52095 Asayis Genel Mudurlugu

Irak Erbil Asayiş Genel Müdürlüğü’ne entegre çözümler

Irak’ın Erbil kentinde toplam 60.000 m2 inşaat alanına sahip 10 adet farklı yapıdan oluşan; içerisinde farklı departmanlara ait ofisler ile pek çok karma kullanımı içeren kompleksin yangın algılama sistemi; IP CCTV sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi ve konferans salonu profesyonel ses ve görüntü sistemleri Ateksis tarafından kurulmuştur.

Irak’ın Erbil kentinde Toplam 60.000 m2 inşaat alanına sahip 10 adet farklı yapıdan oluşan; içerisinde farklı departmanlara ait ofisler ile toplantı salonları, konferans salonu, yemekhane, hastahane, nezarethane, misafirhane, araç ikmal istasyonları, poligon, fitness salonu, misafirhane, resepsiyon vb. pek çok karma kullanımı içeren kompleksin yangın algılama sistemi, IP CCTV sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi ve konferans salonu profesyonel ses ve görüntü sistemleri Ateksis tarafından kurulmuştur.

Yangın Algılama Sistemi
FPA-5000 yangın alarm panelimiz 27 loop ve 2048 adres kapasitesine sahip olacak şekilde 7 adet kullanılmıştır. Ana bina ile birlikte 6 adet çevre binalarında Resepsiyon, Acil Müdahale, Nezarethane, Araç Bakım, Yalan Sorgu, Misafirhane binalarında CAN-BUS ve TCP/IP network üzerinden haberleşen FPA-5000 yangın algılama panellerimiz bulunmaktadır. Yangın algılama sistemine ait ekipmanlar Bina entegrasyon sistemi (BIS) ile Autocad projeleri üzerinden hazırlanıp grafik ekran ile izlenmektedir. Bu şekilde olası bir yangın ihbar, hata durumlarına daha hızlı müdahale edilebilmektedir.

IP CCTV
Toplamda 282 adet kamera ile izlenmekte olan binada, iç mekanda mimari yapıya uygun olarak IP Micro Dome 2000 serisi 720p IP kamera, bina çevrelerinde VG5 7000 serisi 1080p 20x optik zoomlu hareketli PTZ kamera, çevre duvar bölgelerinde ise karanlıkta yüksek performans özellikli starlight serisi 720p IP kameralar kullanılmıştır. Kayıt yönetimi Video Recording Maanger (VRM) ile sağlanmaktadır. Kayıtlar ISCSI kayıt ünitelerinde tutulmaktadır. İzlemeler, profesyonel iş istasyonları ile 18 monitörle yapılmaktadır.

Acil Anons ve Seslendirme
Acil Anons Sistemi’nde, Bosch’un Plena serisi seslendirme kullanılmıştır. Ana binada 26 adet acil anons bölgesi bulunmaktadır. Güvenlik merkezinden acil durumunda, canlı anons yapılmasına olanak sağlayan mikrofon bulunmaktadır. Yangın algılama ve alarm sistemiyle entegre çalışarak, tahliye anında otomatik olarak, tahliye anonsu devreye girer.

Share