all multi wallpaper

Duetron’dan yeni haberler var

  • Bina güvenliği sektöründeki yazılımlarıyla, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da adını duyurmaya başlayan Duetron, bu yenilikçi yaklaşımları ürünlerine başarıyla yansıtan bir yazılım markası olmaya devam ediyor.

 

Günümüz teknolojisindeki gelişmeler, her geçen gün hızını daha da artırarak devam ediyor. Bir süre öncesine kadar imkansız gibi görülen yenilikler, özellikler bugün hayatımıza giriyor. Hatta hemen elimizin altında, günlük yaşamımızın bir parçası oluveriyorlar. Belki otuz, kırk sene önce hayal bile edemeyeceğimiz cihazları bugün rahatlıkla kullanabiliyoruz ve bu gidişat gösteriyor ki; bundan otuz, kırk sene sonra teknolojide gelinecek nokta, muhtemelen şu anki hayal sınırlarımızın bile ötesindedir.

Yazılım dünyası, bu baş döndürücü ilerlemenin en bariz gözlendiği sektörlerden biridir. Hem işletim sistemleri gibi temel platformlar, hem de üst katman uygulamaları sürekli olarak yenileniyor. Bu yenilenme iki yönlü gerçekleşiyor. Bir yönüyle, donanım tarafındaki inovasyonlar, yazılım düzeyinde uygulanarak kullanıma sunuluyor. Diğer yönüyle de, insanların teknolojiyi kullanma konusundaki doğal eğilimleri dikkate alınarak; daha çok seçenek sunan, daha esnek ve daha kolay kullanılan ürünler geliştiriliyor.

Bina güvenliği sektöründeki yazılımlarıyla, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da adını duyurmaya başlayan Duetron, bu yenilikçi yaklaşımları ürünlerine başarıyla yansıtan bir yazılım markası olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan DuetronVMS Video Yönetim Yazılımının yeni versiyonu bunun en açık örneği. Başlangıç olarak Bosch marka güvenlik kameralarını ve ONVIF standardındaki diğer markaları destekleyen sistem, yeni çıkan 4.0 versiyonuyla artık Axis marka kameraları da destekliyor. Burada her marka için, o markaya özel entegrasyon araçları kullanıldığından, ONVIF standardına ihtiyaç kalmaksızın ilgili markanın tüm kameraları sisteme dahil edilebiliyor. Böylece yazılım, farklı marka kameralar içeren sistemler için de iyi bir seçenek oluşturuyor.

DuetronVMS yazılımının bu sürümünde lisanslama ve versiyonlama mekanizması da tümüyle yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Sistemde lisanslama herhangi bir ilave donanıma ihtiyaç kalmaksızın, yazılımsal olarak kod bazlı yapılıyor. Ayrıca daha fazla sayıda sistem bileşeni üzerinden lisanslama imkanı da geliyor. İş istasyonları, video duvar cihazları, CCTV klavyeler istenilen sayıda ayrı ayrı lisanslanabiliyor.

Versiyonlama için ise farklı ihtiyaçlara cevap verecek seçenekler sunulmuş. Yazılımın demo versiyonu, kısıtlı bir süre için ücretsiz kullanılabiliniyor. Standart ve Enterprise versiyonları ise işletmenin büyüklüğüne ve taleplere bağlı olarak, CCTV sisteminden beklenen ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. Standart versiyonda canlı video, arşiv izleme, hareketli kamera kontrolü, alarm yönetim ve takibi, harita desteği, kullanıcı yönetimi gibi temel ihtiyaçlar karşılanırken, Enterprise versiyonda diğer yazılım sistemleriyle entegrasyon, sınırsız kayıt cihazı desteği, hata ve yedek kayıt cihazları gibi daha gelişmiş özellikler mevcut.

Ayrıca DuetronVMS tüm sistemin merkezi bir noktadan izlenebilmesini de sağlıyor. Bu sayade canlı izleme noktalarının, kayıt cihazlarının durumu sürekli gözlemlenebiliyor. Genişletilmiş cihaz yetkileri, kullanıcı tarafında tanımlanabilen kayıt formatları ve kayıt takvimleri, kayıt cihazlarında yedekli çalışma opsiyonu, disk temizleme mekanizmasındaki minimum gün, maximum gün seçenekleri, yazılımın son versiyonunda öne çıkan diğer yenilikleri.

Tüm bu gelişmiş özellikleri ile DuetronVMS, ülkemizde sektörel bazda yazılım geliştirme konusunda iyi bir örnek teşkil ediyor. Her geçen gün genişleyen kullanıcı portföyünün ileriye dönük talep ve beklentileri, konusunda uzman, dinamik bir ekip tarafından dikkatle değerlendiriliyor ve bu da gösteriyor ki; daha çok yeni haberler duyacağız Duetron’dan…

 

 

Share