FlexiDome IP Kamera 2

FLEXIDOME IP Panoramic 7000 MP kamera ile dünyaya bakışınız değişecek

FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP, iç mekanda kullanıma yönelik ayrıcalıklı, estetik, yassı gövdeli bir kameradır. 30 fps’de çalışan 12 MP sensör, alanın tümünü kapsayan, ince ayrıntılar ve yüksek hızlar sunan tam panoramik gözetim sağlar.

FLEXİDOME IP panoramic 7000 MP, iç mekanda kullanıma yönelik ayrıcalıklı, estetik, yassı gövdeli bir kameradır. 30 fps’de çalışan 12 MP sensör, alanın tümünü kapsayan, ince ayrıntılar ve yüksek hızlar sunan tam panoramik gözetim sağlar. Kamera yüksek çözünürlükte sahneyi tümüyle görüntülemeyi ve eş zamanlı E-PTZ görünümleri sunar.

Lens modelleri

Kameranın 360°’lik modeli tavanın ortasına monte edildiğinde eksiksiz duvardan duvara kapsama alanı sunar. 180°’lik model ise daha yüksek bir etkili çözünürlüğe sahiptir ve duvara montaj ya da koridorlarda tavana montaj için idealdir.

Bombelenmeyi düzeltme

Lens dairesel bir görüntü yakalar. Bombelenmeyi önleme yazılımımız bu dairesel görüntüyü birkaç farklı düzgün dikdörtgen görüntüye dönüştürür. Sistem entegrasyonunu kolaylaştırmak için ya kameranın üzerinde çalışan kenar bombelenme düzeltmesini ya da harici bir platformda izleme yazılımı tarafında çalışan bombelenme düzeltmesi yolunu seçebilirsiniz.

Sistem bilgileri

Panoramik gözetimin avantajları Panoramik gözetim belirlenen alanın tam 180° veya 360°’lik kapsamasını sunar. Panoramik kameralarımız tüm alanı kapsadığından, eksiksiz sahneyi tümüyle görüntülemeyi sağlar ve bir sürekli dönüş yaparak hareketli nesneyi takip etme için ideal biçimde uygundur. Bu panoramik kameralar, örneğin kişi sayma veya karmaşık kural tabanlı alarm tetikleme için özellikle IVA (Intelligent Video Analysis) ile birlikte kullanıldığında herhangi bir yüksek kaliteli gözetim sisteminin işlevlerini dikkate değer ölçüde artırır.

Başlıca öne çıkan özellikleri

E-PTZ ve önemli bölgeler Uzaktan E-PTZ (Elektronik Yatay, Dikey Kaydırma ve Yaklaştırma) kontrolleri tam görüntü dairesinin belirli alanlarını seçmenize olanak tanır. Bu önemli bölgeler (ROI) bir sahnenin en ilginç kısmının ayrı- ca izlenmesini sağlayacak şekilde kolayca tanımlanabilir. Yüksek çözünürlük elektronik yaklaştırma kullanıldığında bile ayrıntıların kaybolmamasını sağlar. Panoramik bir kameranın E-PTZ özelliği normal PTZ kameralara kıyasla bazı avantajlara sahiptir. Kamera hareketi bulunmadığından kamera üzerine dikkat çekmez veya rahatsız edici görünmez. Belirli bir önemli nesneyi yaklaştırırken bile sahnenin tümüyle görüntülemesi devam eder. Düzgün E-PTZ işlevi gezinmeye yardımcı olur ve normal PTZ kameralarda olduğu gibi ön ayarlar mevcuttur.

Size özgü kayıt

Kamera, yalnızca sahnenin bir bölümünü görüntülüyor olsanız bile kayıt için tam çözünürlüklü dairesel görüntü sağlar. Bu, her zaman kapsanan alanın tümünde geriye dönük bombelenmeyi düzeltme ve analizler yapıp ardından önemli bölgeyi veya nesneyi yaklaştırabileceğiniz anlamına gelir. Kamera üzerinde yapılan bombelenme düzeltmesi özelliği ile yalnızca sahnenin ilgili kısımlarını kaydetmeyi tercih edebilirsiniz. Bu, bit hızının dikkate değer ölçüde azaltılmasına yardımcı olur.

