ah

Seza İnşaat Genel Merkezine Ateksis ve Lansman Solutions imzası

  • Seza inşaat ile bina elektroniği ve güvenliği konusunda akılcı ve etkin çözümler sunan Ateksis ve Lansman Solutions güçlü bir birliktelik kurarak, Seza İnşaat Genel Merkezi Projesi kapsamında bir araya geldiler.

Türkiye’nin lider inşaat firmalarından Seza İnşaat’ın genel merkez binasına; Yangın İhbar Sistemi, Yangın İzleme Yazılımı, Kartlı Geçiş Sistemi, CCTV-IP Sistemi, Profesyonel Hırsız Alarm Sistemi ve Otopark Havalandırma Sistemi Kontrolü uygulamaları Ateksis  ve Lansman Solutions tarafından gerçekleştirilmiştir. Seza inşaat ile bina elektroniği ve güvenliği konusunda akılcı ve etkin çözümler sunan Ateksis & Lansman Solutions güçlü bir birliktelik kurarak, Seza İnşaat genel merkezi projesi kapsamında bir araya geldiler.

Ateksis & Lansman Solutions; Seza İnşaat genel merkez projesinde CCTV-IP sisteminde Bosch Infrared IP Dome 1080p AVF (2 MP), Bosch IP Dome 1080p IP66 AVF (2MP) ve Bosch IP starlight 7000 HD 30X kameraları tercih edilmiştir.) Kayıt tarafında ise Bosch DIP-7180-00N kullanılmıştır. Lansman Solutions tarafından kurulan HPE POE Gigabit  Switch’ler sayesinde kameralara CAT6 kablo üzerinden aynı anda güç ve veri akışı sağlanmakta olup, kamera görüntüleri kesintisiz olarak izlenmektedir.

Yangın İhbar sisteminde Bosch FPA-5000 panel tercih edilmiştir. Deprem olasılığına karşı binaya yerleştirilen sismik deprem sensörü sayesinde, olası bir depremde bina tahliye senaryosu devreye girmektedir. Bina ortak alan ve odalarda duman dedektörleri, nemli alanlarda ısı dedektörleri kullanılırken, elektrik odalarında kombine dedektör kullanılmıştır.

Bina otopark havalandırma sistemi kontrolü için EDWARDS karbonmonoksit sistemi kullanılmıştır. Yeterli PPM değerini alan panel hem havalandırma sistemini çalıştırmakta hem de yangın algılama sistemi ve Duetron FMS yazılımına bilgi vermektedir.

Kartlı geçiş sisteminde Bosch  AMC Kontrol Ünitesi kullanılmıştır, bina asansörlerinde Bosch parmak okuyucu kullanılmış olup, kat bazlı yetkilendirme tanımlanmıştır.

Hırsız alarm sisteminde Bosch ICP-MAP 5000 kullanılmıştır. Güvenlik merkezine konulan keypad sayesinde sistem, kat bazlı alarm  ve genel alarm olarak hizmet vermektedir.

Yangın algılama grafik yazılımında Ateksis Şirketler Grubu’nun geliştirdiği Duetron’un piyasaya yeni sürdüğü Duetron FMS yazılımı kullanılmıştır. Bu yazılım ile yangın algılama ekipmanları izlenebilmekte  ve kontrol ekipmanları kontrol edilebilmektedir.

Lansman Solutions tarafından kurulan turnike sistemi Bosch AMC leri tarafından kontrol edilmektedir.

Kamera sistemi izlemesinde Lansman Solutions tarafından uygulanan Planar marka barkovizyon kullanılmaktadır.

Share