hasan dogan milli takimlar kamp ve egitim tesisi acildi CHA 1493251 2 t

Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri’ne özel çözümler

Ateksis, zayıf akım sistemlerinde yangın algılama sistemi, seslendirme ve acil anons sistemi, IP CCTV sistemi ve kartlı geçiş sistemlerinde projeye özel çözümler üretmiştir.

Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, 235 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer almaktadır. Toplam kapalı alanı 2 bin 320 metrekareyi bulan ofis binası 3 katlı, konaklama bloğu ise 7 bin 935 metrekarelik bir kapalı alandan oluşmaktadır. 3 katlı binada 3 bin 200 metrekarelik bölümde 85 oda yer almaktadır. 2’si süit, 83’ü iki kişilik olarak planlanan bu odaların yanı sıra, blok içerisinde hobi ve toplantı odaları da bulunmaktadır. Ateksis bu projede, zayıf akım sistemlerinde yangın algılama sistemi, seslendirme ve acil anons sistemi, IP CCTV sistemi ve kartlı geçiş sisteminde projeye dâhil olmuştur.

Yangın Algılama Sistemi: Toplamda 1500 adresli ekipmandan oluşmaktadır. Sistem 1536 adresli 15 çevrim kapasitesine sahip network edilebilir modüler yangın algılama paneli üzerinden kontrol edilmektedir. Konaklama bölümüne ait milli takım oyuncularının kalacağı odalarda sesli uyarı veren buzzer soket kullanılmıştır. Normal dedektör soketi yerine kullandığımız buzzer soket, dedektör gibi adresli bir ekipman olduğu için noktasal bazda çalışmaktadır. Bu sayede dedektörü olası algılamayı yaptığında yangın paneline bilgi verir ve 92.1 db ses seviyesi ile ilgili mahal uyarılmaktadır. Toplamda 615 duman dedektörü kullanılmıştır. Ayrıca güvenlik merkezinde bulunan tekrarlama paneli ile sistem uzaktan kontrol edilebilmektedir.

BIS (Building Integration System): BIS adı verilen (Building Integration System) bina yönetim sistemi AutoCAD planları üzerine tanımlanmış adresli ekipmanları grafik ekran bilgisayarı üzerinden kontrol etme imkânı sağlamaktadır.

Plena Serisi Seslendirme Sistemi: 30 zone kapasiteli müzik yayınına imkân veren ve biri merkez diğeri danışma olmak üzere 2 farklı yerden anons yapabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca amplifikatörler yedekli şekilde tasarlandığından olası bir arıza esnasında otomatik olarak yedek amplifikatör devreye girer ve sistem sorunsuz bir şekilde devam eder. Tüm ses bölgeleri için her bir hat üzerindeki sinyali sürekli izleyen hat sonu elemanları kullanılarak zone üzerinde oluşacak olası bir problemin önüne geçilmiştir. Toplamda 522 adet LC3 serisi tavan hoparlörü kullanılmıştır.

IP CCTV sistemi: IP CCTV sistemi RAID5 teknolojisine sahip 6000 serisi kayıt cihazları kullanılmıştır. Yazılım mühendisleri ekibimiz tarafından geliştirilen Duetron yazılımı sayesinde kaydedilen görüntüler grafik ekran bilgisayarı üzerinden yönetilebilmektedir. Ağırlıkla çevre güvenliği için kullanılan Dinion IP starlight 7000 serisi IP box kameraları 1280×720 (720p) çözünürlüğünde görüntü verebilmektedir. Ayrıca çok düşük ışık koşullarında bile görüntü alabilmektedir (renkli mod 0,017 lx). Kullanılan kameralar POE (Power Over Ethernet) özelliği içerdiğinden ayrıca bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan CAT6 kablo üzerinden 24V. enerji ihtiyacını karşılar. Bir diğer kamera ise 200 serisi 720p çözünürlüğe sahip IP dome kameralardır. Genel anlamda koridorlar asansör önleri ve giriş çıkış kapılarında tercih edilmiştir. CMOS sensöre sahip kameramız varifocal olduğu için 2,7 to 9 mm. aralığında istenilen görüntüyü verebilir.

Kartlı geçiş sistemi: Yönetim katları ve teknik odalar dâhilinde R10 iclass kart okuyucular tercih edilmiştir. Sistem network tabanında çalıştığı için BIS yazılımı üzerinden kontrol edilmekte ve entegre olabilmektedir. Kartlı geçiş sistemi için wiegand tabanında çalışan genişleyebilir modüller kullanılmaktadır. Sistemdeki giriş ve çıkış sayıları dikkate alınarak sağlıklı bir omurga oluşturulmuştur. TFF’nin özerklikten bu yana beşinci idari merkez binası olan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin sistem çözümlerini en hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlayan Ateksis, bir projenin daha sorunsuz hayata geçmesinde rol oynayarak; referansları arasına önemli bir markayı daha katmanın sevincini yaşamaktadır.

Share