MTU1N2E5NjQxYTllZTA

Duetron, ürün portföyünü yangın alarm yönetimi ile genişletiyor

DuetronFMS adıyla ilk sürümü yayınlanan yazılım, yangın alarm sistemleri için komple bir yönetim ve izleme imkânı sunuyor

Teknomaks, son yıllarda güvenlik kameraları ve kartlı geçiş yazılımları ile adından söz ettirmeye başlayan Duetron marka ürünlerine bir yenisini daha ekledi. DuetronFMS adıyla ilk sürümü yayınlanan yazılım, yangın alarm sistemleri için komple bir yönetim ve izleme imkânı sunuyor. DuetronFMS ilk uygulama alanlarında Bosch FPA yangın alarm panelleri ile çalışmaya başladı.Ancak yazılım;haberleşme altyapısında, yaygın olarak kullanılan OPC standardına göre tasarlandığı için, OPC üzerinden haberleşen diğer yangın panelleriyle de uyumlu çalışabilecek. DuetronFMS’de, merkezi sunucu topladığı tüm verileri çift yönlü aktararak, ağda istemci olarak çalışan pek çok farklı noktadan sistemin izlenmesine ve yönetimine izin veriyor. Detaylı raporlarma içeriği ve harita desteği ile de kullanıcıya gerçek zamanlı verileri zengin bir görsel içerikle ulaştırmayı hedefliyor. Duetron markası altında bina güvenliği ve otomasyonuna ilişkin yazılımlar geliştirmeye devam edeceğini duyuran Teknomaks; ayrıca bu ürünlerin birbirleriyle tam bir entegrasyon içinde çalışacaklarını ve bu entegrasyonun da yazılım tabanla sağlanacağını belirtti. Çünkü güvenli sistemleri ve buna bağlı yazılımlar her geçen gün, hem sayıca hem de özellik olarak çeşitleniyor ve karmaşıklaşıyor. Ayrıca kullanıcı taleplerine bağlı olarak, bu sistemlerin ürettiği veriler, yapısal anlamda da giderek daha detaylı hale geliyor. Bu durum son kullanıcılar açısından sistemlerin takibi ve yönetimini zorlaştırabiliyor. O yüzden yazılımların kendi içindeki entegrasynu giderek daha de önam kazanmaya başlıyor. Bu hedef kapsamında Teknomaks yazılım geliştirme ekibi de; tüm yazılımların, aynı platformda, ortak bir protokol üzerinden eş zamanlı haberleşmesini sağlamaya yönelik çalışmalarına bir süredir devam ediyor. DuetronFMS Yangın Alarm Yönetimi yazılımının da önümüzdeki günlerde yayınlanacak bir sonraki sürümünde, DuetronVMS Video Kayıt ve Yönetimi ile entegrasyonunun tamamlanacağı duyuruldu. Böylece yangın alaram sinyallerini CCTV sisteminden de anlık olarak almak ve buna uygun senaryolar oluşturmak mümkün olabilecek. Yangın alarmı geldiğinde ilgili kameraların belli noktalara yönlendirilmesi, sesli uyarı ve otomatik izleme pencerelerinin açılması gibi. Ayrıca bu anlık alarm bilgileri sadece yangın alarm yönetim sistemine değil, güvenlik kameralarının izlendiği iş istasyonlarına da gerçek zamanlı olarak ulaştırılabilecek.

DuetronVMS kullanıcı sayısını arttırıyor

Duetron yazılımlarından ilki olan DuetronVMS, bundan yaklaşık iki sene önce kullanıcılara sunulmuştu.Güvenlık kameralarının kayıt,izleme ve yönetimini gerçekleştiren yazılım, bu süreç içinde birçok projede başarılı olarak kullanıldı. Hastane, alışveriş merkezi, otel, kamu binaları gibi pek çok uygulama alanı bulunan DuetronVMS, kullanıcı sayısını sürekli olarak arttırmakta ve sektörün değişen ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına geliştirilmeye devam etmektedir. Tamamiyle Türkçe arayüz ve dökümantasyonla hazırlanan DuetronVMS yazılıma, bir süre önce İngilizce ve 3. dil desteği de eklendi ve sonraki süreçte DuetronVMS bazı yurt dışı projelerde de kullanılmaya başlandı.Duetron yazılımlarının fark yaratmasını sağlayacak en önemli avantajı ise;yazılım geliştirme ekibinin, güvenlik sektöründe hali hazırda ciddi bir birikim ve tecrübesi olan ,konusunda uzmanlaşmış teknik ekiplerle birlikte çalışıyor olmasıdır.Böylelikle Teknomaks; yazılımlarını son kullanıcı ihtiyaçlarına göre dizayn edebilmekte ayrıca proje ya da lokasyon bazlı özel çözümler gerektiren durumlarda, gerekli modifilasyonları sağlamaktadır. Bunun yanında hem kurulum hem de kullanım aşamasında teknik destek sağlarken de daha hızlı ve efektif hizmet verebilmektedir.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir