duhok amerikan universitesi

Duhok Amerikan Üniversitesi’nin Bina Teknolojilerine Ateksis İmzası

 

  • Sanat Bilim Fakültesi, İktisat Fakültesi, Mühendislik- mimarlık Fakültesi bulunan ve pek çok karma kullanımı içeren Duhok Amerikan Üniversitesi’nin yangın algılama sistemi, IP CCTV sistemi, kartlı geçiş sistemi ve acil anons ve seslendirme sistemleri Ateksis tarafından kurulmuştur.

450.000 m2 arsa üzerine kurulmuş; Irak‘ın kuzeyinde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi‘nin Duhok kentinde yer alan, Kürk İnşaat imzası taşıyan Duhok Amerikan Üniversitesi, çok fonksiyonlu üç bloktan oluşan bir üniversitedir.

Sanat Bilim Fakültesi, İktisat Fakültesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi bulunan ve pek çok karma kullanımı içeren yapının yangın algılama sistemi, IP CCTV sistemi, kartlı geçiş sistemi ve acil anons ve seslendirme sistemleri Ateksis tarafından kurulmuştur.

Duhok Amerikan Üniversitesi’nin toplamda yüz elli bir adet kamera ile izlenmekte olan binasında, iç mekânda mimari yapıya uygun olarak Flexidome 5000 serisi 1080p çözünürlükte kamera, yedi adet Dinion 5000 serisi harici box kamera, altı adet ise Autodome 7000 HD serisi hareketli 1080p dome kameralar kullanılmıştır. Kamera izlemeleri Duetron yazılımı ile sağlanmıştır.

Yangın algılama sisteminde; Bosch FPA5000 yangın panelleri tercih edilmiş olup, on üç loop ve bin yedi yüz adres kapasitesine sahip olacak şekilde bir adet kullanılmıştır. Yazılım çözümlerinde ise Ateksis’ in geliştirmiş olduğu Duetron marka yazılım sistemi kullanılmıştır.

Üniversitedeki acil anons ve seslendirme çözümlerinde Bosch Plena serisi seslendirme sistemi tercih edilmiş olup, toplamda dokuz yüz yirmi üç hoparlör kullanılmıştır. Yirmi dört adet acil anons bölgesi bulunan binada sistem, yangın algılama sistemiyle entegre olarak çalışmaktadır.

Kartlı geçiş sisteminde kullanılan malzemelerin hepsi binaların sahip olduğu kalite ve fiziki yapısı düşünülerek tasarlanmıştır.  Kartlı geçiş sisteminde, AMC2 kontrol üniteleri ve altmış iki kart okuyucu bulunmaktadır.

Share