bosch vms 7.581a572f94dea

Gelişmiş bir yenilik: Bosch Video Management System 7.0

 

  • BVMS 7.0; güvenlik operatörlerinin, yüksek çözünürlüklü video akışlarını, etkili bir biçimde yönetmelerini sağlıyor.

Güvenliğimizi maksimum düzeye ulaştırmak adına, yeniliklerini her geçen gün daha gelişmiş bir şekilde hayatımıza kazandıran Bosch, bu aylarda yeni bvms sürümü olan BVMS 7.0’ı piyasaya çıkardı.

Her geçen gün değişen ve gelişen dünyada insanlar için en önemli iki şey önce can sonrasında ise mal güvenliğidir. Özellikle metropollerde insanlar toplu taşıma araçlarında, avmlerde plazalarda vb. yerlerde güvende olduklarından emin olmak isterler. Bu da ancak bina güvenlik sistemlerinin sistemli bir biçimde çalışmasıyla mümkündür. Yüksek çözünürlükle kesintisiz bir şekilde bu mahalleri izlemek ve kayıt altında tutmak da bu sistemin en önemli parçalarından biridir.

Bosch Video Management System 7.0 özelliklerine gelecek olursak; video kameralar geliştikçe yüksek çözünürlükteki verileri takip etmek daha da zorlaşıyor. BVMS 7.0, güvenlik operatörlerinin yüksek çözünürlüklü video akışlarını etkili bir biçimde yönetmelerini sağlıyor.Metro istasyonları , havaalanları gibi çok fazla sayıda kamera ihtiyacı olan yerlerde iş istasyonlarına düşen yük çok fazla olmaktadır. Bu yük çok fazla olduğunda uygulama genellikle geride kalır. Bu da aynı anda bir çok kamerayı tam ve eksiksiz izlemesi gereken havaalanı gibi yerlerdeki Güvenlik operatörleri için güvenliği sağlamak adına büyük bir engel teşkil etmektedir. Yeni BVMS 7.0 ile birlikte uygulamayı yavaşlatmaya gerek kalmadan aynı anda birçok (bir kayıt cihazıyla 2000 kameraya kadar çıkabiliyor) UHD (yüksek çözünürlüklü) kamerayı aynı anda izlenebiliyor.BVMS 7.0 “streamlining” teknolojisini kullanıyor. Türkçesi düzene sokmak olan bu terimi açacak olursak; bu teknoloji otomatik olarak ekranda en ideal video çözünürlüğünü gösterir. Operatörün aynı anda çok fazla sayıda kamerayı görmesi gerekiyorsa BVMS 7.0 otomatik olarak daha düşük çözünürlükte bir akış kullanır.

BVMS 7.0 ‘ın bir başka yeni özelliğiyse bosch kameralar ile video yönetim sistemi arasındaki şifreli iletişimdir. Bir güvenlik yöneticisi, tüm kontrol iletişimlerini ve videoları güvenli bir HTTPS bağlantısı yoluyla şifrelemeyi seçebilir ve böylece sistemin saldırıya uğrama riski azaltılmış olur.

BVMS 7.0, müşterilere, güvenli bir sistemin nasıl kurulacağını açıklayan bir IT güvenlik kılavuzu da sunmaktadır. Belgede, BVMS’in Windows işletim sistemleri için nasıl yapılandırılacağı ve video kameraların yetkisiz erişime karşı nasıl korunacağı açıklanmaktadır.

Bu yeniliklerden anlaşılacağı gibi bosch güvenlik sistemleri kendini sürekli yenilemekte ve güncellemekte. Bundan sonra da, çıtayı hep yükselttiği için, gelecek olan yenilikleri merakla beklemekteyiz.

Share