Ronesans Sayfiye Konutlari 784x426 1

Rönesans Sayfiye Konutları’na entegre çözümler

Aydos Ormanının yanında ve Adalar manzarasına sahip olup E-5 ve Kartal Metro istasyonuna 3 km, TEM’e ise 4 km uzaklıktaki, Rönesans Sayfiye Konutları’nın yangın, seslendirme, cctv ve karbonmonoksit sistemleri Tesla ve Ateksis ortaklığıyla hayata geçirilmiştir.

Rönesans Konut’un İstanbul’da­ki ilk konut projesi olan Sayfiye, Anadolu yakasının hızla geliş­mekte olan bölgesi Kartal’da hayata geçirilmiştir. Konum itibariyle Aydos Ormanının yanın­da ve Adalar manzarasına sahip olup E-5 ve Kartal Metro istas­yonuna 3 km, TEM’e ise 4 km uzaklıktadır. Özel araçla ulaşı­mın yanı sıra toplu taşıma ile de ulaşım kolaylıkla sağlanabilmek­tedir. Yaklaşık 14 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Sayfiye 3 blok, 303 konut ve sosyal te­sisten oluşmaktadır. Rönesans Konut’un geliştirdiği Sayfiye projesinde Tesla ve Ateksis or­taklığında yangın, seslendirme, cctv ve karbonmonoksit sistem­leri hayata geçirilmiştir.

Sayfiye projesinde her bir blo­ğun ve sosyal tesisin kendisine ait yangın panelleri bulun­maktadır. Bu paneller kendi aralarında sürekli haberleşmek­te olup, güvenlik kulübesindeki tekrarlama paneli ve Duetron Yangın Yönetim İzleme (Du­etron FMS) yazılımı üzerinden takip edilebilmektedir. Duetron FMS Yazılımı ile yangın ekip­manlarından gelen alarmın nereden, hangi bloktan, kaçıncı kattan, hangi daireden ve hangi odadan olduğunu projeler üzerinde görebilirsiniz. Bu yazı­lımın bir diğer avantajı da tüm ekipmanların genel durumlarını ve arıza bilgilerini ekran üzerinde görebilirsiniz. Yangın anında kontrol edilebile­cek olan cihazları manuel ola­rak bu yazılım üzerinden kontrol edebilirsiniz. Örneğin, herhangi bir asansörü yangın esnasında yangın senaryosunda belirtilen kata inmesini sağlayabilirsiniz.

Acil anons seslendirmesi sistemi Bosch Plena serisiyle çözülmüştür. Her bir bloğun ayrı seslendirme üniteleri vardır. Alarm durumunda kendi bloğu­nun acil anons ünitesi devreye girer ve o bloğa ait tüm katlarda değil, alarm gelen katın bir alt ve bir üst katına tahliye anonsu yapılır. İstenilmeyen güç kesintilerine karşı Akü şarj üniteleri sayesinde 30 dakika kesintisiz acil anons yayını yapılabilmektedir.

CCTV sistemi analog kameralar ve kayıt cihazları kullanılarak oluşturulmuştur. 16 kanallı kayıt cihazları sayesinde birçok farklı bölgenin görün­tülenmesi ve güvenliği sağ­lanmaktadır. 62 adet analog kamera ile geniş bir izleme ağı oluşturulmuştur.

Share