Film – Fuat CEYLAN

1-) FSM Film’i tanıyabilir miyiz? Sektörün önemli firmaları arasında yer alıyorsunuz. Bunu sağlayan ilkelerden bahseder misiniz? 

FSM Film’in sektörle tanışması 1994 yıllarına dayanmaktadır, sektörün içinden gelen sirket ortaklari sayesinde sağlam ve emin adımlarla sektöre girmeyi hedef seçmiştir. Kuruluşundan itibaren sektör içindeki eksikleri gören ve bunları nasıl iyileştiririz ve daha iyi bir hale getiririz diye yola çıktık. Bu ilk hedefimiz olmuştur. Bunun bilinci ile iş yaptığımız firmalarda bizden isteklerini dile getirmelerini ve hep beraber sektöre nasıl daha faydalı oluruz diye çaba sarf ettik. Eğer sektörde önemli bir yerde görülüyorsak bu bizi gerçekten çok mutlu eder. Bu çalışma azmimizi daha da ilerilere taşımamıza vesile olur. İlkelerimize gelince bunlar o kadar büyük şeyler değil aslında herkesin günlük hayatta benimsemesi gereken şeyler. 1.Güler yüz 2.Samimiyet 3.Müşteri memnuniyeti ki bu herşeyin basında gelir 4.Hızlı ama asla eksik olmayan hizmet ve daha sayılacak bir çok şey.

 

2-) FSM film olarak satın aldığınız ekipmanlarda özen gösterdiğiniz noktalar nelerdir? Ekipmanları kiralamak isteyen fırmaların son dönemde beklentileri ürünlerde daha çok hangi özelliklerin bulunması yönünde?

Satın aldığımız ürünlerde ilk olarak özen gösterdiğimiz şey satış sonrası hizmet, kullanım rahatlığı,servis ağı,garanti kapsamı ekipman kiralayan firmaların bizden isteği kiraladığı ürünün  kolay bir şekilde kullanımı yönünde pratik olmasını istiyorlar. Ayrıca artık bu ürünlerin türkce kullanım menusu olması ilk söylenen şeylerin başında geliyor. Üründe bir sorun olduğunda yedeğinin bulunması gibi isteklerde bulunabiliyor firmalar.

 

3-) Sony ve Ateksis ile çalışmalarınız nasıl başladı? Tercihlerinizde rol oynayan faktörler nelerdir?

Şirket ortaklarımızdan Fuat CEYLAN’ın sektördeki ciddi çalışmalarından dolayı Ateksis firmasını takip etmekteydi. Sony ise zaten kendini ispatlamış bir marka (son zamanlardaki çalışmaları bunu biraz değiştirdi tabi ki)Ateksis firmasını tercih etme sebeplerimiz ise ciddi donanımlı bir ekip olmasi ve Türkiye pazarında ciddi bir potansiyeli oluşu.

 

4-) Türkiye’deki yayıncılık ve kiralama sektörünü genel olarak değerlendirir misiniz? Sizce gelişimi için neler gereklidir?

Türkiye’deki yayıncılık geçmişe göre baya bir yol aldı bu da özel kanallların açılmasıyla bir ciddi pazar olmuştur. Bunu gören medya kuruluşları pastadan pay almak için gerekli yatırımları yapması gerekiyordu, ama Türkiye’de hızlı bir tüketim olduğu için fazlasıyla bilgi kirliliği oluşmuştur, bunun sancılarını da kiralama sektörü fazlasıyla çekmektedir. Sebeplerine gelince o kadar hızlı dönen bu sektörde var olabilmek için çok iyi takip etmeniz yanlış adımlar atmamanız gerekiyor yoksa bu bir felakete dönüşüp bir anda bütün birikimlerinizi kaybetmenize sebep oluyor buna bir yayıncılık standardı getirilmesi lazım. Ve kanallların alt yapısını uzun vadeli oluşturmaları ve bundan da kiralama sektörünün haberi olması da adımını bu alt yapıya göre hazırlaması gerekir. Örnek vermek gerekirse bir proje yapım aşamasında kanal tarafından kabul görüyorsa bunun taahhüt edilmesi 13 bölüm bir proje ise bunun 13 bölüm olarak kesin çekilmesi lazım ama bu sektörde medya patronlarının sözü geçtiği için istediği bölümde kesip atabiliyor. Buna bir standart getirilirse hem yapımcı firma hem kiralama firmaları garanti bir işin altına imza atmış oluyor. Bunun yanında yapımcı firmalarında iş kalitesi olarak az da olsa teknik bilgileri olması gerekiyor ki onlarla bu konuda hem fikir olmak gerekiyor. Bunun haricinde Türkiye bu konuda baya bir atılım yapıp bacasız sanayi olarak yurt dışına ciddi sayılacak bir miktarda dizi film ihraç etmişti.  2005-2011 yılları arası 76 ülkeye otuzbeş bin saati aşan ve değeri 150 milyon TL.’yi bulan dizi ve film ihracatının gerçekleştirildiği,      Türkiye’nin 18 milyon hane ile görsel işitsel sektörde Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri olduğu görülmekte.

 

5-) Firmanızın gelecek dönemlere ait hedefleri ve beklentileri nelerdir?

FSM Film gelecek dönemlere ait hedeflerinin içinde sektörde daha iyi ne yapabilir bu sektöre yeni operatörler yeni teknik elemanlar nasıl kazandırabilir onun çabası içinde olacaktır, bunları yaparken de  sektörün daha geliştiğini görmesi beklentileri içindedir biz inanıyoruz ki sektörümüz bundan 10 sene öncesine göre çok daha iyi yerlerde. Ve bu şekilde giderse yatırımlarımıza durmadan devam edeceğiz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir