gazi universitesi 784x510 1

Gazi Üniversitesi, Ateksis ve Bott Bilgi Sistemleri ile daha güvenli

1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ankara’da devlet okulu olarak kurulan Gazi Üniversitesi’nin IP CCTV uygulamaları, Bott Bilgi Sistemleri ve Ateksis tarafından yenilendi.

1926’da kurulan ve yaklaşık on yerleşkesi bulunan Gazi Üniversitesi’nin IP- CCTV sis­temlerinin, tüm altyapı ve mon­taj işlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Bott Bilgi Sistem­leri, Ateksis ile beraber devreye alımı tamamlamıştır.

Mimarlık Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Rektörlük binası olmak üzere, Gazi Üniversitesi tamamen güvenli bir üniversite konumuna gelmiştir. Tüm fakültelere fiber altyapı yapılarak IP-CCTV siste­mi kurulmuştur. Gazi üniversitesi güvenliği için tesis edilen IP tabanlı CCTV sis­teminde; Bosch DINION 7000 IP HD, FLEXIDOME IP starlight 7000 VR, ve AUTODOME 7000 HD olmak üzere toplamda 541 adet kamera kullanılmıştır. Tüm giriş çıkış noktaları, ortak alanlar, otoparklar, sosyal alan­lar izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.

DINION IP 7000 HD

Dinion HD 1080p IP kameralar, Bosch tasarımı olan dijital gö­rüntüleme teknolojisini kullanan progresif taramalı CMOS kamera­lardır. Bu kamera tüm güvenlik ve gözetim sahnelerinde, gece veya gündüz, en yüksek standartlarda performans sunar. Çoklu yayın, Internet akışı ve iSCSI kayıt gibi özellikler tam olarak desteklenir.

FLEXIDOME IP starlight 7000 VR

FLEXIDOME starlight HD 720p60 VR kamera, 7/24, gece ve düşük ışık koşullarında bile net görün­tüler sağlar. Renkli (0,017 lx) ve siyah-beyaz (0,0057 lx) moddaki yüksek hassasiyet, bu kameranın minimum ortam ışığında çalışma­sını sağlar. Bu üstün ışık hassa­siyeti, İçerik Tabanlı Görüntüleme Teknolojisi (C-BIT)ile birleşerek tüm aydınlatma koşullarında kesin, net ve ayrıntılı görüntüler sunar. 720p HD, ayrıca saniyede 60 kareye kadar görüntü sağ­layabilir. Şık ve saldırılara karşı dayanıklı muhafaza kameranın hem iç mekan hem de dış meka­na kurulumunu mümkün kılıyor.

AUTODOME 7000 HD

AutoDome 7000 HD sahada kanıtlanmış iç / dış mekan askılı konut ya da kapalı alanlarda tavana, yüksek hızlı PTZ dome kamera, yüklemek kolaydır, eşsiz görüntü kalitesi sağlar. Yüksek çözünürlüklü (HD) 1080p25 / 30 ( 2MP ) video ve 20x optik zooma sahiptir. Aydınlatma koşulları ne olursa olsun gece-gündüz kesintisiz koruma sağlar ve aşırı düşük ışık koşullarında bile (0,052 lüks kadar düşük lükslerde) diğer kameralar siyah beyaza geçerken, renkli görüntüler sunmaya devam eder. Dahili Akıllı Video Analizi (IVA) gerektiğinde harekete ge­çerek ilgili durumlara odaklan­maya yardım ediyor ve doğru verilere hızlı erişim sağlıyor. 20 operatör, DuetronVMS yazılımını kullanarak kolay bir şekilde olaylara müdahale edebilmektedir. Online yedek­leme sistemi ile olası bir kayıt cihazı arızasında, bu kayıt cihazına bağlı olan kameralar başka kayıt cihazlarına otoma­tik olarak dağılmaktadır.

Üniversite bünyesindeki bina­ların bütün bölgelerinde 7/24 güvenliği sağlamak üzere, ilgili tüm noktalara yerleştirilen güvenlik kameraları sürekli olarak izlenmekte ve kaydedil­mektedir. DuetronVMS bün­yesinde yer alan kapsamlı ve detaylı video yönetim özellikle­ri sayesinde; hareketli kamera­ların operatör yetkilerine göre kontrol edilmesi, hareket ve alarm sinyallerinin gerçek zamanlı olarak alınması ve işlenmesi mümkün olmakta­dır. Üstelik kesintisiz video gözetiminden elde edilen bu zengin veri akışı, istenildiği zaman raporlanabilmekte ve geriye dönük ya da eş zaman­lı araştırmalar için kullanıla­bilmektedir.

Ayrıca sistemin esnek yapısından dolayı, CCTV izleme noktaları, operatör iş istasyonları ve diğer yazı­lım birimleri, istenildiği gibi genişletilmeye müsaittir. Canlı video ve arşiv kayıtla­rının, aynı anda birden fazla noktada izlenmesi ve konfi­gürasyon, raporlama gibi tüm diğer işlemlerin de bunlarla eş zamanlı olarak yürütülebil­mesi mümkündür.

Share