video analizi1

Dikkatinizi yoğunlaştırın: Bosch Akıllı Video Analizi

  • Bosch Akıllı Video Analizi (IVA), CCTV güvenlik sisteminin izlenmesine yeni bir otomasyon seviyesi getirerek operatörlerin dikkatlerini yoğunlaştırmalarına yardımcı olur. Uçta görüntü analizi ve gerçek zamanlı çalışma, güvenlik ekibinize hızla tepki verme ve harekete geçme için gereken bilgileri vererek alarm koşullarını belirler.

CCTV gözetimi yeniden icat edildi

Güvenlik sisteminin bütününe büyük bir katkı olan Bosch IVA teknolojisi, kapsamlı ve etkili olay algılama ve alarm sistemiyle güvenlik personelinizi destekler. Bu yeni nesil, akıllı dijital görüntü işleme sistemi, görüntü üzerinde sürekli açık bir göz tutarak güvenliği büyük ölçüde artırır.

Her kamerada bağımsız olarak çalışan Bosch IVA, merkezi analiz sunucusu olmadan çalışır. Hareketsiz nesneden takip edilen yolun izlenmesine kadar değişen, birçok gelişmiş algılama seçeneğinden birini seçebilirsiniz. Canlı görüntüler anında analiz edilir ve ortaya çıkan veri akışı video görüntülerine eşlik eder.

Uçta Akıllı Görüntü Analizi

Video içerik analizi konusunda benzersiz bir yaklaşıma sahip olan Bosch Akıllı Video Analizi, görüntü işleme gücünü kameraya veya video kodlayıcıya aktarır. Bir görüntüdeki önemli olayları otomatik olarak algılayabilen ve operatörü uyarabilen sistem, uçta akıllı özelliklere sahiptir.

Bosch IVA, güvenlik ekibinizin şüpheli olaylara veya potansiyel tehlikelere hızla tepki vermesine yardımcı olur. Sistemdeki her güvenlik kamerası, aşağıdakileri otomatik olarak gerçekleştirerek ekibinizin aktif bir üyesi haline gelir:

  • Sürekli gerçek zamanlı görüntü analizi sırasında olayları tanımlar
  • Kritik bir olay algıladığında alarm göndererek operatörü uyarma böylece gerçek bir güvenlik ekibine dönüştürme

Akıllı Video Analizi: İlave Gözler

Doğru, etkili ve pratik Bosch IVA, kamera içeriğinde çok seviyeli piksel, görüntüde arka plan ve hareket için görüntü analizi gerçekleştirir. Akıllı Video Analizi, tüm nesnelerin takip ettikleri yolu (hız ve yön) izler ve başıboş dolaşmanın yanı sıra hareketsiz veya önceden var olup kaldırılmış nesneleri algılayabilir.

Bosch IVA, güvenlik sisteminde izleme için en güvenilir çözümü sunmak amacıyla gelişmiş algoritmalar kullanır. Süregiden geliştirme, yazılım yükseltmeleri yoluyla yeni tekniklerin sürekli olarak uygulanmasını ve dolayısıyla zekânın ve mevcut fonksiyonların geliştirilmesini sağlar.

Bosch IVA, çok yüksek derecede gelişmişlik sunarken, uygulaması, kurulumu ve kontrol edilmesi çok kolaydır. Hassas alanların, algılama alanlarının, nesne şekillerinin ve hareketlerinin ince ayarını yapmak, sistemi hızlı ve hassas bir şekilde istediğiniz gibi hazırlamanıza olanak verir.

Geleneksel çözümler, video içeriğini analiz etmek için bir merkezi sunucu kullanır. Bu durum, donanım ve bakım maliyetleri yaratır, sistemi bilgisayar virüslerine karşı risk altına sokar ve bağlı olan her kameradan tam veri akışı gerektirir. Daha önemlisi, tek bir sunucuya güvenmek doğal olarak zayıf bir sistem oluşturur: sunucu çökerse, tüm kameraların analizi çöker.

Dağıtılmış akıllı analiz kullanan Bosch IVA, çok daha sağlam bir sistem oluşturur. Merkezi sunucu olmadığı için herhangi bir arıza noktası yoktur. Akıllı Video Analizi, her parçada bağımsız olarak çalışır. Bir kamera veya enkoder arızalansa bile, sistemin geri kalanı tam performansla çalışmaya devam eder. Diğer avantajlar aşağıdadır:

Daha az maliyet ve gelişmiş güvenilirlik: Analiz sunucularına veya işletim sistemlerine gerek yoktur.

  • Merkezi herhangi bir donanım olmadan birden fazla kamera ile çalışır
  • Daha az veri yükü ve saklama gereksinimleri – tüm video analizi kamerada gerçekleştirilir.
  • Ek yükü en aza indirir: Tek bir lisans ücreti, kamerada etkinleştirilmiş tüm algılama özelliklerini kapsar.

Bosch Akıllı Video Analizi olan kameralar, güvenlik sistemi kurulumunuzu daha verimli hale getirir. Ancak bütün bir sistemin parçası olarak, daha fazla avantaj sağlar.

Daha Sağlam ve Güçlü Bir Sistem

IVA, izlenen her görüntünün aktif alanlarında olan her şeyle ilgili verileri yakalar. Meta veri şeklindeki içerik analiz bilgileri oluşturulur ve video görüntüleri ile birlikte saklanır. Meta veriler, izlenen alanlardaki, bu alanlara giren veya bu alanlardan çıkan tüm nesnelerle ilgili ayrıntıları içerir. Analiz canlı görüntülerle sınırlı kalmaz. Bosch IVA ayrıca, kayıtlı videonun İzlenmesi sırasında olay tanımlama sağlayabilir. Belirli görüntü ayrıntılarını açıklayan basit metin dizilerinden oluşan kayıtlı meta veriler, kayıtlı video görüntülerine kıyasla çok daha küçüktür ve arama yapmak daha kolaydır. IVA, Internet arama motorlarında sağlananlara benzeyen akıllı arama olanaklarıyla meta verileri arayarak, tüm kaydı taramaya gerek kalmadan sizi ilgili görüntüye çabucak götürür.

Kullanıcı Dostu Kurulum ve Kontrol

Bosch Akıllı Video Analizi ile sistem, giriş kriterlerinize dayanarak video içeriğini analiz eder. Bu kriterler, işlem boyunca adım adım ilerlemenizi sağlayan ‘kural oluşturma sihirbazı’ ile girilir. Her görüntüde izlenecek alanlar, nesne boyutu ve şekli, hareket yönü ve daha birçok parametre her kamera için ayarlanabilir. Kolay menü, kurulumu basitleştirir ve hangi olayın veya hangi olaylar kombinasyonunun alarm tetikleyeceğini belirlemenize olanak verir.

Önceden tanımlanmış kriterlere uyan ve sistem tarafından algılanan olaylar, ekranda net bir şekilde gösterilir. Alarm durumuna göre renkle kodlanan nesne ana hatları, nesne konumunu göstermek için monitördeki görüntünün üzerine bindirilir. En boy oranı ve perspektif gibi faktörler, otomatik olarak hesaba katılır.

Share