51okuhX6Q5L. SL1000

Pürplast Çayırova Fabrikası Ateksis ile güvende!

  • Pürplast Çayırova Fabrikası Projesi kapsamında; 5.fabrika için Yangın Alarm, Acil Anons ve Seslendirme, Kartlı Geçiş ve CCTV IP sistemlerini içeren yepyeni bir güvenlik ağı kurulmuştur. 3. Fabrika kapsamında ise Bosch marka CCTV IP sistemine ilave kamera ve kayıt cihazları eklenerek sistem genişletilmiştir.

Otomotiv yedek parça sanayinin önde gelen firmalarından Pürplast A.Ş. ile akılcı ve teknolojik çözümleri ile bina güvenlik sistemleri konusunda uzmanlaşmış teknoloji firmamız Ateksis arasında Çayırova Fabrikası bina güvenlik sistemleri konusunda güçlü bir proje ortaklığı kurulmuştur. Bu kapsamda 5.fabrika için Yangın Alarm, Acil Anons ve Seslendirme, Kartlı Geçiş ve CCTV IP sistemlerini içeren yepyeni bir güvenlik ağı kurulmuştur. 3. Fabrika kapsamında ise Bosch marka CCTV IP sistemine ilave kamera ve kayıt cihazları eklenerek sistem genişletilmiştir.

Bulunduğu konum itibariyle 12000 m² kapalı alana sahip Çayırova Fabrikasında CCTV IP sistemi kapsamında dış mekân izlemeleri için DINION IP bullet 5000 HD (NTI-50022-A3S) serisi kameralar kullanılmıştır. Gece gündüz koşullarında son derece etkili görüntü kalitesine sahip 2 MP (1920*1080) bu kameralar 30 m mesafeye kadar olan IR aydınlatma özelliği sayesinde karanlık ortamlarda da etkin bir biçimde çalışabilmektedir. 1/ 2.9” CMOS sensöre sahip kameralar renkli ortamlarda 0.07 lx, karanlık ortamlarda 0.05 lx ve IR aydınlatmanın devreye girdiği koşullarda 0.0 lx ışık hassasiyetlerinde görüntü verebilmektedir. PoE (power over Ethernet) ve 24 VAC / 12 VDC enerji besleme seçenekleriyle kullanıcıya iki farklı opsiyon sunabilen bullet serisi kameralar kablolama ve altyapı anlamında da müşteriye avantaj sağlamaktadır. -30° C ile + 60° C sıcaklıkları arasında çalışabilen kameralar hem iç ortam hem de dış ortam koşulları için son derece uygundur. Tüm bunlara ek olarak IP 66 koruma sınıfına sahip muhafazası ve otomatik varifocal lensi ile yekpare olarak kullanılması da ekonomik bir çözüm olarak müşterinin avantaj sağladığı bir noktadır.

İç mekanlar için iki farklı kamera tipi kullanılmıştır. Bunlardan birincisi FLEXIDOME IP indoor 4000 HD (NIN-41012-V3) model dome kameralardır. 720p HD kameralar 1/ 2.7” CMOS sensör tipine sahiptir. Varifocal lens özelliğine sahip dome kameralar renkli ortamlarda 0.24 lx, karanlık ortamlarda ise 0.05 lx gibi düşük ışık hassasiyetlerinde dahi son derece etkilidir. Akıllı dinamik gürültü azaltma özelliği sayesinde kayıt kapasitesinde ve bant genişliğinde %50’ lere kadar ekstra alanlar yaratmaktadır.

Bir diğer iç mekan kamerası ise FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP (NIN-70122-F0AS)’ dır. 12 MP ultra HD panoramik kameralar sayesinde detaylı panoramik görüntüler elde etmek çok kolaydır. Panoramik kameralar Bosch’ un en son nesil akıllı video analiz özelliğine sahiptir. Bu sayede tanımlanmış analizler sayesinde kameralar alarm duruma geçmekte ve yanlış alarm sayılarını minimize etmektedir. 180° ve 360° lens versiyonlarına sahip 7000 serisi kameralar kullanıcıya iki farklı opsiyon sunmaktadır.

Acil anons ve seslendirme sistemi kapsamında Plena ses alarm sistemi kullanılmıştır. Plena Acil Anons Sistemi, dünya çapında kurulu 8000’den fazla sistemle, küçük ve orta ölçekli uygulamalarda genel seslendirme ve acil anons sistemleri için bir numaralı çözümdür. 3.0 sürümünün piyasaya çıkmasıyla, Plena VAS tam EN 54 uyumluluğu, genişletilmiş bölgeleme, Windows’a uyumluluk ve çevrimiçi sistem tasarımı sağlar. Plena Ses Alarm Sistemi dahili 6-bölgeli sistem denetleyicisi, 240 W amplifikatör ve mesaj ve yönlendirme yöneticisi ile komple bir anons sistemidir. Sistem yönelticileri sayesinde 60 bölgeye kadar genişleyebilmektedir.

Yangın alarm sistemi kapsamında FPA 5000 serisi modüler yangın alarm panelleri kullanılmıştır. Modüler yapılandırma sayesinde yenilikçi FPA‑5000 Modüler Yangın Paneli, yerel koşullara ve düzenlemelere kolayca uyarlanır. Farklı fonksiyonel modüller sayesinde, ülkeye özgü özelliklerin bağlantıya uyarlanması, ilgili alarm yönetimi kadar hızlı bir biçimde gerçekleştirilir. Yangın panelinde iki farklı muhafaza bulunmaktadır:

  • Doğrudan duvara montaj için muhafaza
  • Montaj çerçevesine takılan ve döndürülebilir, kasaya monte muhafazalar.

Özel montaj setlerinin yardımıyla muhafazalar, 482,6 mm (19 inç) kabinlere monte edilebilir. Tüm muhafazalar, akla uygun tüm uygulamalar için çeşitli ek muhafazalarla genişletilebilir. FMR‑5000 Uzak Tuş Takımı, kontrol paneli veya kontrol paneli ağı için merkezi olmayan çalıştırma sunar. Harici CAN ve Ethernet arayüzleri sayesinde, çeşitli Panel Denetleyicileri ve Uzak Tuş Takımları birbirine bağlanabilir. Ethernet ana iletişim hattıyla tek loop’lu bir yapı veya Ethernet çoklu loop yapıları kullanarak, ağ neredeyse tüm uygulama koşullarına adapte edilebilir.

Yangın algılama sisteminin tamamı, FSP-5000-RPS Programlama Yazılımı kullanılarak dizüstü bilgisayar ile konfigüre edilir.

Share