divar kaydediciler

Yenilenen Dıvar IP 6000 ve Dıvar IP 7000 serisi kayıt cihazları

Yenilikleriyle hayatımızı kolaylaştıran Bosch’tan DIVAR IP 6000 ve 7000 serisi cihazları ile kayıt videolarına anlık gerçek zamanda erişme olanağı sağlanıyor.

Yenilikleriyle hayatımızı kolay­laştırmayı, bizlere güvenli bir ortam sağlamayı hedeflemiş Bosch ile bu sayımızda da yine bir yenilikten bahsedeceğiz. Geçtiğimiz aylarda piyasaya yenilenmiş olarak sürülen kayıt cihazları DIVAR IP 6000 ve 7000 serileri. Bu serilerin (DIP 6180,DIP 7180) yenilenen en iyi yanı kayıt kapasitelerinin 2 kat kadar artan modelleri herhalde, bu özellik ekonomik olarak da kullanıcıları rahat­latacaktır. Onun dışında RAID 5-6 özellikleriyle kayıtlar güven altında. Bu kayıt cihazları, sağlam ve güvenli bir biçimde çalışarak kayıt videolarına anlık gerçek zamanda erişebilme olanağı sağlanıyor. Artık birçok fabrika, otel, AVM gibi yerlerde insanlar, güvenliğin maksimum düzeyde olmasını beklemekte ve Bosch markası da bu bek­lentileri çokça karşılamaktadır.

Öncelikle yeni DIP 6000 seri­sinden bahsedecek olursam; bu seride eskisi gibi kanal lisansı olmayıp içeriğine ek­lenen lisanlar sayesinde 128 kameraya kadar izleme özelli­ğine sahip oluyor, eski serinin toplam genişleme kapasitesi 24 TB iken şimdi 64 TB ‘a kadar çıkabilen kayıt kapasitesine sahip olan kayıt cihazları içeriyor (DIP-61F0-00N). Bu modeller DIP 6180-00N modellerine göre boyut olarak daha büyüktür.

DIP 7000 serisi de 32 kanal lisansına sahip olup 128 kanala kadar artırılabiliyor, yenilenen kayıt kapasitesi 64 TB ‘a kadar artan modelleri bu seride de göze çarpıyor. DIP-71F0-00N (3U), bu modeller boyut olarak DIP 7180-00N (2U) modellerine göre daha büyüktür. Kayıt ge­nişleme ünitesi olarak DIP 6000 üniteleri eklenebiliyor (maksimum 4 adet).

Özetleyecek olursak; aslına bakarsanız her çıkan yenilik hem insan güvenliğini maksimize ederek hem de kullanıcılara bunu daha ekonomik biçimde sunmayı hedefliyor bosch bunu yaparken kullanıcıların ihtiyaçlarını çok iyi saptayabiliyor, bundan sonrada bize teknolojik anlamda böyle güzellikler sunmasını ve her defa olduğu gibi bizleri şaşırtmasını bekliyoruz.

Share