avm

Diyarbakır Ceylan Karavil AVM

Ceylan Karavil AVM; 65.000m2 kiralanabilir alan, 200 araçlık otopark ve 200 mağaza ile Diyarbakır’ın en prestijli ve en büyük karma projesi olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında; yangın algılama sistemi, seslendirme sistemi ve IP CCTV sistemi Ateksis tarafından uygulamaya alındı.

Yangın algılama sistemi

Yangın algılama sistemimiz 14 loop 1536 adres kapasiteli ve 15 loop 1024 adres kapasiteli olacak şekilde network edilebilir yapıdadır. Mağazalar ve ortak alanlar için ayrı ayrı loop olacak şekilde öngörülmüştür. Loop modülleri max. 300mA. akım çekebildiği gibi max. 1500mt. kablo mesafesine imkan sağlıyor. 420 serisi adresli duman dedektörleri 420 serisi adresli duman dedektörlerimiz; olası bir yangın alarmında bulunduğu konuma göre adreslenerek alarmın nereden geldiği doğru bir şekilde tespit edilebilmektedir. Ayrıca otopark alanlarında karbonmonoksit seviyesini kontrol edebilmek için 300m2 algılama alanına sahip karbonmonoksit dedektörleri kullanılmıştır.

Plena serisi seslendirme sistemi

Plena serisi seslendirme sistemimiz; 36 zone kapasiteli müzik yayınına imkan veren şekilde tasarlanmıştır. Tüm ses bölgeleri için her bir hat üzerindeki sinyali sürekli izleyen hat sonu elemanları kullanılarak zone üzerinde oluşacak olası bir problemin önüne geçilmiştir. Kullanılan tavan hoparlörleri ortak alanlarda anlaşılabilir müzik yayını ve acil anonsa elverişli şekilde seçilmiştir. Harici alanlar için IP65 korumalı projektör tip hoparlörler tercih edilmiştir.

IP CCTV IP CCTV sisteminde RAID5 teknolojisine sahip 12 slotlu süpermicro kayıt cihazları kullanılmıştır. Ağırlıkla genel hacimler için kullandığımız HD box kameralar 3MP,1080p çözünürlükte görüntü verebilmektedir. Koridorlar, asansör önleri ve giriş çıkış kapılarında tercih edilmiştir. (Renkli : 0.3 Lux Siyah beyaz : 0.05 Lux) 3MP ve 1080p çözünürlüğe sahip 20x optik zoom yapabilen kapasitede autodome kameralar kullanılmıştır. (Renkli : 0.5 Lux Siyah beyaz : 0.095 Lux) Kullanılan kameralar POE (Power Over Ethernet) özelliği içerdiğinden ayrıca bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan CAT6 kablo üzerinden 24V. enerji ihtiyacını karşılar. Tüm kameralar 2 monitör çıkışlı izleme bilgisayarları üzerinden 55” monitörlerle izlenmektedir.

Share