genel seslendirme acil anons

Genel seslendirme ve acil anons çözümlerinde yeni ürün Paviro

Pavıro sisteminin merkez kontrol yöneticisi 12 zone kapasitelidir. Kontrol ünitesinde komple sistemi denetlemek ve izlemekten sorumlu gerekli tüm ses fonksiyonları bulunmaktadır.

Teknloji, bilimin sistematik olarak sanayiye uygulanma işlemidir. Günümüzde teknoloji insanın bütün ihtiyaç ve isteklerine cevap verebilecek şekilde çok hızlı olarak ilerlemektedir. Kurulduğu yıldan bu yana büyük teknolojik gelişimlere imza atan Bosch; yeni çıkardığı Pavıro sistemiyle, bilişim sektörüne yenilikler katmaya devam etmektedir. Pavıro; Plena ve Praesıdeo gibi genel seslendirme ve acil anons sistemleri ailesine yeni katılmış bir sistemdir. Pavıro sisteminin merkez kontrol yöneticisi 12 zone kapasitelidir. Kontrol ünitesinde komple sistemi denetlemek ve izlemekten sorumlu gerekli tüm ses fonksiyonları bulunmaktadır. Dijital ses matrisi, kontrol ünitesinde entegredir. 8 adede kadar yerel ses girişi, 2 mesaj çalma kanalı ve 4 dâhili jeneratör bulunmaktadır.

Kontrol ünitesi 16 adede kadar çağrı istasyonunu ve 492 çağrı bölgesini desteklemektedir. 24 zone kapasitesi genişleme üniteleriyle bunu mümkün kılmaktadır. Çağrı istasyonuna ek olarak diğer ses kaynakları da ses girişlerine bağlanabilmektedir. Bir merkez kontrol ünitesi 2000 W’a kadar hoparlör gücünü kaldırabilir. 20 adede kadar harici genişleme ünitesi ve her biri 2×500 W’lık 40 adede kadar amplifikatör kullanılarak ilave bölge ve güç eklenebilmektedir. Her bir genişleme ünitesi ise 4000 W’a kadar hoparlör yükünü kaldırabilmekte olup; bir bölgenin maksimum yükü ise 500 W’dır. Kontrol ünitesinin ön bölgesinde yer alan gösterge ışıkları, her bölgenin mevcut durumunu göstermektedir:Yeşil: Acil durum dışında amaç- larla kullanılan bölge Kırmızı: Acil durum amacıyla kullanılan bölge Sarı: Bölge arızası algılandı Sönük: Bölge boş durumda Sistem için tasarlanmış çağrı istasyonunun standart olarak mikrofon filtreli ve sürekli izlemeli esnek eğik boyunlu bir mikrofonu, toplam 20 düğmesi, aydınlatılan bir ekranı ve entegre bir hoparlörü vardır. Çağrı istasyonu, her birinin 20 özelleştirilebilir seçme düğmesi olan beş adede kadar genişletme çağrı ünitesi bağlanılarak kullanıcının gereksinimlerine uyacak şekilde değiştirilebilmektedir. Çağrı istasyonu fonksiyonları arasında bölge/grup seçimi, anonslar, program atama, uyarı ve alarm sinyallerini tetikleme ve mesaj çalma bulunur. Bunlarla birlikte ses seviye kontrolü, ışık kontrolü ve daha birçok farklı özel komutlar da mümkündür.

Genel olarak özelliklerini saymak gerekir ise: Mikrofon başlığında anons LED göstergesi 15 serbest programlanabilir fonksiyon tuşu Entegre sayı tuş takımı Yumuşak dokunmatik seçim düğmeleri

Sistemin amplifikatörleri 2×500 W profesyonel ses amplifikatörleridir ve bir acil tahliye sisteminde çalışmak üzere tasarlanmış- tır. Şebekeden veya bir DC güç kaynağından çalıştırılabilmektedir. Çıkış gerilimi galvanizle yalıtılmış olup; toprak arızası için sürekli izlenmektedir. Bir enerji tasarrufu modu ve sıcaklıkla kontrol edilen fanları enerji tüketimini ve gürültü seviyelerini düşürmektedir.

Güç amplifikatörü aşağıdaki özelliklere sahiptir: Serbest 100 V veya 70 V güç çıkışları Çıkışlar boşta kalmaya ve kısa devreye karşı korumalıdır Şebeke gerilimiyle çalışma 120–240 V (50/60 Hz) ve/ veya 24 V DC acil durum yedeği Elektronik olarak dengelenen girişler Sıcaklık izleme fonksiyonu Tüm fonksiyonların işlemciyle kumandası İşlemci sisteminin watchdog devresiyle izlenmesi Konfigürasyon verileri için kalıcı Flash bellek Dâhili izleme fonksiyonu Dâhili ses röleleri

Share