siesemens

Siemens Kartlı Geçiş Sistemleri ile Çok Yönlü Bir Bakış Açısı

Siemens SiPass yönetim yazılımı, oldukça karmaşık yapılarda bile erişim kontrolünü üst seviyede tutar. Sistem yönetimi farklı yapı ve yetki seviyelerine bağlı birçok operatör tarafından kolaylıkla yönetilebilir. Küçük, orta ve büyük yapılarda kolaylıkla kurgulanabilir.

Temel olarak kartlı geçiş sistemini; kapılardan, turnikelerden, asansörlerden ve aracınızın otoparka giriş ve çıkışını kontrol edip izleyebildiğiniz ve tüm hareketleri rapor edebileceğiniz güvenlik sistemi olarak tanımlayabiliriz.

İlk kez 1960’lı yıllarda “kaybolan anahtarlar” bugünkü kartlı geçiş sisteminin çıkış noktasını oluşturuyor…

Kartlı geçiş sistemlerinde başlıca uygulanan yöntemler şu şekilde sıralanabilir;

• Kapı, bariyer, turnike vb. geçiş noktalarının kontrolünde kullanılabilir,
• Giriş ve çıkış saatleri raporlanabilir,
• Belirli alanlara girme yetkisi verilebilir ya da girişler kısıtlanabilir.
AC5102 kontrol merkezi, üzerinde 6 adet (Field Level Network) FLN portuna sahiptir. Her bir FLN girişine en fazla 16 adres, toplamda ise 96 adres eklenebilir.

ADE5300 arayüz kartı, 8 kart okuyucu ile birlikte kapının uç ekipmanlarını izleme ve kontrol etme imkanı sağlar. Teorik olarak bu kartlar RS485 ile birbirine bağlanır ve bağlı bulundukları AC5102 kontrol ünitesi üzerinden yönetilirler.

ADD5100 arayüz kartı, 2 kart okuyucu ile birlikte kapının ilgili ekipmanlarını izler ve kontrol eder. ADD5300 kartında olduğu gibi RS485 ile bağlanıp AC5102 kontrol ünitesi üzerinden yönetilirler.

Okuyucular genellikle bir erişim kararı vermezler, ancak bir kontrol merkezine önceden belirlenen kodu doğrulaması için bir erişim numarası gönderirler. Eğer geçiş izni verilirse kart üzerindeki ilgili çıkış kontağı kapı üzerindeki kilidin açılmasını sağlar.
Gösterimdeki kurguda olduğu gibi her kapıda kart okuyucu veya diğer uç ekipmanlar kullanılmak zorunda değildir. Kapılarda kullanılacak ekipmanlar kapının kullanım amacı ve tipiyle yakından ilgilidir.
Örneğin, bir kayar kapıda esas olan nokta, kapının motor mekanizmasına hareket verebilmektir. Devamında ise kapıdaki açıldı/kapandı bilgisini alabilmek için ise manyetik kontak kullanılır.
Güvenlik, küreselleşmiş dünyada yaşama ve iş yapma şeklimiz için en önemli ihtiyaçlardan biri olarak sayılıyor..

Siemens SiPass yönetim yazılımı, oldukça karmaşık yapılarda bile erişim kontrolünü üst seviyede tutar..

Sistem yönetimi farklı yapı ve yetki seviyelerine bağlı birçok operatör tarafından kolaylıkla yönetilebilir. Küçük, orta ve büyük yapılarda kolaylıkla kurgulanabilir.
Sabotaj potansiyeline karşı “bilginin korunması” gereken ortamlarda özellikle tercih edebilirsiniz. Sistem dahilinde tüm hareketi kaydedebilir, rapor oluşturabilir, geriye dönük kayıtlara erişebilirsiniz. Bununla birlikte alarmları da grafiksel olarak görüntüleyebilir ve alarm noktalarında vurgu yaptırabilirsiniz.
Network erişilemez hale geldiğinde sistem “stand alone” çalışabilir, AC5102 ile bağlantı kesildiğinde ise kart 2800’e kadar veriyi üzerinde tutabilir. Bağlantı yeniden kurulduğunda ise üzerinde tuttuğu verileri sisteme geri yükleyebilirsiniz.

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share