Divan Mersin Otel 3

Şehrin merkezinde beş yıldızlı konforu yaşatan Turizm Park Mersin Otel’e Ateksis çözümleri

 

  • Anadolu’nun en eski tarihine sahip Mersin’de, 5 yıldızlı konforunu şehrin merkezindeyaşatan Mersin Otel’in Yangın algılama, CCTV, seslendirme ve acil anons sistemleri Ateksis tarafından hayata geçirildi.

Turizm Park A.Ş Mersin, Akdeniz ile Toros Dağları arasında boylu boyunca uzanan, Türkiye’nin en büyük limanı ile her daim canlı bir ticaret hayatına sahip olan Mersin’in, turistik ve iş potansiyelinden tam olarak faydalanmak için en ideal konumda yer alıyor. Otel, on bin yıl öncesine ışık tutan Yumuktepe’ye ve şehrin modern yüzü olan sahil şeridiyle marinaya kolay erişimiyle dikkat çekiyor.

Mersin Oteli; on beş katlı ve yüz yetmiş yatak odasıyla beraber, balo salonu, toplantı salonları, spa ve fitness merkezine sahip, beş yıldızlı otel konforunu şehrin merkezinde sunuyor.

Otelde proje kapsamında; Ateksis olarak Bosch ürünlerinin kullanıldığı yangın algılama, CCTV, seslendirme ve acil anons sistemlerimiz bulunmaktadır.

Yangın algılama sisteminde modüler Bosch FPA 5000 ürünü kullanılmıştır. Sistem; bir tekrarlama paneli, on iki loop ve yaklaşık bin iki yüz adresten oluşmaktadır. Otel, standartlarına uygun olarak yapılan sistemdeki tüm yatak odaları dedektörlerinde, siren tabanlı soketler kullanılmıştır. Yatak odalarında bulunan dedektörler algılama yapar yapmaz alarm doğrulama olmaksızın ilgili odanın sireni aktif edilerek odadaki kişiler uyarılmaktadır. Yangın anında asansörler serbest hale geçirilerek sisteme entegre çalışan acil durum anonsuyla binadan tehlikesiz ve kolayca tahliye olanağı sağlanmıştır. Yangın duman senaryosu kapsamında havalandırma üniteleri çalıştırılmakta veya durdurulmakta ve damperler istenilen konuma getirilmesi için fonksiyonel input-output modülleri kullanılmıştır.

Binanın acil anons ve seslendirme çözümlerinde, Bosch Plena serisi kullanılmıştır. Otel kapsamında seslendirme sistemi on dört ayrı bölgeden oluşmaktadır. Acil anons ve müzik yayını ortak sistemden yapılmaktadır. Otelde müzik yayını, yangın durumunda durdurularak tahliye anonsu maksimum seviyede ilgili bölgelere aktarılmaktadır. Acil durum ortadan kalktıktan sonra sistem otomatik olarak müzik yayına devam etmektedir.

Binanın güvenliği açısından gerekli olan CCTV sisteminde; elli dokuz adet kamera kullanılmıştır. Binada bulunan kameraların yönetimi için, server ve depolama olanağını tek cihaz üzerinden sağlayan Bosch Divar IP-7000 serisi ürün kullanılmıştır.  Operatör bilgisayarları üzerinden kameraların kontrolleri ve cihazların konfigürasyon çözümleri ise BVMS (Bosch Video Management System) yazılımı kullanılarak sağlanmıştır.

Share