734px MIC IP 7000HD 1 ST 20283 w734

MIC IP 7000 HD

HD (720p) çözünürlük veren 7130 serisi (MIC IP starlight 7000 HD), en zor ışık koşullarında dahi en iyi görüntü verebilen Bosch’un starlight teknolojisini kullanıyor. MIC IP dynamic 7000 HD olarak adlandırılan 7230 serisi kameralar ise 1080p (Full HD) çözünürlükte video yayını yapabiliyor.

BOSCH, şimdiye kadar SD (standart çözünürlük) görüntü veren MIC kamera serisini HD ve Full HD çözünürlük sağlayan MIC 7000 serisi ile geliştirdi.HD (720p) çözünürlük veren 7130 serisi (MIC IP starlight 7000 HD), en zor ışık koşullarında dahi en iyi görüntü verebilen Bosch’un starlight teknolojisini kullanıyor. MIC IP dynamic 7000 HD olarak adlandırılan 7230 serisi kameralar ise 1080p (Full HD) çözünürlükte video yayını yapabiliyor.

Daha önceki serilerde olduğu gibi, MIC 7000 serisi de IP68, NEMA 6P ve IK10 standartlarına sahip olarak en zor çevresel şartlarda dahi sağlıklı olarak çalışabiliyor. Tamamen metal gövdeye sahip olan kameranın standart çalışma sıcaklığı -40° ile +60° arasındakiyken, ekstra sıcaklık koşullarına göre üretilen modeli -60°’ye kadar sorunsuz olarak çalışabiliyor. Kameralarda standart olarak gelen anti-fog özelliği sisli veya diğer düşük kontrastlı ortamlarda otomatik olarak devreye girerek operatöre sağlıklı bir görüntü sağlıyor.

Kamera ile entegre olarak gelen silecek dışında dahili olarak uzun ömürlü ısıtıcısı da bulunuyor. Bu ısıtıcı ön camlara doğrudan sıcak hava üfleyerek verimli bir buğu önleme sistemi sağlıyor. MIC 7000 serisi kameralar, HD ve Full HD görüntü vermesinin yanında 30x optik zoom ve 12 dijital zoom sağlayarak, çok uzak mesafeden dahi cisim veya insanların tanımlanması, tanınaması ve diğer gerekli işlevleri en iyi şekilde sağlıyor. Özellikle cihazın opsiyonel aksesuarlarından ikili aydınlatma aparatı ile kullanıcı ışıksız bir ortamda bile 175 metreden algılama sağlayabiliyor. İkili aydınlatma, gelen aydınlatma cihazı-nın hem siyah hem de beyaz IR ışık sağlaması ile oluşuyor ve beyaz IR, görüntünün renkli olarak ekrana gelmesini sağlıyor.Kamerada bulunan otomatik sabitleme özelliği ile titreşimli durumlarda dahi kullanıcıya sabit bir görüntü verilebiliyor. Bununla beraber kamerada 24 adet birbirinden bağımsız görüntü maskeleme alanı tanımlanabiliyor. Kamerada, Bosch’un üst seviye kameralarında bulunan tüm özellikler mevcut: zor ışık koşulları (hem siyah hem beyaz rengin çok olduğu, yüksek kontrastlı) için kullanılan C-bit (Content-Based Imaging Technology), entegre akıllı video analizi yazılımı (IVA – intelligent video analysis), bant genişliğinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan bu sayede hem networkü rahatlatan hem de kayıt kısmını ekonomik hale getiren akıllı dijital gürültü düşürme (iDNR).MIC IP 7000 HD serisin bir diğer özelliği de, akıllı hareket takibi yapabilmesi. Görüntüde yer alan hareketli bir obje kamera tarafından takip edilebilir. Mevcut kameralarda da bulunan bu özellik, MIC IP 7000 HD serisinde 3 modda çalışmaktadır. İlk olarak otomatik mod; bu modda mevcut IP PTZ kameralarda da olduğu gibi sahnedeki hareketi algı-layıp takibe başlıyor. Tıklama modunda; operatör sahnede kendi gördüğü bir hareketi tek tıkla kameraya tanımlayıp kameranın kendi istediği hareketli cismi otomatik olarak takibini sağlıyor. IVA modunda ise daha önceden kameraya tanımlanmış olan akıllı video analizi senaryo suna göre belirlenen senaryo gerçekleştiğinde takip başlıyor.MIC IP 7000 HD kameranın bir diğer yeniliği, daha önceki serilerde b kameralar için ayrı bir power supply ünitesi ve power supply ünitesi içinde encoder kullanılırken, yeni kameralar doğrudan IP network’e bağlanabilmektedir. PoE özelliği sayesinde bir midspan ünitesi sayesinde hem network bağlantısı hem de güç gereksinimi sağlanabiliyor.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir