DSCF9389

Park Adana Avm’de Ateksis İmzası

    Adana’da yeni kurulan PARK ADANA AVM projesinin Elektrik Müteahhitliğini Çağrı Elektrik firmasının yaptığı projede, Ateksis tüm zayıf akım sistemleri ,seslendirme sistemi, yangın algılama sistemi, kartlı geçiş sistemi, IP CCTV Sistemini hayata geçirmiştir. Çağrı Elektrik firmasında birlikte çalıştığımız Elektrik Mühendisi Taner Akbıyık ile projenin detaylarından bahsettiğimiz bir söyleşi gerçekleştirdik.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Çağrı Elektrik ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Çağrı elektirik,1994 yılında İstanbul’un önemli bir sanayi ve yerleşim merkezi olan Beylikdüzü’nde kuruldu. Kurulduğu günden itibaren sürekli büyüyen firmamızın faaliyet alanları, müşteri ilişkileri, gelişen uzman kadrosu, insana, çevreye toplumsal değerlere verdiği önem ve tüm bu alanlardaki sınırsız enerjisiyle sektörünün çok önemli bir çözüm merkezi haline geldi. Firmamızın başlıca hizmet alanlarını Elektrik market,  taahhüt, yenilenebilir enerji, zayıf akım sistemleri, orta gerilim tesisleri, pano imalat, müşavirlik ve mühendislik olarak sınıflandırabiliriz. Fabrika, bina, toplu konut, hastane, okul, iş merkezi ve alışveriş merkezi gibi birçok tesisin anahtar teslim elektrik taahhüt projelerini gerçekleştiren Çağrı Elektrik, yenilenebilir enerji ve smart teknoloji gibi nitelikli projelerde yer almayı amaçlıyor.

Son dönemde yer aldığınız projeler hangileridir?

Son dönemde yer aldığımız projeler; Park Adana AVM, Park Afyon ,Torun Center, Nida Kule  (  Ataşehir  ) ,  Reysaş , Balance Güneşli, Sea Pearl Ataköy, Borusan Oto ( Samandıra ), Demir La Vida, Esan Akü Fabrikası, Çanta Arıtma Tesisi, Menza Tekstil, EAE Aydınlatma ( Gebze, Kıraç ), Sura Otel, Özyeğin Üniversitesi Yurt Binaları, Akasya Kidzania, Mall of İstanbul, Yenikapı LRTS İstasyonu, Akasya Bağlantı Tüneli.,Malatya Kübra Tekstil,Sea Pearl (Kuzu Grup). Çağrı Elektrik olarak tamamladığımız her proje bir başarı hikayesi olarak referans zincirimize ekleniyor. Uzman kadromuz ile çağımızın gerektirdiği tüm yenilikçi imkanları kullanarak tamamladığımız bu projeler bilgi ve tecrübemizi derinleştirerek, sektör için de bir know-how havuzu oluşturuyor.İleriye dönük olarak tecrübelerimiz ışığında bölgesel ve küresel yatırımlarla sektöre ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Son dönemde yer aldığınız PARK ADANA AVM projesinde zayıf akım sistemleri tercihleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Park Adana AVM projesi 145 bin mt2 alanı ve 220 mağazası otopark alanı,Lunaparkı ve özenle yapılmış Peyzaj Show havuzu ile büyük proje olması sebebiyle zayıf akım sistemlerini ( CCTV, Yangın, Kartlı geçiş, Seslendirme, Acil Çağrı ) tek bir partner zayıf akım firması ile dünya çapında kalitesi kabul edilmiş olan Bosch markası ile çözme yolunu seçtik.

Ateksis ile yaptığınız çözüm ortaklığından bahseder misiniz?

Üst madde de belirtilen sebeplerden ötürü Ateksis  sistemsel olarak paket çözüm sunması ve kurumsal bir organizasyona sahip olması sebebiyle, projenin yapımı esnasında firmamıza yardımcı olacağını düşündük ve uygulamada da bu konuda Ateksis’ten gereken desteği aldığımızı düşünmekteyiz.

Bu projede Duetron yazılımı yangın algılama, seslendirme, kartlı geçiş ve IP CCTV sistemlerinde kullanıldı. Yazılım son kullanıcı uyumu nasıldı?

Tüm güvenlik ve izleme zayıf akım sistemlerinin yazılımsal olarak entegrasyonu,işletme teknik ekibinin çalışmasını kolaylaştırmıştır.

Son olarak eklemek istedikleriniz…

Türkiye’de taahhüt sektöründeki başarı, salt finansal güç ve teknik yeterlilik(veya   tecrübe) ile sınırlı olmayıp, inşaatın ilerleyişine uygun olarak gereken zamanda teknik ve imalat refleksi vermek ile orantılıdır.Bu sebeple elektrik taahhüt firmalarının ve zayıf akım firmalarının  doku uyumunun olması, sahada gereken refleksi en kısa sürede vermeleri gerekmektedir. Park Adana Projemizde Ateksis ile bu uyumu yakaladığımızı düşünmekteyiz.

Share