canon goruntuleme ve baski dunyasini istanbulda bulusturdu

Canon, görüntüleme ve baskı dünyasını İstanbul’da buluşturdu

  • Dünyanın baskı ve görüntüleme teknolojileri liderlerinden Ca­non, en yeni ürün ve çözümlerini BRANDNEWS’16’da tanıttı. Canon Ürün Yöneticilerinden Cüneyt Akman, Canon’un 2016 yılında 110 milyon lens üretimi ve 80 milyon gövde üretimine ulaştığını açıkladı.

Dünyanın baskı ve görüntüleme teknolojileri liderlerinden Ca­non, en yeni ürün ve çözümlerini BRANDNEWS’16’da tanıttı. Ortaköy Kethüda’da düzenlenen etkinliğe, sektörün önde gelen fotoğrafçıları, üniversitelerin fotoğraf bölümü öğrencileri ve öğ­retim görevlileri, çeşitli fotoğraf kurslarından öğrenciler ile baskı ve ağ kameraları sektörünün temsilcilerinin de aralarında bulun­duğu 300 kişi katıldı.

Mimar Sinan tarafından tasarlanan ve 300 yıl boyunca hamam olarak hizmet veren Kethüda’da her odada farklı bir ürün farklı konseptte sergilendi. Canon’un tasarruf rekortmeni yazıcısı Pix­ma G3400 için hazırlanan odada katılımcılar fotoğraflarını ken­dileri bastırdı. Projektör odasında da Canon’un sinemaya yönelik ürünleri sergilendi. Ağ kameraları da büyücü konseptiyle anla­tıldı. Katılımcılara yüz tanıma özelliği eğlenceli şekilde tanıtıldı. Yani katılımcılar Canon’un neredeyse tüm ürün gamını bir arada tanıma fırsatı buldu.

 250 milyon megapiksele çıktı

Etkinlikte, EOS 1D X Mark II, EOS 80D, EOS 5Ds ve EOS 5DsR Ca­non’un en çok dikkat çeken fotoğraf makinaları oldu. Canon Ürün Yöneticileri Cüneyt Akman ve Mert Gündoğdu, Canon’un ürün­leriyle ilgili bilgiler verdi. Canon’un cirosunun yüzde 8.6’sını Ar-Ge’ye ayırdığını ve 11 yıldır patent sayısında ilk 5’te olduklarını anlatan Cüneyt Akman şöyle konuştu: “120 megapiksellik ka­mera tanıttık. Aynı zamanda 250 megapiksel sensör geliştirdik. ISO’da ise 4 milyona çıktı. Yani sadece piksel ile uğraşmıyoruz. Görüntünün daha kaliteli olması için çalışıyoruz.”

Akman, Canon’un 2016 yılında 110 milyon lens üretimi ve 80 milyon gövde üretimine ulaştığını açıkladı.

Dünyanın en hızlı kamerası

Mert Gündoğdu, bu yıl en dikkat çekici ürünlerden birinin Canon 1D X Mark II olduğunu vurguladı. Saniyede 16 kare çekim yapa­bilen cihaz dünyanın en hızlı full frame kamerası olarak biliniyor. En yakın rakibinden 2 kat daha fazla hız sunuyor.

Share