cok yonlu secenekleriyle canon compact servo 18 80mm zoom lensi

Çok yönlü seçenekleriyle Canon Compact-Servo 18-80mm zoom lensi

  • Yeni Compact-servo 18-80mm zoom lensi 4K çözünürlükte çalışmaya hazır ve sadece uyumlu kamera modelleriyle otomatik odak ve optik görüntü sabitleme özellikleriyle, film yapımcılarına istedikleri çekimleri yakalamaları konusunda yardımcı olarak yüksek çözünürlüklü görüntüler sunuyor.

Canon COMPACT-SERVO 18-80mm, en ra­hat taşınabilme hedeflenerek tasarlanan, 4K çözünürlüğe hazır, küçük ve hafif bir zoom lensi. Geleneksel Canon EF fotoğraf lensleri ile CN-E sinema lensleri arasında bir köprü kuran COMPACT-SERVO 18-80mm, sine­ma lenslerinin kalitesini fotoğraf lenslerinin hafifliği, küçüklüğü ve özellikleriyle isteyen film ve belgesel kameramanları için ideal ola­bilir. Sinema tarzı bir lens olan COM­PACT-SERVO 18-80mm, standart bir özellik olarak yeni geliştirilen servo sürücüsüne sahip.

Lensteki Image Stabilization ve Autofo­cus işlevleri, sinema kameralarında pek bulunmayan ama fotoğraf lenslerinde hep yer alan iki çok kullanışlı özelliğe sahip. Lensin yüksek görüntü kalitesi 4K görüntü yapımını destekliyor ve el, omuz, tripod gibi çeşitli çekim tarzlarıyla kullanılabilecek biçimde tasarlandı.

Compact- Servo 18-80mm üstün üretim kalitesi ve optik performansıyla, kameramanlara EF lenslerden bir adım ileri gitmek için uy­gun fiyatlı ve çok yönlü bir seçenek sunuyor.

Yaygın kullanılan 18mm – 80mm odak me­safesini kapsayan bu yeni zoom lensi, Canon EF lenslerin işlevselliğiyle Canon Cinema lenslerinin hassasiyet ve sinematik görün­tüsünü bir araya getiriyor.

Yeni Compact-servo 18-80mm zoom lensi 4K çözünür­lükte çalışmaya hazır ve sadece uyumlu kamera modelleriyle otomatik odak ve optik görüntü sabitleme özellikleriyle, film yapımcılarına istedikleri çekimleri yakalamaları konusunda yardımcı olarak yüksek çözünürlüklü görüntüler sunuyor.

EF-mount Super 35mm büyük boy ka­meralarla uyumlu lens, T4.4’te tüm odak aralığında parlaklığı koruyor. Kameraman­lar lensin Dual Pixel CMOS AF, otomatik iris, kayıt başlatma ve durdurma, opsiyonel uzaktan kumanda ile uzaktan lens denetimi, EOS C300 Mark II Cinema Camera ile renk sapması düzeltimi, malzeme verisi kaydı ve T-number ekranı seçimi gibi birçok özelliğini EF-mount bağlantısı yoluyla çeşitli şekillerde kontrol edebiliyorlar.

COMPACT-SERVO 18-80mm zoom lenste­ki dokuz kanatlı iris açıklık diyaframı, çekime sanatsal ve şık bir görünüm vermeye yardımcı oluyor; odak alanı dışında çok istenen bokeh efekti sağlıyor. Üç adet iç odaklama sistem grubu sayesinde, odak mesafe sapması (fo­cus breathing) büyük ölçüde azalıyor.

Lensteki yeni geliştirilen Servo Drive Unit, servo ile manuel modlar arasında kesinti­siz geçiş sağlayarak, kameramanlara odak, zoom ve iris ayarlarının motorlu kon­trol imkânı sunuyor. Servo Drive Unit, Canon ZSD-300D ve FPD-400D gibi endüstri standardında lens denetleyici­lerle uyumlu.

Canon ENG habercileri ile acele ve seyyar kameramanlar için opsiyonel tutma yeri ZSG-C10’u geliştirdi. Tut­ma yeri aksesuarı kameraya 20 uçlu kablo ile bağlanarak, çeşitli lens işlev­lerinin tutma yerinden denetlenmesini sağlıyor.

Share