Intelligent Dynamic Noise Reduction (Akıllı Dinamik Gürültü Önleme)

Hareketin olmadığı veya çok az olduğu ıssız sahnelerde daha düşük bit hızı gerekir. Intelligent Dynamic Noise Reduction parazit ve ilgili bilgileri akıllıca ayırt ederek bit hızını %50’ye kadar düşürür. Parazit, görüntünün yakalanması sırasında kaynağında azaltıldığından, daha düşük bit hızı video kalitesini tehlikeye atmaz. Intelligent Dynamic Noise Reduction, sahne içeriğinin akıllı analizini esas alarak yere ve zamana göre filtrelemeyi (3DNR) ayarlar. Hareket kompanzasyonlu zaman filtrelemesi (MCTF), hareketli nesnede normalde standart zaman filtrelemesiyle oluşan görüntü bulanıklığını azaltır. Bu özellik, bit hızını optimize etmenin yanı sıra, hızlı hareket eden nesnelerin görüntü kalitesini de korur.

Bölge tabanlı kodlama

Bölge tabanlı video kodlama da bant genişliğini azaltan bir diğer özelliktir. Sıkıştırma parametreleri en fazla sekiz kullanıcı-tanımlı bölge için ayarlanabilir. Bu, ilgi alanında olmayan bölgelerin yüksek oranda sıkıştırılmasına imkân tanıyarak sahnenin önemli kısımları için daha fazla bant genişliği sağlar.

Ölçülen dinamik aralık

Kamera, gerçek dünya performansı karşılaştırmalarında üstün ve dikkat çekici bir dinamik aralığa( 92 dB’lik geniş dinamik aralık (ayrıca, Intelligent Auto Exposure ile birlikte kullanıldığında fazladan 16dB)sahiptir. Kameranın geçerli dinamik aralığı, ISO standartlarına göre standartlaş- tırılmış test tablosunu içeren Optoelektronik Dönüştürme İşlevi (OECF) kullanılarak ölçülür. Bu yöntem, bazı durumlarda kullanılan teorik yaklaştırmalara kıyasla daha gerçekçi ve doğrulanabilir sonuçlar sağlar.

Öncelikli pozlama kontrolü

Görüntü kalitesini optimize etmek için, tam görüntü dairesinde pozlama ölçümüne yönelik sekiz bölge çizilerek bir öncelik seviyesine atanabilir. Kamera pozlama seviyesini hesapladı- ğında bu bölgelere yüksek veya düşük bir öncelik verilir. Bu, sahnenin önemli alanlarının ideal pozlama seviyesine sahip olmasını sağlar.

Dahili mikrofon ve sesli alarm

Kamera, operatörlerin izlenen alanı dinlemesini sağlayan dahili bir mikrofona sahiptir. Gerekirse ses algılama özelliği alarm oluşturmak için kullanılabilir. Yerel yasalar zorunlu kılıyorsa mikrofon güvenli bir lisans anahtarıyla kalıcı olarak engellenebilir.

Veri depolama yönetimi Kayıt yönetimi

Bosch Video Recording Manager (VRM) kontrol edilebilir veya kamera, herhangi bir kayıt yazılımı olmaksızın doğrudan iSCSI disk hedeflerini kullanabilir.

Bulut tabanlı hizmetler

Kamera dört farklı hesaba saat tabanlı veya alarm tabanlı JPEG gönderme özelliğini destekler. Bu hesaplar FTP sunucuları veya bulut tabanlı veri depolama hizmetleri (örn. Dropbox) olabilir. Bu hesaplara video klipler veya JPEG görüntüler de aktarılabilir. Olağandışı olaylardan her zaman haberdar olabilmeniz için alarmlar e-posta veya SMS bildirimini tetikleyecek biçimde ayarlanabilir. Gözetim sistemlerinde, teknolojinin ilerlediği en önemli noktalardan biri olan panoramik kamera ile 180° veya 360° görüntü alınmasına imkan sağlayan FLEXIDOME IP Panoramik 7000 MP kamera; çözünürlüğü ve fonksiyonları sayesinde Bosch’un sunduğu yenilikçi çözümlerden biri oldu.

Share